Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти срещу главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на продукти FORTEX
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на дерматологична серия срещу косопад ADENOSIL - DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Защо Витания?
  » » »
  АДЕНОЗИЛ ДИЕЧИ ПЛЮС х 20 сашета ДИФА КУПЪР

  АДЕНОЗИЛ ДИЕЧИ ПЛЮС х 20 сашета ДИФА КУПЪР

  DIECI PLUS sach. x 20 DIFA COOPER
  Кат. №: 39696
  -25%
  АДЕНОЗИЛ ДИЕЧИ ПЛЮС х 20 сашета ДИФА КУПЪР 25,43 лв. от Vitania.bg
  33.90 лв. 25.43 лв.
  33.90 лв. 25.43 лв.
  Купи само за
  2.54 лв. + 228.9 бонус точки.
  Цената е валидна до 31.03.2023
  Полезност
  Описание на АДЕНОЗИЛ ДИЕЧИ ПЛЮС х 20 сашета ДИФА КУПЪР

  ДИЕЧИ ПЛЮС / DIECCI PLUS х 20 сашета описание:

  Диечи плюс е хранителна добавка, която поддържа косата, кожата и чупливите нокти в нормално състояние. Съдържа висока концентрация на специфични есенциални и не-есенциални аминокиселини като Левцин, Валин, Пролин, Глицин, Таурин, Фенилаланин, Орнитин, Метионин и Триптофан. Има и Цинк, който помага за подържане на косата, ноктите и кожата в нормално състояние. Показан е особенно за Телогенен ефлувиум (косопад) и чупливи и деструктурирани нокти.

  ДИЕЧИ ПЛЮС / DIECCI PLUS х 20 сашета начин на употреба:

  Едно саше дневно, разтворено във вода или сок, в продължение на 3 месеща, отделно от храненето.

  Внимание!
  Не надвишавайте препоръчаната дневна доза. Да не се ползва като заместител на разнообразно хранене. Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Продуктът съдържа Аспартам, източник на фенилаланин. Да не се употребява по време на бременност, от деца и продължително време без консултация с лекар.
  Да се съхранява на сухо и хладно място, далече от светлина и източници на топлина.

  ДИЕЧИ ПЛЮС / DIECCI PLUS х 20 сашета състав:

  Състав на дневната доза, 1 (едно) саше
  L-левцин  1250
  L-валин  625
  L-пролин  400
  Глицин  400
  Таурин  350
  L-фенилаланин  100
  L-орнитин  39.18
  L-метионин  50
  L-триптофан  20
  цинк  2 (13.3% от РХС)
  РХС – Референтна хранителна стойност
  Помощни вещества: Царевичен малтодекстрин, есенция, лимонена киселина, силициев диоксид, полиоксиетилен сорбитан моноолеат,  аспартам, ацесулфам К

  Действие на актимните съставки:

