Сайтът използва бисквитки.

Хомеопатични лекарствени продукти

Зеленото мислене и ориентацията към здравословен начин на живот кара мнозина да избягват продуктите на конвенционалната медицина. Това доведе до нарастване на интереса към хомеопатията и хомеопатичните лекарства.

Защо да изберете хомеопатия?

Хомеопатията е теория и практика за лечение на болести на базата на два основни принципа:

Лекуване на подобното с подобно

При здрави хора лекарството предизвиква същите симптоми, като тези, за чието лечение е предназначено.

Ниски дозировки на лечебните субстанции

Трудно е дори да си представите колко ниски. Активното вещество се разрежда толкова пъти, че в лечебния разтвор не остава уловима физическа следа от него. Хомеопатичните лекарства са безвредни поради силното разреждане на съставките.

Хомеопатията е ориентирана не към болестта, а към болния. Разглежда го като уникално единство от всичките му индивидуални характеристики и особености, историята на живота и развитието му, взаимодействията му с другите хора и с околната среда. А не е ли това всичко, което искате, когато отивате на лекар - да чуят и лекуват вас - вашите болки, вас самите?

Какво представляват хомеопатичните лекарства?

Активните съставки на хомеопатичните лекарства са от натурален произход - основно растителен, но също животински и минерален. Те са силно разредени и динамизирани. Като разредител в хомеопатията се използва вода, алкохол или млечна захар за неразтворимите вещества:

  • как се разреждат - към 1 единица изходна субстанция - сок от растение или стрито растение (животинска или минерална материя), се добавят 99 части разтворител. Така се получава тинктурата “майка”. Тя може да се използва самостоятелно или като изходна база за продукти с различна степен на разреждане. Поставя се в специален апарат, който чрез вибрации динамизира (потенцира) разтвора и налице е хомеопатично лекарство с еднократно разреждане и означение 1CH.
    Процедурата се повтаря толкова пъти, колкото е нужно, за да се получи хомеопатично лекарство с необходимите свойства. Разреждането се означава с букви и цифри - 9 CH означава, че активната съставка е разредена 9 пъти в съотношение 1:100, 12 CH - 12 пъти. Може да бъде направено 30 (30 CH) и дори 200 пъти (200 CH);
  • какво е динамизиране (потенциране) - изразява се в силно разклащане и разтърсване на разредения разтвор. Задължителна част е от производствения процес в хомеопатията, придава сила и действеност на продукта;
  • хомеопатичното изпитване на готовия продукт - състои се в приема му от здрави хора. Докато го приемат, те трябва да развият слаби симптоми на заболяването, за което е предназначено лекарството. Симптомите изчезват със спиране на приема.

Продукти, които ще откриете в този раздел

На Vitania.bg предлагаме и двата основи вида хомеопатични лекарства:

Монопродукти

Съдържат само едно активно вещество. Но не си мислете, че всеки е предназначен за едно единствено заболяване. Както вече казахме, хомеопатията разглежда всеки пациент като уникален. Затова един монопродукт може да се прилага към различни болестни състояния и в различна дозировка - в зависимост от преценката на вашия лекар-хомеопат. Сред най-познатите и използвани монопродукти са шуслеровите соли, Arnica montana 9 CH, Poumon histamine 15 CH, Тhuya occidentalis 15 CH.

Комбинирани продукти

Комбинираните продукти са по-модерен клон на хомеопатията. Съчетават по няколко съставки и за разлика от монопродуктите действието им е насочено срещу точно определени показания и симптоми, така че можете да ги използвате и без да посещавате лекар-хомеопат. Сред тях са такива за болно гърло и кашлица, противовъзпалителни и противоалергични, против хъркане. Най-познати и търсени са Осцилококцинум, Стодал, Цинабсин, Дормикинд, Инфлуцид, Вомитусхил и т. н.

Лекарствените средства на хомеопатията се пият през 2 часа при остри състояния първия ден, а след това два до три пъти дневно. При хронични заболявания и профилактика - веднъж седмично, но по-дълго време.

Предимства да поръчате онлайн от аптека “Витания”

Преглеждате от къщи хомеопатичните лекарства, които ви интересуват. Подредили сме ги в спретнат каталог, където лесно ще откриете всичко, което ви е нужно.

Получавате изчерпателна професионална консултация за особеностите и предимствата на хомеопатията, която ще помогне при избора ви.

Възползвате се от добри цени, примамливи промоции и бонусна система, насърчаваща клиентите да поръчват от нас.

Получавате доставката си в срок на посочен от вас адрес.

Позвънете ни, очакваме ви!

 » 
Хомеопатични лекарствени продукти