Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика Avene
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти Bioderma ABCDerm
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти VITABIOTICS
  Поръчай сега
 • » »
  Термометри

  Термометри

  Термометрите са едни от най-разпространените уреди. Срещат се във всеки дом, често и по повече от един. Помагат ни да разпознаем започващото заболяване, придружено с възпалителен процес и да вземем мерки за облекчаването му.

  Какви видове термометри има?

  Те се произвеждат в огромно разнообразие за различни цели и с различни области на приложение. Дори ако се съсредоточим само върху свързаните със здравето, пак ще се окажат много видове:

  За измерване на телесна температура

  Показанията от измерване на телесната температура са важен фактор при диагностицирането на състоянието на болния. Затова термометрите трябва да са точни. Освен това трябва да са безопасни и да отчитат сравнително бързо.

  Старите живачни модели, макар и да се отличаваха с точност, трайност и ниска цена, са вече в историята. Поради вредността на живака те са забранени в Европейския съюз.

  Галиевите са много сходни с живачните на вид, като механизъм на действие и точност. Живакът е заменен със смес на металите галий, индий и калий в течно състояние.

  Електронните днес се използват най-масово. В тях е вграден топлинен датчик и при контакт с тялото (под мишницата, в устата или в ануса) той реагира бързо. При повечето модели още минута след поставянето се чува сигнал за край на измерването. Дигиталните термометри са удобни и точни. Работят с батерии и не бива да забравяте да ги подменяте.

  Безконтактните са по същество инфрачервени, които реагират на излъчваната температура от телата. С тях се работи лесно, изключително удобни са за бебета и малки деца. Насочват се отблизо към челото или ухото на болния или се допират до тях и буквално за секунда виждате показанието. В повечето модели дисплеят реагира с различни цветове на нормална, повишена и висока температура. Може да се използват и за различни обекти.

  Максималният медицински термометър много напомня живачния, но в тръбичката му се разширява и свива безвредна течност. Трябва му малко по-дълго време, но пък мери прецизно. Безопасен е, надежден и екологичен.

  За температурата на водата

  Когато усещането ви за топло и студено не е достатъчно, за водата във ваничката използвайте термометър. Това обикновено се случва при къпане на бебета и малки деца. Той може да е в различна форма - рибка, жабче. Обикновено мери точно и е достатъчно здрав, за да издържи играта във водата.

  Стаен термометър

  Предназначен е да измерва температурата в стаята. Особено необходим е при отглеждане на новородени и малки деца, когато няколко градуса нагоре или надолу са сериозен фактор за благополучието им. Обикновено представлява градуирана пластинка с монтирано стълбче с безвредна течност. Но може да е и във всякаква забавна за хлапетата фигура.

  Все по-често и термометърът за въздуха в стаята е електронен.

  Как да изберете подходящия за вас?

  За най-добрия избор определящи са няколко въпроса:

  • за какво ще използвате уреда - за измерване на телесната температура или за други цели - за контрол върху горещата вода или на микроклимата в стаята;
  • кой ще работи с него - лекар, работещи на пропусквателен пункт при епидемии и пандемии, родителите на малки деца, възрастни и т. н.;
  • за кого ще използвате прибора - за бебе, за поотраснали деца, за възрастни;
  • марка - да речем “Микролайф”, и бюджет.
  • Като отговорите на въпросите, ще определите приоритетите си при покупката - точност, надеждност, безопасност, удобство и бързина или прецизност и сигурност, трайност и устойчивост.

   Защо да поръчате от онлайн аптека ”Витания”?

   На Vitania.bg ви предлагаме разнообразни термометри, които притежават основните характеристики, предпочитани от потребителите - точност, надеждност и сигурност. Те са произведени от утвърдени производители като Microlife и Quiko - компаниите, налагащи стандартите в бранша.

   В различни ценови групи са, но като цяло са достъпни, с дълъг срок на употреба. Най-скъпи са безконтактните. Дори тях можете да купите много изгодно, ако участвате в бонусната ни система за лоялни клиенти или следите промоциите.

   Винаги сме готови да отговорим на допълнителните ви въпроси и да изясним спецификите и разликите при различните модели, както и да ви помогнем за най-ефективния избор съобразно потребностите ви. Очакваме ви. Свържете се с нас!

  Зарежда
  Няма намерени продукти