Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика Avene
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти Bioderma ABCDerm
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти VITABIOTICS
  Поръчай сега
 • » »
  Хранителни добавки за стави и кости

  Хранителни добавки за стави и кости

  Хранителните добавки за кости и стави са създадени, за да пазят и възстановяват лекотата на движението и надеждността на опорно-двигателния апарат. Приемът им може да ви върне добрия мускулен тонус, да преодолее сковаността и болката, да подобри костната плътност.

  Защо е необходимо да приемате добавки за кости и стави?

  Тялото ви ежедневно се обновява, губи част от градивните си вещества и набавя нови. Ако приемът е недостатъчен, организмът компенсира, като осигурява приоритетните си функции, теглейки нужните нутриенти от запасите си или от други органи. Христоматиен пример е калцият в костите. Но когато твърде често се налага да си осигурява калций по този начин, те губят плътност, стават крехки и чупливи. Заплашени сте от остеопороза.

  Затова е необходим допълнителен прием на калций. За жалост, той не е достатъчен. За оптималната плътност на костната маса са необходими и други вещества, които също можете да си набавите от хранителни добавки.

  С годините ставите се износват. Застоялият начин на живот не осигурява доброто им хранене. По-леки и по-тежки травми, постоянно повтарящи се еднотипни движения ги увреждат. Нужни са допълнителни хранителни вещества за възстановяването им, или поне за стопиране на деградацията, обездвижването и болезнеността.

  Кои витамини и минерали е важно да съдържат?

  Използват се много и различни съставки за създаване на специализираните хранителни добавки. Но сред определящите са:

  • калций - основното градивно вещество за костите. Въпреки че е лесно достъпен чрез храната, много често организмът изпитва недостиг. Затова се приема като хранителна добавка. Задължително е да се намери точната мярка, защото високите му нива в кръвта водят до калциране на кръвоносните съдове;
  • витамин D - регенерира тежката костна загуба, като подобрява абсорбирането на минерала;
  • магнезий - ниските му нива засягат здравината на костите и водят до остеопороза;
  • витамин С - насърчава производството на колаген и минерализацията на костите;
  • витамин К - участва в доставката на калция в костите;
  • глюкозамин и хондроитин - естествено присъстват в здравия хрущял, насърчават задържането на влагата в тъканите. Смята се, че те защитават хондроцитите, клетките, които поддържат хрущялната структура на ставата. Така двете активни съставки забавят процеса на разрушаването на хрущяла и намаляват болките, възпалението и сковаността;
  • метилсулфонилметан (MSM) - подпомага мускулите и сухожилията, намалява възпалението;
  • колаген - за изграждане и възстановяване на съединителната тъкан, намалява болката в ставите и мускулите;
  • хиалуронова киселина - подобрява хидратирането на тъканите, прави сухожилията и хрущялите по-пластични и по-гъвкави;
  • омега 3 мастни киселини (рибено масло) - намаляват отока и възпалението;
  • други минерали и съставки.

  Какви видове продукти можете да откриете в този раздел?

  В раздела, посветен на хранителните добавки за здрави кости и стави, вие ще намерите различни по вид, форма и предназначение продукти. Те са насочени към укрепване на опорно-двигателния апарат като цяло, към подобряване и запазване на костната плътност и към подобряване на състоянието и функцията на възпалените и болезнени стави.

  Предлагаме ви богати формули, работещи чрез синергията на добре композирани съставки. Такива са спечелилите потребителското доверие “Проензи интензив” и различните видове на “Бестифлекс”. Има и хранителни добавки, в които активното вещество е само едно (колаген, магнезий под различна форма, метилсулфонилметан и др.).

  Предимства да поръчате онлайн от аптека “Витания”

  Ние сме онлайн аптека, част от голяма физическа аптечна верига. На хранителните добавки за здрави кости и стави гледаме като на средства за профилактика, съпровождащо лечение и укрепване на опорно-двигателния апарат. При пълна гаранция за професионален подбор, прозрачен произход и високо качество на продуктите се възползвате от всички предимства на интернет пазаруването.

  На Vitania.bg ви предлагаме още допълнителна информация и надеждна консултация за конкретните хранителни добавки, за взаимодействията им с вече приемани лекарства и евентуалните нежелани ефекти при приема им.

  Цените са приемливи. Следете постоянните ни промоции и се регистрирайте в бонусната ни система за лоялни клиенти.

  Зарежда
  Няма намерени продукти