Сайтът използва бисквитки.

Филтри
 • Цена
  Производители
 • Заболявания
 • Аптеки
 • Наличие на коментар
 • Наличие на ранкинг на продукт
» »
Кремове, млека и лосиони за тяло

Кремове, млека и лосиони за тяло

Отдавна вече, като говорим за козметика, не мислим само за продукти за лицето, а и за формули, които обгрижват кожата на цялото тяло. Макар и най-често скрита под дрехите, тя има своите проблеми и своите нужди. И ние сме все по-склонни да откликваме на тях - за повече самочувствие и благополучие. Кремовете, млеката и лосионите за тяло стават все по-търсени.

Какво представляват?

Кремове

Представляват емулсия от масло и вода - около 50 на 50 от двете субстанции. Те са по-плътни и по-богати и са предназначени за суха и много суха кожа.

Лосиони

Те също са емулсия на масло и вода, но преобладава водата. Съответно са по-малко мазни и въпреки това имат добри овлажняващи свойства. В повечето случаи се препоръчат за по-мазна към нормална кожа. Течни са повече или по-малко. Попиват бързо, не оставят мазни следи.

Млеката за тяло

Смята се, че принципно са по-течни от лосиона, но често са с по-богато съдържание от него. Отлични са за нормална кожа.

Разграничението е твърде условно, защото няма регламентирани правила за състава, консистенцията и текстурата на всеки от продуктите. Често дори формулите на един и същ производител са много различни дори като усещане при нанасяне. Обикновено лосионите и млеката за тяло се предлагат в туби и шишета, често с помпа. Кремовете пък - в бурканчета и кутийки, но опаковката трудно може да се смята за указание за съдържанието и характера на продукта.

Какви видове има според предназначението им?

Предназначението им е също много широко. Като цяло задачата им е да задържат влагата в горните слоеве на кожата, да я пазят от изсушаване и остаряване. Едва след това идва способността им да я овлажняват, омекотяват и изглаждат. Но в същото време всеки от тях е насочен и към решаването на конкретен проблем:

 • намаляване на фини линии и бръчки;
 • борба с акнето по тялото;
 • облекчаване на кожни проблеми - екзема, кератоза, псориазис;
 • почистване (тоалетни продукти);
 • слънцезащита и т. н.

Как да изберете подходящ крем, мляко или лосион за тяло?

В объркващото изобилие на пазара трябва да имате ясни критерии за избор на подходящия продукт:

Типът на кожата

Много сухата определено се нуждае от по-плътна формула с висока масленост и висока концентрация на емолиенти и оклузивни съставки, по-мазната - от лека, лесно попиваща.

Състоянието ѝ

Тук се включват загуба на еластичност, повяхване, ранно и/или ускорено състаряване. При отпускане и повяхване търсете стягащи съставки.

Зоната, за която избирате мляко, лосион или крем

За ръцете, лактите, колената и стъпалата също ще се наложи да вземете по-плътна формула, дълбоко хидратираща и задържаща влагата кожата.

Характерът на конкретния проблем

За сърбеж, раздразнения, екзема ви е нужен продукт със силно успокояващи и противовъзпалителни съставки.

Сезонът и времето

Зимните месеци са много тежки и през тях епидермисът е склонен към сухота. Изберете крем. През лятото - мляко. През нощта загубата на вода е по-голяма и съответно можете да използвате по-тежка и мазна текстура.

Независимо дали ползвате лосион, мляко или крем, за да поддържате кожата на тялото хидратирана, здрава и красива, използвайте ги всеки ден поне по веднъж. Не е необходимо да са много скъпи, но пък е задължително да са от доказани марки (като “Нивеа”). Избягвайте продължителните горещи душове и/или вани и нанасяйте продукта още в първите минути след излизане от банята и лекото подсушаване с кърпата.

Защо да поръчате от онлайн аптека Витания?

Ние ви предлагаме лосиони, кремове и млека за тяло на най-добрите дермокозметични марки - Uriage, Bioderma, CeraVe, Nivea, Avene, Eucerin, La Roche Posay. Те са насочени към жени и мъже, резултат са на модерните дерматологични проучвания и на добрите медицински практики.

На Vitania.bg можете да избирате от стотици продукти, което ви дава шанс да откриете точно това, което ви е нужно. Ние винаги сме на разположение и сме готови да обсъждаме характеристиките на избраните лосиони, млека и кремове за тяло - стига това да улесни избора ви и да ви помогне да поръчате най-подходящите за вас.

Цените им не са ниски, но са разумни и с постоянните промоции се превръщат в изгодни. Регистрирайте се и участвайте в програмата ни за насърчаване на лоялни клиенти. Ще ви хареса!

Филтри
Филтри
 • Цена
  Производители
 • Заболявания
 • Аптеки
 • Наличие на коментар
 • Наличие на ранкинг на продукт
Няма намерени продукти