Сайтът използва бисквитки.

Защо Витания?
» » »
УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА

УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА

UNCADEP 600 sach. 20 x 6.5 g. ERBOZETA
Кат. №: 66367
УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА 29,00 лв. от Vitania.bg
29.00 лв. При покупка получавате: 2.03 бонус точки
Купи само за
2.90 лв. + 261 бонус точки.
Полезност
Описание на УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА

Дискомфортът, който причинява кашлицата, е добре познат на всички. Често хората пренебрегват първите симптоми на различни вирусни инфекции, след което положението се влошава и започва упоритата кашлица. Ако не искате да стигате до приемане на антибиотик, е добре да вземете навременни мерки и да пресечете процеса. 

Кашлицата е вид защитен механизъм, който служи за прочистване на дихателните пътища от секрети и чужди тела. Добре е да я лекувате локално, за да не се появят усложнения. От онлайн аптека Витания ви предлагаме хранителната добавка на фирма Ербозета. Ункадеп 600 сашета е препарат, полезен за намаляване на вискозитета на бронхиалния секрет, улесняващ отхрачването. 

Какво съдържа хранителната добавка Uncadep?

Ункадеп 600 сашета е подходящ при грипни състояния, влияещи на дихателната система. Активните вещества в състава на препарата са N-Ацетилцистеин и Бромелаин. Тяхното комплексно действие помага за отхрачването и допринася за оздравителния процес при бронхит. 

N-Ацетилцистеин е полезен при респираторни заболявания, свързани с образуването на упорит бронхиален секрет. Основното му действие е да способства за отхрачването, като редуцира вискозитета на бронхиалния секрет. 

Ункадеп 600 сашета на Erbozeta съдържа и бромелаин. Той представлява ензим, който се извлича от стъблото на ананаса. Действието му е противовъзпалително. Може да се използва в случаи на тонзилит, бронхит или други инфекциозни състояния. По време на възпалението лигавицата оттича, което ви създава значителен дискомфорт. Бромелаинът, който присъства в Uncadep помага да се справите с този оток.

Как действа Uncadep?

Най-често срещаният проблем свързан с дихателните пътища е бронхитът. Дразнещите храчки провокират суха или влажна кашлица, с която тялото се опитва да ги изведе навън. Заболяването обикновено започва като остро, но ако не се реагира правилно, има опасност да стане хронично. Тук трябва да отбележим важното действие на Ункадеп 600 сашета:

 • улеснява изхвърлянето на гъстите секрети – хранителната добавка Uncadep успокоява и облекчава влажната кашлица;

 • спомага за намаляване на налепите – това свойство на Uncadep бързо успокоява лигавицата;

 • има защитно действие – съставките в препарата Ункадеп 600 сашета са антиоксидантни. Благодарение на това се характеризират с предпазното си действие.

Хранителната добавка Uncadep е подходяща за употреба при възрастни и деца над 12 години. Цената, на която ще откриете Ункадеп 600 сашета в сайт на Vitania.bg, е достъпна.

УНКАДЕП САШЕТА/ UNCADEP SACHETS подробно описание:

УНКАДЕП® 600 е хранителна добавка с N-Ацетилцистеин и Бромелаин.
 • N- Ацетилцистеин: Полезен за намаляване на вискозитета на бронхиалния секрет и улесняване на отхрачването, при респираторни заболявания, свързани с повишеното му образуване и затруднено отделяне, напр. при остър и хроничен бронхит.
 • Бромелаин: Протеолитичен ензим, извлечен от стъблото на ананас. Има силно противовъзпалително действие и е полезен в случаи на бронхит, тонзилит и други инфекциозни заболявания. Съдейства за намаляване на отока в тъканите и лигавиците, проявен в резултат на възпалението.
Проблемите на дихателната система – остри и хронични възпаления на горните дихателни пътища, долните дихателни пътища и белия дроб, се характеризират с оточни лигавици и натрупване на сгъстени лепкави секрети, които сериозно затрудняват дишането. Гъстите жилави храчки провокират суха, конвулсивна или влажна кашлица, с която се опитвате да ги изхвърлите.Един от най-масовите проблеми на дихателния тракт е бронхитът. Той представлява трайно възпаление на бронхите, което с времето ги уврежда. При това се отделя много слуз, а тя води до влажна кашлица, чрез която дихателната система се опитва да изхвърли храчките.

