Сайтът използва бисквитки.

Филтри
 • Цена
  Производители
 • Тип
 • Заболявания
 • Аптеки
 • Наличие на коментар
 • Наличие на ранкинг на продукт
» »
Слънцезащита за тяло

Слънцезащита за тяло

Влиянието на UV лъчите в слънчевия спектър върху човешката кожа вече е добре изследвано. Уточнена е ролята им в ускореното стареене, уврежданията, кожните заболявания и рака на кожата. Необходимостта от слънцезащита за тялото при излагане на слънце вече не се отрича от никого.

Как да изберете подходяща слънцезащита за тяло?

За успешна покупка на подходяща слънцезащита за тяло е необходимо да отчетете няколко фактора:

Типа на кожата ви

За сухата изберете слънцезащита с овлажнители и/или хидратиращи съставки - серамиди, хиалуронова киселина.

Мазната и комбинираната се нуждае от лека формула на водна основа, некомедогенна, матираща.

За нормална без усложнения използвайте всеки качествен слънцезащитен продукт - крем, спрей, стик - който ви допада.

SPF фактор

Колкото по-висок е той (SPF 15, 30, 50), толкова по-надеждна е защитата от UVB. Докато SPF 15 блокира 93% от UVB лъчите, то SPF 30 блокира около 97%, а SPF 50 - около 98%. Затова най-добре е да изберете SPF 30+.

PA фактор

Показва нивото на защита от UVA - колкото повече плюсове или звездички, толкова по-добра е защитата. Търсете формула за тяло с 5 звезди.

Състав на продукта

Според състава можете да избирате от два вида:

Химическа слънцезащита - активните съставки попиват в тялото и блокират UV лъчите, като ги абсорбират, превръщат ги в топлина и освобождават топлината извън кожата. Изберете химически тип, ако страдате от мелазма или пигментация;

Физическа - активните съставки (цинков оксид и титанов диоксид) остават върху повърхността и отразяват лъчите, като ги изпращат далече от тялото. По-подходящи са за чувствителна кожа.

Какъв тип слънцезащитен продукт да предпочетете?

 • Широкоспектърен - притежава два вида фактори - SPF и PA фактор. Първият е за предпазване от UVB, които предизвикват изгаряния и увреждат ДНК. Вторият защитава от UVA - състаряващи лъчи, които разрушават колагена, причиняват бръчки и възрастови петна;
 • водоустойчив (устойчив на пот). На опаковката трябва да е отбелязано в продължение на колко време остава такъв (между 40 и 80 минути). Няма водоустойчив по принцип;
 • тониран - ако искате да ползвате минерален продукт върху по-тъмна кожа;
 • прозрачен - такива обикновено са спрейовете и геловете, които са леки, проникват бързо и леко, не оставят мазни или лепкави следи;
 • за преди и след слънце - двата вида са ви необходими за максимална сигурност. Единият вид ви пази от проникване на вредните лъчи. Другият тонизира и подкрепя възстановяването на стресираната от интензивното слънце и горещина кожа.

Формулите за слънцезащита се предлагат под формата на кремове и лосиони, гелове, спрейове, стикове, пудра и други. Кой да изберете? Който ще ви е лесно да използвате и да нанасяте върху тялото си без пропуски.

На кои марки може да се доверите?

Продуктите за слънцезащита на тялото се продават много добре, имат широк пазар и изкушават мнозина с бързи печалби. Затова трябва да сте много внимателни и взискателни, когато избирате формула за себе си и за семейството си.

На Vitania.bg ви предлагаме слънцезащитни кремове, масла, спрейове и лосиони на утвърдени дермокозметични марки - Vichy, Bioderma, Eucerin, Uriage, Avene. Те се произвеждат с многократно тествани съставки и са с висока безопасност и резултатност. Не случайно козметиката на тези марки се смята още за медицинска.

Защо да поръчате от онлайн аптека “Витания”?

Защото ще се справите бързо и надеждно, без да губите време и да се отклонявате от списъка със задачите си.

Ние ви предлагаме качествена слънцезащита от дермокозметични марки като “Виши” и “Биодерма”. Можете да избирате формули с висок СПФ и богат състав, които не само ще ви пазят от слънцето, но ще подхранват и хидратират кожата ви, ще се грижат за чувствителната и ще матират мазната.

Можете да получите информация за най-новите и модерни продукти и за най-подходящите за вашето състояние и потребности.

Осигуряваме ви изгодни цени, много промоции и добре разработена бонусна система за постоянни клиенти. Така бихте могли да пазарувате слънцезащита за тяло от по-висок клас с по-добри характеристики.

Изберете и поръчайте!

Филтри
Филтри
 • Цена
  Производители
 • Тип
 • Заболявания
 • Аптеки
 • Наличие на коментар
 • Наличие на ранкинг на продукт
Няма намерени продукти