Сайтът използва бисквитки.

 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика DUCRAY
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • Защо Витания?

  Л-ТИРОКСИН табл. 75 мкг. х 50

  L-THYROXIN 75 BERLIN-CHEMIE TABLET 75 MCG X50
  Кат. №: 57422
  Описание на Л-ТИРОКСИН табл. 75 мкг. х 50

  Л-ТИРОКСИН / L-THYROXYN 75 мкг табл. х 50 показания:

  L-Тироксин 75 Берлин-Хеми е лекарствен продукт, който съдържа тиреоиден хормон левотироксин като активно вещество. Той има същия ефект като хормонът, образуван по естествен начин. Вие приемате L-Тироксин 75 Берлин-Хеми, за да заместите липсващия тиреоиден хормон или/и да облекчите щитовидната си жлеза. L-Тироксин 75 Берлин-Хеми се използва за:

  заместване (субституция) на липсващия хормон на щитовидната жлеза при всички видове понижена функция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм);

  предпазване от повторно образуване на гуша (увеличаване на щитовидната жлеза) след операция на гуша при нормална функция на щитовидната жлеза;

  лечение на доброкачествена гуша при нормална функция на щитовидната жлеза;

  придружаващо лечение на повишена функция на щитовидната жлеза с тиреостатици (лекарства, които потискат функцията на щитовидната жлеза), след като е постигнато нормално метаболитно състояние;

  злокачествен тумор на щитовидната жлеза, предимно след операция за потискане на туморния растеж и заместване на липсващия тиреоиден хормон.

  L-Тироксин 75 Берлин-Хеми се прилага при всички възрастови групи.

  Л-ТИРОКСИН / L-THYROXYN 75 мкг табл. х 50 дозировка и приложение:

  В зависимост от симптомите, Вашият лекар ще спазва следните препоръки:

  За лечение на щитовидна жлеза с понижена функция, началната доза за възрастни пациенти е 25-50 микрограма левотироксин натрий на ден. По препоръка на лекаря тази доза може да се увеличи на интервали от 2 до 4 седмици от 25-50 микрограма левотироксин натрий до дневна доза 100-200 микрограма левотироксин натрий;

  За предпазване от повторно образуване на гуша след операция на гуша и за лечение на доброкачествена гуша се приемат 75-200 микрограма левотироксин натрий дневно;

  За придружаваща терапия при лечение на повишена функция на щитовидната жлеза с тиреостатици се приемат 50-100 микрограма левотироксин натрий дневно;

  След операция на щитовидната жлеза поради злокачествен тумор на щитовидната жлеза дневната доза е 150-300 микрограма левотироксин натрий (еквивалентно на 2 до 4 таблетки L-Тироксин 75 Берлин-Хеми).

  Приложение при деца с понижена функция на щитовидната жлеза (вроден или придобит хипотиреоидизъм): Поддържащата доза при дългосрочно лечение на щитовидна жлеза с понижена функция (вроден или придобит хипотиреоидизъм) обикновено е 100-150 микрограма левотироксин на m2 телесна повърхност на ден. При новородени и кърмачета с вродена намалена функция на щитовидната жлеза, бързото хормонално заместително лечение е особено важно за нормалното умствено и физическо развитие. Началната препоръчителна доза е 10-15 микрограма левотироксин на килограм телесно тегло на ден през първите три месеца. След това лекарят ще коригира дневната доза индивидуално според клиничните резултати (особено нивата на тиреоидните хормони в кръвта).

  При деца с придобита понижена функция на щитовидната жлеза, началната препоръчителна доза е 12,5-50 микрограма левотироксин на ден. Лекарят ще увеличава дневната Ви доза постепенно, на всеки 2-4 седмици, до достигане на пълната заместителна доза, като има предвид особено нивата на тиреоидните хормони в кръвта.

  Пациенти в старческа възраст, пациенти с коронарна болест на сърцето, пациенти с понижена функция на щитовидната жлеза: При пациенти в старческа възраст, при пациенти с коронарна болест на сърцето и при пациенти с тежка или продължителна понижена функция на щитовидната жлеза, лечението с тиреоидни хормони трябва да се започне с особено внимание (ниска начална доза, която се повишава бавно и през дълги интервали с редовно проследяване на тиреоидните хормони).

  Пациенти с ниско телесно тегло и пациенти с голяма гуша: Опитът показва, че по-ниски дози са също достатъчни при пациенти с ниско телесно тегло и при пациенти с увеличена щитовидна жлеза.

  Начин на приложение: Моля, приемете цялата дневна доза сутрин, с достатъчно течност, за препоръчване с чаша вода, на гладно поне половин час преди закуска. Активното вещество се усвоява по-добре на гладно, в сравнение с преди или след хранене.

  Кърмачетата приемат цялата дневна доза наведнъж поне половин час преди първото хранене за деня. Разтворете таблетките в малко вода (10-15 ml) и приложете получената суспензия (като суспензията трябва да се изготвя непосредствено преди всеки прием) с малко допълнително течност (5-10 ml).

  Л-ТИРОКСИН / L-THYROXYN 75 мкг табл. х 50 съставки:

  Активното вещество е: левотироксин натрий х Н2O (levothyroxine sodium х Н2O). Една таблетка съдържа 79,8-85,2 микрограма левотироксин натрий х Н2O (еквивалентно на 75 микрограма левотироксин натрий). Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат (тип A) (Ph. Eur.), декстрин (от царевични нишесте), дълговерижни глицериди.

  Допълнителна информация
  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  3,30 лв.
  Добави в количката