Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти срещу кашлица
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти ERBOZETA
  Поръчай сега
 • 20% OТСТЪПКА на COSMETICI MAGISTRALI - DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Защо Витания?

  ЗЕТА АРТРО КЮР капс. x 30 1+1 ЕРБОЗЕТА

  ZETA ARTRO - CUR cps. x 30 ERBOZETA
  Кат. №: 71634
  ЗЕТА АРТРО КЮР капс. x 30 1+1 ЕРБОЗЕТА 32,90 лв. от Vitania.bg
  32.90 лв. При покупка получавате: 2.3 бонус точки
  Купи само за
  3.29 лв. + 296.1 бонус точки.
  Описание на ЗЕТА АРТРО КЮР капс. x 30 1+1 ЕРБОЗЕТА

  ЗЕТА АРТРО КЮР / ZETA ARTRO - CUR описание:

  ЗЕТА АРТРО-КЮР® е хранителна добавка на базата на глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, хидролизиран колаген, натриев хиалуронат и билкови екстракти. Куркумата действа благоприятно върху дейността на ставите.
  Зета Артро Кюр е хранителна добавка с производител Ербозета, република Сан Марино.
  Тя е помощно средство за подобряване еластичността, смазването и възстановяването на ставите. Облекчава болките в ставите и мускулите, благодарение на Хидролизирания колаген, смущението в ставите се понижава.

  Зета Артро Кюр помага за намаляване на интензивността на симптомите при артропатии, артрити и хронични проблеми със ставите. Помага функционирането на ставите и подобрява автономността на движението.
  Активните съставки на хранителната добавка Зета Артро Кюр са:
  ХИДРОЛИЗИРАН КОЛАГЕН
  Високо бионаличният хидролизиран колаген се получава чрез естествен процес на хидролиза, който благоприятства абсорбирането му в червата. Ензимната хидролиза позволява на продукта да запази естествените си характеристики и следващите процеси на пречистване гарантират високото му качество. Този продукт обикновено се използва за облекчаване на болката. Последни проучвания показват, че хидролизираният колаген може също да се използва за облекчаване на смущения в ставите и артрит.
  Аминокиселините, съдържащи се в колагена, допринасят за синтеза на новия хрущял на ставите и някои от неговите олигопептиди могат да изпълняват стимулиращо действие върху синтеза на ендогенен колаген. Благодарение на това, колагенът подобрява биохимичното и функционалното състояние на костите и ставите.

  СИЛИЦИЙ
  Силицият е необходим за същинската цялост на костите, сухожилията, съединителната тъкан и кожата. Клиничните изпитвания върху животни показват, че недостигът на силиций причинява промени в сухожилията, съединителната тъкан и костите; например пилетата, хранени с ниско съдържание на силиций, показват костни аномалии, придружени от намален синтез на колаген. Силицият наистина е необходим за правилната функция на ензима пролил хидроксилаза, който участва в синтеза на колаген в костите, хрущялите и съединителните тъкани.

  НАТРИЕВ ХИАЛУРОНАТ
  Натриевият хиалуронат е гликозаминогликан (ГАГ), структурен компонент на протеогликаните, които съставляват основното вещество на матрицата на хрущялната и костната съединителна тъкан. Освен това, този гликозаминогликан е основният компонент на синовиалната течност на ставите. Синовиалните мембранни клетки и по-специално фибробластите, са отговорни за синтеза на този гликозаминогликан. Екзогенната добавка изглежда стимулира рецепторите на фибробластите, като по този начин увеличава биосинтезата на ендогенния гликозаминогликан (ГАГ). Благодарение на своите вискоеластични свойства, натриевият хиалуронат представлява лубрикант за ставата и осигурява защитен буфер в случаите на компресия; освен това, той защитава ставната матрица от токсини и бактерии и играе основна роля във възстановителните процеси. При артрозата, както и в други артропатии, се съобщава за намаляване на концентрацията на натриев хиалуронат: поради тази причина се препоръчва екзогенен прием на добавки.

