Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу болки в гърлото
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти LECOVITA
  Поръчай сега
 • До 20% ОТСТЪПКА на подаръчни комплекти
  Поръчай сега
 • » »
  Лекарства против инфекции

  Лекарства против инфекции

  Преди ерата на антибиотиците и най-дребното порязване е можело да доведе до смърт поради инфекция. После идват антибиотиците и обуздават инфекциите до нелеки, но безопасни заболявания. Злоупотребата с тях пък доведе до резистентност на бактериите и трескаво търсене на успешни антибактериални средства срещу резистентните щамове. Противовъзпалителните лекарства са част от лечението на инфекциозните болести, които продължават да са един от най-сериозните проблеми за здравеопазването.

  Какво представляват противовъзпалителните лекарства?

  Възпалението е нормален отговор на имунната система срещу болестотворни микроорганизми, наранявания и вредни вещества, както и вътрешни дразнители. Случва се обаче силата и продължителността му да станат опасни за самия организъм. В такива случаи се налага то да бъде контролирано и дори потиснато. Тогава се прилагат противовъзпалителни лекарства.

  Най-популярни и най-използвани противовъзпалителни лекарства са така наречените нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Освен че потискат възпалението, облекчават оточността и понижават температурата, най-широко се прилагат за успокояване на болката с различен произход, локализация и сила.

  Те са по-безопасни от стероидните и опиатни болкоуспокояващи, но също имат своите нежелани последици за стомаха и сърцето. В някои случаи могат да бъдат заместени с по-безопасни алтернативи - примерно на билкова основа.

  Видове медикаменти, които присъстват в този раздел

  В него ще откриете различни фармацевтични продукти, които са показани за заразни заболявания и възпалителни процеси:

  Антиинфекциозни

  Антиинфекциозните средства са лекарства, предназначени за лечение на инфекции. Те потискат разпространението на патогенния организъм в тялото, като или го убиват, или забавят и предотвратяват размножаването му. Разделят се на няколко основни групи според причинителите:

  • антибактериални - освен антибиотиците тук се включват и други видове препарати, които потискат и/или спират развитието на бактериите;
  • антивирусни - преди всичко са насочени към няколко големи групи вируси - херпесни, хепатитни, ХИВ, грипни;
  • противогъбични - прилагат се при локално и системно заразяване с гъбички и дрожди;
  • антипаразитни - насочени са към различни типове паразити, поразяващи червата, черния и белия дроб и т. н.

  Важно е да знаете, че са сравнително малко лекарствата, които действат срещу повече от един патоген.

  Противовъзпалителни

  Най-често това са вече коментираните нестероидни противовъзпалителни лекарства за перорално и локално приложение, но на Vitania.bg ще намерите и техни алтернативи, за които можем да ви дадем изчерпателна информация при нужда.

  Ваксини

  Ваксините не лекуват вече настъпилите инфекции, затова пък успешно намаляват вероятността да се разболеете. Когато все пак се заразите, те помагат за по-лесното преболедуване с по-малко или без последващи нежелани ефекти.

  Продуктите, които ще откриете в този раздел са в различна форма - таблетки, капсули, ампули и суспензии, разтвори, кремове и гелове за локално третиране.

  Защо да поръчате от онлайн аптека “Витания”?

  Ние ви осигуряваме всички видове антиинфекциозни и противовъзпалителни лекарства, отпускани без рецепта. Макар че за ваше улеснение публикуваме и описанията за препарати, продавани срещу рецепта, тях можете да получите от най-близката до вас физическа аптека “Витания”.

  За неспециалист, дори когато признаците на инфекцията са видими, е трудно да установи какво точно я причинява. В такива случаи не се самолекувайте, а потърсете лекаря си. Дори когато става дума за явни симптоми на грип, по-добре ни попитайте, какви продукти за симптоматично лечение да си вземете. Ние сме на ваше разположение.

  Поддържаме достъпни цени и организираме много промоции за допълнително поевтиняване на медикаментите. Чрез бонусната ни програма за лоялни клиенти можете да купите нужните ви формули дори с до 90% по-изгодно.

  Имате нужда от антиинфекциозни и противовъзпалителни лекарства? Обадете ни се и ще ги изберем заедно.

  Няма намерени продукти