Всеки бронхит започва като остър. Когато не му обърнете внимание, преминава в хроничен. Той пък може да доведе до хронични обструктивни белодробни проблеми. Постоянното възпаление на бронхите е причина за продуциране на слуз, но и за влошена работа на ресничестия епител и затруднено самопочистване на дихателните пътища. Възпалителните процеси водят до оток на белите дробове, а бронхиалните канали са с възпалена оточна лигавица и са запълнени със слуз. Те имат силно стеснен светъл отвор (лумен). Това силно затруднява дишането и причинява задух (недостиг на въздух, диспнея). При ХОББ обемът вдишан въздух намалява бавно, но постоянно.

Ункадеп е подходящ при грипни състояния, благодарение на активните си съставки, облекчава симптомите на горните дихателните пътища, вирусни инфекции и може да се използва като спомагателно средство при употреба на антибиотици. Хранителната добавка е подходяща както за възрастни, така и за деца, създадена под формата на сироп. Ункадеп е мощен имуностимулатор и защитава организма от развитие на вирусни инфекции.

Действие на Ункадеп:

• Той втечнява и улеснява изхвърлянето на сгъстените лепкави и жилави секрети при възпаления на горните дихателни пътища, долните дихателни пътища и белите дробове. Облекчава ефективно влажна кашлица.
• Редуцира налепите и облекчава бързо раздразнените лигавици.
• Осигурява предпазно и защитно действие благодарение на отличните си антиоксидантни характеристики.

Активните съставки на хранителната добавка Ункадеп са:

 • Ацетилцистеинът (или N-ацетилцистеин или АЦ) се препоръчва при респираторни проблеми, характеризиращи се с гъста и вискозна хиперсекреция, като например остър и хроничен бронхит и тяхното повторение. Неотдавнашно проучване на най-важните публикации за ефективността на АЦ заключи, че употребата на ацетилцистеин значително намалява влошаванията в състоянието при пациенти, страдащи от ХОББ. Ацетилцистеин развива силна антиоксидантна активност: като предшественик на глутатион , той защитава дихателните пътища от увреждане, причинено от окислители.
 • Бромелаинът, ензим с протеолитични свойства, извлечен от стъблото на ананаса, има силни противовъзпалителни свойства: може да понижи тъканния оток и да деконцентрира мукозата в областта на орофарингса и на синуса при възпаление. Протеолитичното действие на бромелаина инхибира миграцията и проникването на неутрофилите, като по този начин намалява реакцията към възпалителна стимулация. Клинично изпитване, проведено върху деца, засегнати от остър синузит, разделени на две групи, при употребата на бромелаин и традиционни терапии, подчертава, че бромелаина води до по-бързо възстановяване на дихателните пътища, в сравнение с традиционните терапии.

УНКАДЕП САШЕТА/ UNCADEP SACHETS употреба:

Препоръчителната дневна доза е 1 саше на ден разтворено в чаша вода (200 мл), между храненията.

Да не се прилага на деца под 12 години.
Не са известни странични ефекти, свързани с използване на този продукт. Избягвайте да го приемате в случай на известна свръхчувствителност към една или повече от неговите съставки.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Добавките не са предназначени за заместители на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

СЪХРАНЕНИЕ:

Да се съхранява на хладно и сухо място, при температура под от 25° C.

УНКАДЕП САШЕТА/ UNCADEP SACHETS състав:

N-ацетилцистеин – 600 мг
Бромелаин от ананас 2,500 g (плодове Ananas comosus (L.) - 150 мг
20 сашета | 6.5 g

НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН. НЕ СЪДЪРЖА НАТУРАЛНА ЛАКТОЗА.

Какво представлява дихателната система?
Дихателна система е биологична система, съставена от специализирани дихателни органи и образувания използвани от организмите в процеса на дишане. Чрез нея се реализира в обмена на кислород и въглероден диоксид между организма и околната среда.
Дихателната система на човека се състои от въздухоносни пътища (нос, гълтач, гръклян, трахея, бронхи), централен дихателен орган – бели дробове и елементи на опорно-двигателната система (гръден кош).  Въздухоносните пътища провеждат вдишвания въздух от външната среда до белите дробове. Въздухът навлиза през носа или устата и преминава през трахеята. Трахеята се разделя на две тръби, наречени бронхи, по които въздухът достига до белите дробове.
Поради голямата повърхност на лигавицата на дихателните органи те са в тясна връзка с околната среда. Въпреки защитните приспособления на лигавицата, тя лесно се подава на увреждане и заболявания, причинени от болестотворни микроорганизми, съдържащи се във вдишвания въздух. Едно от най-разпространените заболяване на дихателната система е грипът. Причинява се от вирус. Заразяването става по въздушно-капков път. Протича остро с висока температура, главоболие, кашлица, болки в мускулите, обща отпадналост. Може да предизвика усложнения в сърцето, бъбреците, ушите и др.
Значението на дихателните пътища се изразява в затоплянето, овлажняването и пречистването на вдишания въздух. Вдишаният въздух преминава през проводящите дихателни пътища - горни (над ларинкса) и долните дихателни пътища (под ларинкса) преди да стигне до алвеолите. Въздухът навлиза последователно през носната кухина, фаринкса, ларингеалната цепка, трахеята, бронхите, алвеоларните ходове и накрая достига алвеолите.