  L-Левцин – той не може да бъде синтезиран от тялото и затова винаги трябва да бъде приеман от хранителни източници. Левцинът съдейства за укрепването на костите, кожата и мускулната тъкан и стимулира синтеза на аминокиселината глутамин. Той поддържа азотния баланс и подобрява мисловната дейност. Левцинът може да помогне за увеличаването на соматропин – хормон, който заздравява ставите и забавя процесите на стареене.
  L-Валин - има стимулиращи свойства по отношение на растежа, мускулната маса и възстановяването на тъканите, поради което е най-разпространен в мускулната тъкан. Валинът може да служи като източник на енергия, със съхраняващ глюкозата ефект, благодарение на което стимулира и повишава умствената енергия.
  L-Пролин - представлява неесенциална /заменима/ аминокиселина, необходима за производството на колаген. Аминокиселината помага на мускулите да запазят своята еластичност и предпазват кожата от вредното действие на UV-лъчите, от особено значение е за ставите и сухожилията в качеството си на значителна по обем (15%) съставна част на колагена, който изгражда и поддържа костите и съединителната тъкан. Той участва в състава на всички белтъци във всички организми. Пролинът е опора на всички органи и е определящ фактор за здравината им.
  L- Глицин – това е неесенциална аминокиселина.В човешкото тяло глицинът е най-концентриран в кожата, косата, съединителната тъкан и мускулите. Той е ключов продукт за синтезирането на колаген и се счита, че има потенциални ползи за синтеза на колагенови тъкани, забавяне на стареенето и възстановяването на косата. Глицинът не е много популярна аминокиселина, но тя е от съществено значение за стимулиране на организма да произвежда фактори на растежен хормон. Изиграва важна роля в метаболизма на фоликулите.
  L-Фенилаланин - L-формата на тази аминокиселина е най-често използваната и е формата, под която аминокиселината се съединява с белтъчините в организма. Фенилаланинът е незаменима аминокиселина. Тя е от решаващо значение за здравето на човека, но не може да се произвежда от тялото. Поради тази причина, фенилаланинът трябва да се набавя от вън.
  L-Орнитин и L-таурин  са градивните елементи на протеина, който води до растеж на косата. Тези аминокиселини се съчетават в определена последователност и образуват кератин-изключително силен протеин, който съставлява 88% от косата. Тъй като уврежданията на косъма се натрупват с времето, аминокиселините трябва да се обновяват постоянно. Ако луковиците на косъма са лишени от основен приток на кръв, хранителни вещества, минерали или витамини, косата не може да израства нормално. Крайните места, като върха на темето, са местата където най-трудно се поддържа притока на кръв. Тауринът коригира вредното втвърдяване на съединителната обвивка.
   L-метионин  - е аминокиселина, която спада към групата на т.н. есенциални (незаменими) аминокиселини. Метионинът е мощен антиоксидант и враг на редица заболявания. Тя намалява слабостта в мускулите и чупливостта на косата, предпазва от кожни и остеолизни промени, изразяващи се в разрушаване на костната тъкан без последващо заместване от друга тъкан. Производното на метионина - S-аденозилметионин, енергийна молекула, която играе важна роля в  много биохимичните процеси като трансфера на енергия и предаването на сигнали между клетките.Благодарение на тези свойства той има и съществена роля за растежа на косата, подпомагайки процесите на клетъчно дишане и възпроизводство и метаболизма на фоликулните клетки и така стимулирайки фактора на растежа.
  L-триптофан  -  той не може да се синтезира в тялото, затова трябва да се приема чрез храната или хранителни добавки. Триптофанът както всички аминокиселини е градивен елемент в биосинтеза на протеини. Половината от триптофана, който приемаме, тялото ни използва за синтезирането на ниацин (витамин B3). За получаването на 1 mg ниацин (витамин B3), тялото ни използва около 60 mg триптофан. Присъствието на ниацин е важно за здравият вид на кожата и косата.
  Цинк – той е един от микроелементите, необходими на всеки микро- и макроорганизъм. Неговото съдържание в човешкото тяло е едва около 2-3 г  и все пак е невероятно колко важен е той във физиологично отношение. Цинкът влиза в състава на стотици ензими, както и в този на други белтъци с не по-малко важна фунцкия.

  Един от най-сериозните приноси на микроелемента е участието му в генната експресия. Това е сложен процес на разчитане на информация, кодирана в ДНК, презаписването и под формата на РНК и превръщането и в краен продукт – а именно белтъка, кодиран от разчетения ген. Ролята на цинка тук е още на ниво разгадаване на информацията, записана в ДНК чрез молекули, наричани транскрипционни фактори, в състава на които микроелемента допринася за подходящата пространствена ориентация. С тази своя функция цинкът има отношение към множество процеси – от вътреклетъчни реакции, през клетъчно делене или програмирана клетъчна смърт до междуклетъчно сигнализиране. Той е необходим за растежа и физическото, интелектуалното, половото развитие и фертилността, за поддържането на имунната система. Предвид важната биологична роля на цинка неговият недостиг може да даде отражение в много аспекти. Симптомите, които бележат цинков дефицит не са специфични, припокриват се с тези на много хронични заболявания и диагноза се поставя трудно. Оплакванията са свързани със смущения в синтезата на белтъци, включитлено колагена. Такива са още появата на акне, трудно заздравяващи рани, загрубяване на кожата, появата на стрии, промени в цвета и дебелината, чупливост на ноктите, опадане на косата, диария, смущения в паметта и концентрацията, мускулна слабост, лесна уморяемост, забавяне на растежа и изоставане във физическото и полово развитие.

  КОЖА

  Кожните образувания са структури, които са тясно свързани с кожата и претърпяват трансформации с различна природа с течение на времето. За да запазим кожата здрава и красива е необходимо не само да използваме подходяща козметика за съответния тип кожа, към който тя спада, но и да включим определени храни в менюто си. Всеки дерматолог ще ви каже, че храната е в основата на доброто здраве на кожата.

  Как да се справим с най-често срещаните проблеми на кожата?

  Мазна кожа
  Доказано е, че консумацията на храни като сладкиши, бургери, мазни храни, чипсове и т. н., повишава секрецията на мастните жлези. В резултат на това, от кожата се отделя повече себум, отколкото е необходимо за овлажняването и това причинява неприятно лъщене на кожата, запушване на порите, образуване на пъпки.
  Освен подходяща козметика за вашия тип кожа, необходимо е да приемате повече храни с високо съдържание на витамин А, защото това ще помогне за значително намаляване секрецията на себум.

  Хиперпигментирана кожа
  Хиперпигментацията може да означава липса на витамини, по-специално витамин В12. Той се съдържа в продукти от животински произход. Дори и да не хапвате месо е добре да следвате определена диета, включваща някои групи храни. Едни от най-добрите приятели на кожата са витамините С и Е.

