Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 30 % ОТСТЪПКА на слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  » »
  Инхалатори

  Инхалатори

  Инхалациите са доказано средство за лечение на респираторни заболявания от всякакъв характер - заразни и незаразни, остри и хронични. Ако все още ги свързвате с голяма купа вряла вода и кърпа, покрила главата ви над нея, време е да научите нещо повече за инхалаторите и небулайзерите и да се сдобиете с един от тях.

  Какво представляват инхалаторите и небулизаторите?

  Инхалаторите и небулизаторите (небулайзерите) са устройства, чрез които лекарството се вкарва директно в дихателните пътища, вместо да се пие като хапче или да се поставя инжекционно. Това значително повишава ефективността на терапията и минимизира нежеланите ефекти.

  Каква е разликата между инхалаторите и небулизаторите? У нас думата “инхалатор” се използва за всички устройства, чрез които се впръскват медикаменти в дихателните пътища при респираторни заболявания. Но при тях съществува ясно разграничимо деление:

  Небулизатори (небулайзери)

  Небулизаторите ще срещнете още като “небулайзери”. Те превръщат течните медикаменти в аерозолна мъгла, която се вдишва чрез маска, накрайник за нос или мундщук. Отличителният им белег е електрическото захранване - директно чрез включване в мрежата или чрез батерии.

  В чашката на небулайзера се поставя необходимата доза лекарство според предписанието на лекаря ви. Включвате го, поставяте маската (мундщука) и вдишвате аерозолните пари, докато свърши лекарството. Това става за около 10 минути според модела.

  Небулизаторите традиционно работят с помощта на компресор, но вече се използват и по-модерни технологии. Те позволяват размерите на небулайзерите да бъдат намалени и да могат да се пренасят лесно, а обичайните 10 минути за инхалация да бъдат свити до около 4.

  Небулизаторите са изключително подходящи за деца. Има модели, които се произвеждат специално за тях и такива, предназначени за цялото семейство - за децата и възрастните.

  Инхалатори

  Това са малки ръчни индивидуални устройства, които доставят препарата чрез спрей под налягане. Те са предварително заредени с определен брой дози (MDI), които при нужда потребителят впръсква сам чрез помпичка през мундщук директно в гърлото си и вдишва дълбоко. После трябва да задържи дишането си за 10-тина секунди, за да не издиша лекарството обратно. Така медикаментът достига до белите дробове. Когато дозите свършат, се зареждат отново.

  Проблемът е, че изискват специална подготовка, защото ако впръскването не се направи правилно, то лекарството не достига прицелните тъкани и не облекчава дишането.

  Предлагат се и инхалатори, които работят с лекарства в прахообразна форма, но те изискват повече усилия при вдишване.

  Какви видове ще откриете в този раздел?

  Този раздел е посветен основно на небулайзерите. Предлагаме ви различни видове:

  • със захранване от мрежата или с акумулаторни батерии - за удобство и висока мобилност;
  • от компресорен тип и с модерна микробутална технология;
  • стандартни небулайзери и компактни - за лесно пренасяне при пътуване;
  • с елегантен силует или със забавна за децата форма на животни и др.

  Те са с различни аксесоари за максимално удобство при използването им.

  Аерозолната терапия, която провеждате със семейния небулизатор, осигурява лесно бърза и навременна помощ при всеки случай на респираторно заболяване - инфекциозно или хронично.

  Защо да пазарувате от онлайн аптека “Витания”?

  На Vitania.bg ще намерите качествени апарати и уреди за контрол, диагностика и лечение на важни състояния, свързани със здравето. Сред най-търсените са небулизаторите. Те са подходящи за лечение на респираторни заболявания при всяка възраст, като най-предпочитани са за малки деца.

  Предлагаме ви класически уреди и такива от последно поколение на водещи производители. Ако ви е трудно да се ориентирате кой от тях ще е най-добър за вашето семейство, обадете ни се и ние ще ви помогнем в избора.

  Цените им са различни - според характеристиките и възможностите на небулайзера. Често се случва да бъдат и на промоция, а за постоянните ни клиенти, включили се в бонусната ни програма, намалението достига до около 90%.

  Изберете своя инхалатор и осигурете бързо лечение при всеки дихателен проблем у дома!

  Филтри
  Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  Няма намерени продукти