Сайтът използва бисквитки.

Медицински апарати

Медицинските уреди и апарати дават точна информация за жизнените ви показатели и моментното ви състояние, имат задачата да улеснят диагностицирането, контрола и лечението на различни заболявания. Това ги прави задължителни не само за здравните заведения и лекарския кабинет, но и за всеки дом.

Как да изберете качествени медицински уреди и апарати?

Изборът на медицински уреди и апарати може да се окаже критичен за здравето ви - неточните данни или неправилната им работа могат да затруднят както откриването на здравословен проблем, така и лечението му. За какво да следите при покупката, за да си осигурите максимално качество и надеждност при употребата им:

Проверете степента им на използваемост

Това включва наличието на необходимите за вас функции и опции (наличие на аларма, преносимост, ръчни или автоматични) и адекватност като размер. Важен е обемът на паметта - особено ако имате хронично заболяване и ще го използвате редовно, също доколко лесен и интуитивен е медицинският уред за употреба.

Уточнете начина на захранване - на батерии ли е или се свързва с мрежата, ако е с батерии, дали те са лесно достъпни, или пък акумулаторни? Устройството има ли индикация за нивото на батерията? Необходима ли е стерилизация за някои от частите му, необходимо ли е калибриране и колко често? Има ли лесно достъпен сервиз, каква е гаранцията и т. н.?

Проверете качеството им

Поискайте да видите сертификати за качество и за изпълнени медицински стандарти. Разберете кой е сертифициращият орган. Проверете точността на изделието, сравнете я с тази на други устройства. Попитайте какви са материалите - особено когато се допират до тялото. Ако данните се отчитат на дисплей, проверете разделителната способност (броя пиксели) и яснотата на графиката. Изяснете възможно ли е медицинският уред да бъде използван за целите и в условията, за които ви е нужен.

Много важно е да знаете за чувствителността му към електромагнитни излъчвания от други електронни устройства като мобилни телефони, монитори и т. н.

Видове, които ще откриете в този раздел

  • Апарати за кръвно налягане - механични и електронни. Електронните могат да са автоматични и полуавтоматични - изискват ръчно напомпване. Има варианти за китката, пръста и за над лакътя. Най-точни - особено при по-възрастни пациенти - са последните, с маншет, поставян над лакътя;
  • за измерване на кръвна захар, глюкомери - предназначени са за самостоятелно тестване на нивата на глюкозата в кръвта. Необходима ви е капка кръв от пръста и до няколко минути резултатът ще се изпише на дисплея;
  • термометри - предлагаме ви богат избор уреди за измерване на телесната температура - галиеви и електронни, контактни и безконтактни. Те са точни, лесни за употреба и безопасни. Можете да поръчате също за измерване на температурата на водата и въздуха;
  • инхалатори - това са медицински апарати, които доставят лекарството директно до дихателните пътища и белите дробове при заболявания на дихателната система. Облекчават бързо и ефективно дишането. Тези, които работят на батерии или със захранване от мрежата и превръщат лекарствата в аерозоли се наричат още небулайзери;
  • други апарати и уреди. В тази подкатегория най-използвани са вакуумните аспиратори за нос за бебета и малки деца. Те изсмукват секретите, премахват дразненето и облекчават дишането, подкрепят по-бързото възстановяване на детето.

Ще откриете също часовници за контрол и наблюдение на местоположението на децата ви.

Защо да поръчате от онлайн аптека “Витания”?

Защото медицинските уреди и апарати, които ви осигуряваме, са одобрени за медицинска употреба, работят точно и прецизно и дават достоверна информация за жизнените ви показатели.

Това е от изключителна важност при проследяване и контрол на хипертонията, нивата на глюкозата в кръвта при инсулинова резистентност, преддиабет и диабет и измерването на температурата при възпалителни състояния. Точно толкова важна е оптималната функционалност на апаратите за подпомагане на дишането и доставка на лекарства при респираторни заболявания, както и за аспирирането на нослето при малките деца.

Поискайте компетентна консултация както за характеристиките на съответните видове продукти, така и за спецификите на употребата им, за да е по-адекватен изборът ви. Възползвайте се от изгодното съотношение между цените и потребителските ползи, носени от медицинските апарати и уреди от висок клас на Vitania.bg!