• До 40% ОТСТЪПКА на продукти при алергии
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ONICOFIX
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия IMMUN AGE
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на REUMADEP гел
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ Х 10 TAMIFLU CAPS 75MG X 10

  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ Х 10 35,30 лв. от Vitania.bg

  Описание на ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ Х 10

  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ  /  TAMIFLU CAPS 75MG  описание:

  1. Какво представлява Tamiflu и за какво се използва

  Tamiflu обикновено се използва при възрастни, юноши, кърмачета и деца на възраст 1 година и по-големи:

  Tamiflu се предписва за лечение на грип (инфлуенца). Той може да се използва, когато имате симптоми на грип и е известно, че грипният вирус циркулира в обществото;

  Tamiflu може също да се предписва за профилактика на грип според конкретния случай например, ако сте били в контакт с някой, който има грип;

  Tamiflu може да се предписва като профилактично лечение при изключителни обстоятелства - например, ако има глобална епидемия от грип (грипна пандемия) и сезонната грипна ваксина не осигурява достатъчна защита.

  Още за ТАМИФЛУ капс. 75 мг. * 10 

  Бременност

  Възможните ефекти на Тамифлу върху нероденото дете не са известни. Вие трябва да съобщите на Вашия лекуващ лекар, ако сте бременна, ако предполагате, че сте бременна или ако се опитвате да забременеете, за да може лекарят да реши дали Тамифлу е подходящ за Вас.

  Кърмене

  Ефектите върху кърмачето са -неизвестни. Вие трябва да съобщите на Вашия лекуващ лекар, ако кърмите, за да може лекарят да реши дали Тамифлу е подходящ за Вас.

  Шофиране или работа с машини

  Тамифлу има малък ефект или няма въобще ефект върху Вашата способност да шофирате или да работите с машини.

  Приемане на други лекарства:

  Тамифлу може да се приема с парацетамол, ибупрофен или ацетилсалицилова киселина (Аспирин). Не се очаква Тамифлу да промени ефекта на някое друго лекарство. Ако Ви е предписан Тамифлу, Вие все пак трябва да кажете на Вашия лекуващ лекар или фармацевта, ако вземате или сте вземали наскоро някакви други лекарства, включително тези, които сте си купили без рецепта.

  Има ли някакви взаимодействия с противогрипната ваксина? Тамифлу не е заместител на противогрипната ваксина. Тамифлу няма да промени ефективността на противогрипната ваксина. Дори ако сте се ваксинирали против грип, Вашият лекуващ лекар може да Ви предпише Тамифлу.

  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ  /  TAMIFLU CAPS 75MG  КАК ДА СЕ ПРИЕМА:

  Винаги вземайте Тамифлу както Вашият лекуващ лекар Ви е казал. Вземете Тамифлу веднага след като получите рецептата, тъй като това ще Ви помогне да забавите разпространението на грипния вирус в организма. Ако искате да знаете повече за това лекарство, трябва да попитате Вашия лекуващ лекар или фармацевта.

  Тамифлу капсули трябва да се поглъщат цели с вода. Не чупете и не дъвчете Тамифлу капсули.

  Лечение

  За лечение на грип вземете една капсула веднага след като получите рецептата и вземайте по една капсула два пъти дневно (обикновено е удобно да се взема една сутрин и една вечер в продължение на пет дни). Важно е да се завърши 5- дневния курс на лечение, дори ако бързо започнете да се чувствате по-добре.

  Профилактика

  Тамифлу може да се взема и за профилактика на грип. Когато се използва за предотвратяване на грип, Тамифлу трябва да се взема веднъж дневно. Най- добре е тази доза да се вземе сутрин със закуската. Вашият лекуващ лекар ще Ви препоръча продължителността на вземане на Тамифлу, ако той е предписан за предотвратяване на грип.

  Ако сте приели повече Тамифлу отколкото е необходимо: Свържете се веднага с Вашия лекар или фармацевт.

  Ако сте забравили да приемете Тамифлу: Вземете пропуснатата доза веднага щом се сетите, но не вземайте двойна доза, за да компенсирате дозата, която сте забравили.

  Ефекти след спирането на Тамифлу:

  Няма нежелани реакции, когато Тамифлу се спре преди лекарят да Ви е посъветвал. Ако Тамифлу се спре по-рано отколкото лекарят Ви е казал, симптомите на грипа може да се появят отново.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, Тамифлу може да има нежелани реакции.

  Чести нежелани реакции на Тамифлу

  Най-честите нежелани ефекти на Тамифлу са гадене, повръщане и болка в стомаха. Тези нежелани ефекти се наблюдават предимно само след първата доза на лекарството и обикновено спират с продължаването на лечението. Честотата на тези ефекти се намалява, ако лекарството се приема с храна.

  - По-редки нежелани ефекти на Тамифлу

  Рядко се съобщава за кожни реакции и функционални нарушения на черния дроб.

  Деца (на възраст 1 до 12 години)

  Други по-редки нежелани ефекти, които може да се предизвикат и от грипа, са диария, възпаление на ушите, възпаление на белите дробове, синузит, бронхит, влошаване на съществуваща астма, кървене от носа, заболявания на ушите, възпаление на кожата, алергични кожни реакции, подуване на лимфните възли и конюнктивит.

  Възрастни и младежи (деца на възраст 13 години и по-големи)

  Други по-редки нежелани ефекти, които може да се предизвикат и от грипа, са гадене, диария, бронхит, замайване, умора, главоболие и нарушения на съня.

  Ако Вие или Вашето дете боледувате често, трябва да уведомите Вашия лекуващ лекар. Трябва да кажете на лекаря и ако симптомите на грипа се влошават или продължавате да имате повишена температура.

  Ако забележите някакъв ефект, който не е споменат в тази листовка, моля, съобщете на Вашия лекар или фармацевт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА ТАМИФЛУ

  Да се съхранява на място, където децата не могат да го стигнат и видят. Няма специални условия за съхранение.

  Да не се използва след датата на изтичане на срока на годност (ЕХР), отбелязана върху кутията.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  За информация относно този лекарствен продукт, моля, свържете се с местния

  представител на притежателя на разрешението за употрба

  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ  /  TAMIFLU CAPS 75MG  СЪСТАВ:

  Оseltamivir phosphate. ПОКАЗАНИЯ: За лечение на неусложнена грипна инфекция при лица над 1 год. и с давност на заболяване не повече от 2 дни. За профилактика на грип при възрастни и деца над 13 год. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: За профилактика на грип при възрастни и деца над 13 год. се прилага по 1 таблетка от 75 мг за 7 дни. За лечение на грипна инфекция при възрастни и деца над 13 год. се дозира по 75 мг 2 пъти дневно за 5 дни.

  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ Х 10 се предлага във vitania.bg на цена от 35,30 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от ONLINE Aптека Витания, Несебър - Т-МАРКЕТ, София - Дружба, София - Люлин, Кауфланд, София - МБАЛ НКБ "Трета градска болница", София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1, София - Студентски град.
  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ Х 10 се произвежда от F.Hoffman-La Roche и може да бъде закупен от Витания на преференциална цена от 3,53 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  • Категория

   Лекарства /

   Грип и настинка
  • Производител F.Hoffman-La Roche
  • Статус в наличност
  • Код 36318
  • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
   Не може да се закупи онлайн.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ТАМИФЛУ КАПС. 75МГ Х 10 - подобни продукти