  ХОНДРОИТИН СУЛФАТ
  Хондроитин сулфатът е основен компонент на извънклетъчната матрица на съединителната тъкан. Този гликозаминогликан, структурен компонент на протеогликаните, запазва структурата и функцията на хрущяла и действа противовъзпалително и аналгетично на нивото на ставите. Взаимодействието на различни молекули на протеогликаните води до образуването на агрекани, които осигуряват устойчивост на компресия, абсорбират и успокояват механичното напрежение. Дегенеративните процеси, засягащи ставите, се характеризират с намаляване на синтеза на агрекани, което намалява еластичността на хрущяла и причинява болка. Тъй като хондроитин сулфатът е един от основните компоненти на агреканите, неговата роля е фундаментална за структурата и функцията на ставния хрущял. Освен това, оралното приложение на хондроитин сулфат изглежда увеличава производството на хиалуронова киселина на синовиалното ниво и намалява производството на колагеназа, като по този начин се подобрява вискозитетът на ставите.

  ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ
  Глюкозамин сулфатът е естествена хранителна добавка, извлечена от екзоскелета от омари и раци. Тази молекула, естествено произведена и от нашето тяло, присъства в гликозаминогликаните (GAGs), структурните компоненти на протеогликаните и следователно на агрекените. Той се абсорбира от червата, разпределя се и се пренася в тъканите на ставите, където се използва за образуване на матрицата на съединителната тъкан на хрущялите и сухожилията. Глюкозаминът е от основно значение за запазване на правилната структура и функция на ставните хрущяли, а недостигът му е една от основните причини за появата на артрит. Клиничните проучвания показват, че оралното приложение на глюкозамин стимулира хондроцитите, за да се получи по-голямо количество ГАГ. Тъй като костите и хрущялните тъкани остаряват, способността за синтезиране на глюкозамин се губи: това трябва да бъде допълнено с най-добрата му форма, представена от бионаличност (при 98%) глюкозамин сулфат, приеман перорално. Глюкозамин сулфатът е важен и заради съдържанието му на сяра, основно хранително вещество за ставната тъкан, тъй като запазва структурата на матрицата на съединителната тъкан на хрущялите, сухожилията и сухожилията. Хората, засегнати от артрит, са с недостиг на сяра: следователно екзогенна добавка е основна.

  ХИНАП
  Фармакологичните експерименти потвърждават миорелаксантното и седативното действие на Хинапа. Флавоноидите и сапонините, съдържащи се в семената на растението, са широко тествани за техните анксиолитични и седативни свойства, особено полезни за подобряването на нервната симптоматика, която често следва ревматичната болка. Тези молекули обикновено действат чрез намаляване на нивата на моноаминовите невротрансмитери в мозъка. Освен това, растението проявява противовъзпалително и аналгетично действие поради съдържанието на алкалоиди и флавоноиди.

  КУРКУМА
  Куркуминът, присъстващ в куркума, проявява двойно противовъзпалително действие: действа върху циклооксигеназата (като нестероидно противовъзпалително средство -НСПВС) и върху липоксигеназата (като стероидни противовъзпалителни средства) и се характеризира с минимална токсичност. Екстрактът от куркума, взет орално, има директни противовъзпалителни ефекти, като например инхибиране на производството на левкотриени; той помага също така за стабилизиране на клетъчните мембрани, като по този начин се предотвратява отделянето на възпалителни медиатори. В допълнение към тези преки действия, Куркуминът също така има непреки ефекти: стимулира освобождаването на кортикостероиди от надбъбречните жлези, стабилизира кортизоловите рецептори и инхибира тяхното чернодробно разграждане, като по този начин засилва действието на кортизола. Противовъзпалителното действие на Куркумина е потвърдено в две клинични проучвания: неговата активност сравнена с фенилбутазон и кортизол е оценена при ревматоиден артрит. И в двата случая действието на куркумин е сравнимо с ефекта на фенилбутазона и кортизола. Освен това, докато употребата на фенилбутазон и кортизол причинява странични ефекти, Куркуминът не предизвиква никаква отрицателна реакция.

  ЗЕТА АРТРО КЮР / ZETA ARTRO – CUR употреба:

  Приемайте по една таблетка на ден, отделно от храната.

  Предупреждения: Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от директни източници на топлина.
  Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Не превишавайте препоръчителната дневна доза!
  Да не се приема като заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот!

  ЗЕТА АРТРО КЮР / ZETA ARTRO – CUR състав:

  Глюкозамин сулфат (получен от ракообразни); Хондроитин сулфат (получен от риба); хидролизиран колаген; пълнител: микрокристална целулоза; Натриев хиалуронат; разпадащи агенти: стеаринова киселина, силициев диоксид, гума арабика; Куркума (Curcumalonga L.) коренище сух екстракт, съдържащ 95% куркуминоиди, Жужуба (Хинап) (Ziziphus jujuba Miller) семена сух екстракт, 2% Жужубозиди;

  Обвивка от хидроксипропилметилцелулоза, стеаринова киселина, микрокристална целулоза.

  НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН. НЕ СЪДЪРЖА НАТУРАЛНА ЛАКТОЗА


  Глюкозамин сулфат- 500 mg

  Хондроитин сулфат- 500 mg

  Хидролизиран колаген- 235 mg
  Натриев хиалуронат- 50.0 mg
  Куркума корен  сух екстракт, 95% Куркумин-  40.0 mg
  Куркумин- 38.0 mg
  Хинап, семена, сух екстракт, 2% Жужубозиди-  35 mg
  Жужобозиди- 0,70 mg
  Силиций- 5.00 mg

  Какво е Артрит?

  Артритът обхваща ставите. Той е два вида- обикновен артрит или ревматоиден артрит. Артритът протича в остри и хронични форми с поражение на една или няколко стави, обикновено засяга ръцете и носещите тежести стави. След разрушаването на хрущяла, костта се уплътнява, образувайки шипове върху главите на ставите, което причинява болка, деформация и ограничено движение. Началото на артрита по принцип е постепенно: в началото се проявява като сутрешна скованост, след което се развива, причинявайки болка, локализирана в засегнатите стави, която се влошава при движение и изчезва след почивка. Причините за проблеми със ставите може да са многобройни – ревматизъм, травма, нарушение на обмяната на веществата и други. Артритът е широко разпространен, засега може само да се забави хода на развитието му, което може до доведе до парализа и инвалидност. Това е най-разпространеният ревматичен проблем и включва двата пола. Артрозата засяга най-голямата част от възрастните хора, но също така и младите хора. Дегенеративните лезии, засягащи ставите, включват хрущяла, подхондралната кост и вдлъбнатините на сухожилията. Дегенеративният процес може да се влоши и да предизвика възпаление на ставите. Основните стави включват: гръбначния стълб, бедрото, коляното и пръстите на ръцете и краката.

  Какви са симптомите на Артрита?

  Артритът причинява възпаляване на една или няколко стави в организма, предизвикващо болка, подуване, зачервяване и втвърдяване на ставите. Понякога симптомите на артрита се отразяват и на по далечни части на тялото. Има различни видове артрит, като техните симптоми и причинители се различават.

  Най- често срещаните симптоми на артрит са:

  • Симптоми, причинени от износването или дегенерацията на ставите.

  • Симптоми, причинени от разрушителното действие на имунната система върху ставите и тъкани, които ги заобикалят, като предизвиква възпаление на целия строеж на тялото, включително и на ставите. Това е най-разпространеният вид артрит, който е известен също и като ревматичен артрит.

  • Артрит на гръбначния стълб, при който прешлените се възпаляват и костите се срастват. Известен още като сковаващо възпаление на гръбначния стълб.

  • Когато един от крайните продукти на тялото, пикочната киселина, се събере в ставите и причини възпаление. Това е известно като подагра.

  • След преглед от специалист, той ще ви каже кой вид артрит притежавате. Течността може да се вземе за анализ или да се направят рентгенови облъчвания, за да се ограничи разрушаването на ставите.

  Производител  и дистрибутор:
  Erbozeta S.p.A.
  Strada delle Seriole, 41/43
  47894 Chiesanuova (RSM)
  www.erbozeta.com
  info@erbozeta.com

  Дистрибутор за България:
  Киат Фарма ЕООД
  София, жк Студентски град,
  ул Акад. Ст. Младенов № 8
  тел. 0884791576,
  www.kiatpharma.bg;
  е-mail: office@kiatpharma.bg

  Уважавай Природата!

  ПОКАЗАНИЯ:

  ЗЕТА АРТРО-КЮР® е хранителна Прочети повече >>

  Допълнителна информация

  ЗЕТА АРТРО КЮР капс. x 30 1+1 ЕРБОЗЕТА се предлага във vitania.bg на цена от 32,90 лв. Може да бъде закупен и на място във физическите ни обекти, цената е различна от тази в сайта, на адрес: Петрич - Кауфланд, София - Люлин, Кауфланд, София - Метростанция Константин Величков. Както всички други продукти от категория Мускулно-скелетна система, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ЗЕТА АРТРО КЮР капс. x 30 1+1 ЕРБОЗЕТА се произвежда от ERBOZETA S.p.A и може да бъде закупен от vitania.bg на преференциална цена от 3,29 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  При пазаруване от vitania.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.
  10,90 лв. 8,71 лв.