Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти против изпотяване
  Поръчай сега
 • До 50% ОТСТЪПКА на слънцезащита
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти URIAGE BEBE
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика АVENE
  Поръчай сега
 • Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  » »
  Бои и оцветители за коса

  Бои и оцветители за коса

  Боите и оцветителите за коса са едни от най-купуваните козметични продукти. Те се използват от мъже и жени, променят визията, добавят чар и блясък, подмладяват. Какво е основното, което трябва да знаете, за да се ориентирате в този красив и примамлив свят?

  Как да изберете подходяща боя за коса?

  Целта на смяната на цвета е да изглеждате хубави, впечатляващи, млади. Това означава, че изборът на боя или оцветител за коса трябва да е подчинен на някои правила, за да допълва и обогатява външния ви вид. Задължителните критериите са:

  • тенът на кожата ви и особено подтонът му, който го определя като студен, топъл или неутрален;
  • цветът на очите ви - добре подбраната нова краска на косата трябва да го подчертава, да прави излъчването им по-интензивно;
  • личният ви стил - определящият фактор, когато вече сте очертали кръга от възможните тонове. Той се отнася до нюансите, акцентите, кичури, омбре;
  • други фактори като възраст, здраве на косъма и скалпа и пр.
  • целта на боядисването - подсилване на естествения ви цвят или драстична промяна, покриване на посивелите кичури, краткотрайна нова визия чрез оцветител или необходимост от максималната ѝ трайност и т. н.

  Следвайте правилата за избор, освен ако не искате скандализираща прическа. Съветите на фризьорите са да избирате бои и оцветители, близки до естествения цвят на косата ви. При желание за рязка смяна на визията, правете го на няколко пъти, за да избегнете увреждане на косъма.

  Предимства на безамонячните продукти

  Продуктите с амоняк осигуряват трайност благодарение на специфичното действие на химикала. Високото му pH кара кутикулите на косъма да се отворят. При това го избледняват, подготвяйки го за новата багра. Пигментите проникват в сърцевината му и му осигуряват траен, наситен и жив цвят. Проблемът е, че повдигнатите кутикули не се затварят напълно, косъмът става порест, губи влагата си, уврежда се и отслабва.

  Затова все по-популярни стават безамонячните продукти. Те не съдържат амоняк и са обогатени с много растителни екстракти и масла. Багрилата им също са на маслена основа. В тях се използват алкализиращи елементи с по-големи молекули, по-трудно проникващи в космения фоликул.Това води до по-слабото му увреждане. Щадящите формули оставят косата здрава, добре подхранена, мека и блестяща и след боядисването. Спестяват ви и острата миризма на амоняка.

  Повечето модерни формули без амоняк покриват до 100% белите и посивели коси. Предлагат богати палитри и поведението на цвета е като на класическата боя. Сред пионерите на новите формули е “Лореал”. И все пак трайността на безамонячните продукти трудно може да бъде сравнявана с тази на амонячните.

  Какви видове и цветове ще откриете в този раздел?

  Бои и оцветители

  И двата вида съдържат багрила, които оцветяват кичурите. Разликата е в начина на оцветяване и трайността му. Боите проникват в косъма и го боядисват трайно. Оцветителите остават на повърхността му и траят кратко - от едно до няколко измивания. Съответно са и много по-безвредни. Нанасят се лесно и служат за бърза промяна на визията, за освежаване на вече боядисаната коса, за покриване на израслите корени и т. н. Оцветителите за коса най-често са под формата на крем или спрей, може да са вградени в шампоана или маската.

  Амонячни и безамонячни

  Начинът им на действие и трайността се определят от съдържанието на амоняк в тях.

  Трайни, полутрайни и временни

  Издържат съответно от 8 до 10 седмици, почти 6 седмици, няколко измивания.

  Основните гами, които ви очакват при нас са червена, черна, руса и кестенява с огромно богатство от нюанси.

  Защо да пазарувате от онлайн аптека “Витания”?

  Защото ние на Vitania.bg обичаме боите и оцветителите за коси! Отнасяме се към тях не само професионално, но и с голяма доза емоция. Сред приоритетните ни марки са MM Beauty и Loreal. Те създават качествени продукти на изгодни цени и ние ви ги предлагаме с удоволствие. С тях се работи лесно и се постигат добри резултати.

  Попитайте ни за вашия цвят боя или оцветител за коса, ние ще ви помогнем да го откриете и ще ви го изпратим!

  Филтри
  Филтри
  • Цена
   Производители
  • Аптеки
  • Наличие на коментар
  • Наличие на ранкинг на продукт
  Няма намерени продукти