  Суха кожа
  Прекомерната сухота на кожата показва едновременно излишък от витамин Е и липса на холестерол. Последната причина е характерна за вегетарианците, тъй като получаваме най-голям дял холестерол само от месото и рибата.

  При бръчки
  Тежестта на бръчките е силно повлияна от начина на живот, консумацията на алкохол, тютюнопушене. Също така, причината за преждевременно стареене на кожата може да бъде захарта, тъй като съдържащата се в нея глюкоза намалява нейната еластичност.

  КОСА
  По време на цикъла на живот, косата минава през 3 етапа:
  АНАГЕН (фаза на растеж)
  КАТАГЕН (фаза на почивка)
  ТЕЛОГЕН (фаза на отпадане).

  Нередностите в жизнения цикъл на косата и промените в процеса на кератинизация могат да доведат до отслабване на структурата на косата. Фактори като стрес, хормонални и / или метаболитни дисбаланси, замърсяване и лоша диета могат в действителност да пречат на нормалния растеж на косата, като променят количеството и често качеството на косата.

  Дванадесет съвета за здрава коса:
  1.   Отстранете увредените краища на косата
  2.   Сресвайте косата си всеки ден
  3.   Трябва да бъдете запознати с типа на косата си
  4.   Използвайте качествени продукти за коса
  5.   Не прекалявайте с употребата на сешоар и преса/ маша
  6.   Изплаквайте косата със студена вода
  7.   Масажирайте скалпа
  8.   Не прекалявайте с химичните продукти за коса
  9.   Избягвайте слънцето
  10.   Не мийте твърде често косата си
  11.   Спазвайте здравословна диета, за да имате здрава коса
  12.   Не връзвайте касота си твърде стегнато

  НОКТИ
  Алтернативите на процеса на образуване на кератин, който е основният компонент на ноктите, се дължат на патологични състояния или на ендогенни или екзогенни структурни модификации и могат да повлияят на жизнения цикъл на ноктите. При нормални условия, пълното подновяване на ноктите може да отнеме 9-12 месеца, но може да се повлияе от различни фактори, като хранителен дефицит, инвазивно естетично лечение, външна и самопричинена травма, дрожди, гъбични или плесенни инфекции, метаболитни патологии. Адекватният прием на микроелементи и аминокиселини може да предотврати появата на редица оплаквания, които както виждаме биха ни накарали да търсим упорито действителната причина за появата им и често – без резултат.

  Ноктите са съставени от протеини (минимум 80 %), от хидратиращ флуид (от 15 до 18 %) и минерални соли (около 2 %). Трите белтъка, изграждащи вроговените пластове на ноктите, са фибрин, глобулин и глицин. Първите два вида образуват успоредна протеинова верига, свързана чрез третия вид. Тази структура позволява на ноктите да бъдат устойчиви на счупване. Недостигът на протеини прави ноктите чупливи. Хдратиращият флуид е много важен елемент за формирането на здрави нокти. Водата се събира главно във вътреклетъчните и извънклетъчните липиди. Вътреклетъчните липиди осигуряват гъвкавостта му, докато извънклетъчните - подобно на ролята на цимента, осигуряват срастването между различните клетки, формиращи трите рогови пласта.
  Много са минералните соли в ноктите, но най-важните са калциевите, които заедно с липидите осигуряват здравината.

  Петте категории нокти:
  Здрави нокти: издръжлив на удар, не се цепи, не се раздвоява.
  Чупливи нокти: чупи се при най-малкия удар.
  Нокът, изгубил нормалния си цветен нюанс: при повече влага се увеличава, не запазва първоначалната си форма и се огъва лесно.
  Меки нокти: имат същите характеристики като ноктите, изгубили нормалния си цветен  нюанс, но е no-прозрачен.
  Раздвоени или оголени нокти: следствие е на липсата на хидратация.
  Подобно на косата и кожата, ноктите също са различни типове – сухи, чупливи, увредени, нормални и меки.

  Допълнителна информация

  АДЕНОЗИЛ ДИЕЧИ ПЛЮС х 20 сашета ДИФА КУПЪР се предлага във vitania.bg на цена от 25,43 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: ONLINE Aптека Витания, Димитровград - Кауфланд, Петрич - Кауфланд, София - Дружба, София - Дружба, BILLA, София - Люлин, Кауфланд, София - Метростанция Жолио Кюри, София - Метростанция Константин Величков, София - Младост 1, София - Младост 4, Кауфланд, София - Студентски град. Както всички други продукти от категория Кремове, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  АДЕНОЗИЛ ДИЕЧИ ПЛЮС х 20 сашета ДИФА КУПЪР се произвежда от DIFA COOPER и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 2,54 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  Коментари

  Зорка Атанасова 2019-04-05 14:40:26

  Много съм доволна, косата ми стана по-плътна след употребата.

  Милена Ди 2019-07-31 09:33:25

  Дерматолог ми го изписа при сезонен косопад. Пия го вече 2ри месец и имам значително подобрение.