Защитна функция на дихателните пътища.
Дихателни пътища притежават важна защитна функция, която се извършва благодарение на мукоциалиарната почистваща система, мукозната имунна система и рефлекси (кашляне, кихане). Кихането и кашлицата са основните защитни механизми на дихателните пътища. Кашлицата е защитен рефлекс, който се осъществява чрез дълбоко вдишване увеличаване на интраторакалното и интраабдоминалното налягане, отваряне на глотиса и издишване с висока скорост. Кихането е рефлекс, който почиства назофаринкса и носа. Механизмът му е подобен на този на кашличния рефлекс – състои се в форсирано издишване, съпроводено със съкращението на мускулите на фаринкса и лицето.

Пазете природата!

Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на здравеопазването
КОД №60124

Производител и дистрибутор:
Erbozeta S.p.A.
Strada delle Seriole, 41/43
47894 Chiesanuova (RSM)
www.erbozeta.com
info@erbozeta.com

Дистрибутор за България:
Киат Фарма ЕООД
София, жк Студентски град,
ул Акад. Ст. Младенов № 8
тел. 0884791576,
www.kiatpharma.bg;
е-mail: office@kiatpharma.bg

ПОКАЗАНИЯ:
УНКАДЕП® 600 е хранителна добавка с N-Ацетилцистеин и Бромелаин.
СЪСТАВ:
N-Ацетилцистеин
Бромелаин от ананас 2500 GDU/g (Ananas comosus L. stem).
СВОЙСТВА:
N- Ацетилцистеин: Полезен за намаляване на вискозитета на бронхиалния секрет и улесняване на отхрачването, при респираторни заболявания, свързани с повишеното му образуване и затруднено отделяне, напр. при остър и хроничен бронхит.
Бромелаин: Протеолитичен ензим, извлечен от стъблото на ананас. Има силно противовъзпалително действие и е полезен в случаи на бронхит, тонзилит и други инфекциозни заболявания. Съдейства за намаляване на отока в тъканите и лигавиците, проявен в резултат на възпалението.
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
Препоръчителната дневна доза е 1 саше на ден разтворено в чаша вода (200 мл), между храненията.
Да не се прилага на деца под 12 години.
Не са известни странични ефекти, свързани с използване на този продукт. Избягвайте да го приемате в случай на известна свръхчувствителност към една или повече от неговите съставки.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Добавките не са предназначени за заместители на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.
СЪХРАНЕНИЕ:
Да се съхранява на хладно и сухо място, при температура под от 25° C.
Най-добър: преди датата, посочена на опаковката.
ОПАКОВКА
20 сашета | 6.5 g
НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН. НЕ СЪДЪРЖА НАТУРАЛНА ЛАКТОЗА.
Регистър на хранителните добавки на Италианското Министерство на здравеопазването
КОД №60124
Прочети повече >>
Допълнителна информация

УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 29,00 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, София - Метростанция Константин Величков, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Младост 1, София - Люлин, Кауфланд, София - Младост 4, Кауфланд, София - Дружба, BILLA, София - Дружба, T MARKET, София - Студентски град, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, Сандански - Кауфланд. Както всички други продукти от категория Дихателна система, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
УНКАДЕП 600 сашета 20 x 6.5 гр. ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 2,90 лв., ако използвате вашите бонус точки.

При пазаруване от vitania.bg получавате:
 1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
 2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
 3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
 4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
 5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
 6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
Ако имате регистрация в сайта:
 • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
 • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
 • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
Коментари

Милена Ди 2019-04-05 11:44:03

Много добре отхрачва

Сара Петрова 2019-08-06 14:48:24

Познати ми го препоръчаха при хроничен бронхит.

Елена Караиванова 2022-02-22 21:39:33

Приятен вкус и лично за мен е предимство,разтварянето в студена,а не в топла вода.

29,00 лв.