Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу болка в ставите и мускулите
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика SEBAMED BABY
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на витамини и минерали SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • » »
  Лекарства против паразити

  Лекарства против паразити

  Паразитите - външни и вътрешни - са широко разпространени. Те причиняват неприятни преживявания и дискомфорт, но последиците от жизнената им дейност могат да са тежки болести и дори смърт.

  Как да се пречистите от паразити?

  Външни паразити

  Паразитите са организми, които живеят за сметка на друг организъм, наричан гостоприемник. Външните са акари, кърлежи, краста, бълхи, въшки, дървеници, комари. Пренасят различни болести. Прочистването им става с противопаразитни лекарства - инсектициди, които унищожават възрастните и яйцата им. А предпазването - с репеленти, вещества, които ги пропъждат.

  Вътрешни паразити

  Това са протозои (едноклетъчни - причинителите на трихомониазата, на маларията и др.) и хелминти (многоклетъчни - различни видове червеи). Целият им живот или поне определен етап от него преминава в човешкия организъм. При размножаването си те могат да достигнат и да се загнездят във важни органи (дори в мозъка), причинявайки сериозни заболявания.

  Прочистване от вътрешни паразити

  То се случва основно по два начина - чрез изписани с рецепта противопаразитни лекарства от лекаря ви и чрез специален режим на хранене в съчетание с прием на противопаразитни хранителни добавки, билки и билкови продукти. Въпреки че върху втория вариант няма много изследвания, се смята, че съществува достатъчно натрупан опит, който доказва резултатността му, и мнозина го предпочитат.

  Сред билковите противопаразитни лекарства са екстрактите и етеричните масла от пелин, риган, берберис, черен орех и карамфил, джинджифил. Включете каротеноиди, витамин А, цинк и селен, кокосово масло. Възможно е да се използват и хомеопатични продукти. Преди да започнете каквото и да е прочистване, трябва да го обсъдите с вашия лекар или с фармацевта си, защото билките имат странични последици, някои взаимодействат помежду си или с лекарства, които може би вече приемате.

  Не по-малко важна от билките е диетата за прочистване. От нея трябва да получавате необходимите хранителни вещества за оптимално функциониране на организма и силен имунитет. Особено важни са фибрите, които способстват за изхвърляне на отпадъчните вещества и паразитите навън.

  Наблегнете на пробиотични храни, тиквени семки, чесън, лук, мед, семена от папая, моркови и цвекло. Спрете захарта, препоръчва се дори спирането на плодовете и житните за периода на прочистване (между 2 и 4 седмици). Пийте много вода.

  Подгответе се, че няма да е лесно, защото вие се опитвате да ги убиете с противопаразитните лекарства, билките и храната, и те няма как да не дадат отпор.

  Какви противопаразитни лекарства съществуват?

  Противопаразитните лекарства, колкото и разнообразни да са, имат сходен начин на действие. Те убиват възрастните и яйцата им, спират растежа им, парализират ги, така че да не могат да се прикрепят към гостоприемника. Основните видове са насочени към паразитозите, причинени от трите основни вида паразити, от които страда човека:

  • антипротозойни средства за борба с протозоите. В тази група са антималарийните лекарства;
  • антихелминтни за лекуване на инфекции, причинени от паразитни червеи;
  • ектопаразитициди за справяне с въшки, краста и други ектопаразити. Те са част от голямата група на инсектицидите.

  Всеки от основните класове противопаразитни лекарства съдържа множество медикаменти за лечение на конкретните инфекции. В зависимост от вида на паразита и инфекцията, която той предизвиква, антипаразитните лекарства се приемат орално, инжектират се или се прилагат локално при външните паразити.

  Някои от тях проявяват леки странични ефекти, други могат да доведат до тежки увреждания - на бъбреците, но и на нервната система. Затова те трябва да са ви изписани от лекар, или да са ви препоръчани от фармацевт.

  Защо да поръчате от онлайн аптека “Витания”?

  На Vitania.bg ще ви посрещнем с разбиране и дискретност. Най-често към нас се обръщате с питане за надеждни средства против въшки и гнидите им. Знаем от каква спешност е въпросът и ви предлагаме противопаразитни средства, които ще го решат бързо и ефикасно.

  Продуктите са безопасни и можете да ги използвате за цялото семейство. Ще ви помогнем да изберете най-подходящия за вашия случай. Възползвайте се от честите ни промоции и се регистрирайте в бонусната ни система за лоялни клиенти!

  Няма намерени продукти