Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на имуностимуланти
  Поръчай сега
 • До 35% ОТСТЪПКА на козметика срещу косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  NaturProduct / Натурпродукт - представяне на компанията

  За компанията „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien)

  „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) има за основен предмет на дейност регистриране, дистрибутиране и маркетинг на медикаменти, произвеждани изключително от натурални суровини. Тя е създадена в началото на 90те години на миналия век в София като българо-немско предприятие. Работи активно с неголяма листа висококачествени специализирани продукти, подбирани от номенклатурата на водещи производители с добро име на световния пазар.

  Така, благодарение на „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien), за българския потребител са достъпни ефективни, щадящи здравето продукти, с изцяло растителен състав, отговарящи на най-модерите тенденции в производството на лекарствени средства и на най-строгите световни норми.

  Продукти на „Д-р Тайс Натурварен“ (Dr Theiss Naturwaren), представяни от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien)

  Това са вече добре познатите на българския потребител серии на немския производител.

  „Д-р Тайс анги септ“ (Dr Theiss Angi Sept) са пастили за смучене. Те имат противокашлично и противовъзпалително действие. Намират широко приложение при болно гърло, фарингити и ларингити, възпаления в устната кухина. Основна съставка на продуктите в серията са етеричните масла. Не са подходящи за деца, ненавършили 6 години и кърмещи жени.

  „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) популяризира у нас още една  противопростудна серия – „Д-р Тайс мукоплант“ (Dr Theiss Mucoplant). Тя се състои от сиропи за кашлица на базата на теснолистия живовлек, желатинови капсули, съдържащи масло от звездовиден анасон  и спрейове за нос. Те са насочени към простудни заболявания и инфекции на дихателните пътища. Имат основно овлажняващо и отхрачващо действие и разчитат на активни вещества, извлечени от отдавна използвани за лечение билки и растения, подкрепени с морска вода.

  При недостиг на витамини, смяна на сезоните, отслабнал имунитет, нарушен метаболизъм, рахит и други недоимъчни състояния при децата е серията от сиропи и бонбони „Мултивитамол“ (Multivitamol).

  За проблеми в ставите и мускулите „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) препоръчва серията „Алгасан“ (Allga San). Нейн е и единственият у нас антиревматичен лосион за локална употреба. Основните съставки на продуктите са извлечени от арника, алпийски клек, черен оман, розмарин и в някои от тях са прибавени алантоин, камфор и др.  Помагат при всякакъв род травми на тъканите и костите. Повлияват добре атрити и ревматизъм. Предотвратяват и облекчават възпаления, отоци, хематоми.

  Специалистите на „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) са оценили като особено полезни за справяне с повърхностни разширени вени и капиляри продуктите „Микровенен“ (Microvenen). Грозната паяжина от видимо разширени съдове се появява под повърхностния слой на кожата – обикновено по бедрата на дамите. В повечето случаи са само козметичен дефект и се предизвикват от отслабване на стените на съдовете поради обездвижване и пренатоварване. Във формулата на артикулите влизат активни вещества от див кестен, алпийски клек, листа от червено грозде, колаген, провитамин А. Те успешно минимизират видимостта на разширените вени и капиляри.

  Добрата маркетингова политика на екипа на „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) осигурява радушен прием на козметичните серии „Долива“ (Doliva), „Нар“ (Granatapfel) и „Нахткерцен“ (Nachtkerzen). Те осигуряват ефективна и нежна грижа за лицето и косата. Разработени са на базата на чист маслинов зехтин, активни вещества от нар, вечерна роза, масла от шея, бадем, жожоба, авокадо и др. Според предназначението на конкретния продукт се добавят витамини, ретинол, урея, естествени липиди от роговия слой на кожата.
  Възстановяват и подхранват кожата и косата, забавят естествените процеси на стареене в тях, имат лечебно действие при много кожни заболявание и се включват успешно като подкрепяща терапия за тях.

  Добре познатата, представена с множество продукти за устна хигиена марка „Лакалут“ (Lacalut) също се дистрибутира у нас от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien). В началото била прахообразна. Патентована и клинично документирана е през 1928 година и се радва на отличен авторитет и доверие сред потребителите и днес.

  Листа на някои от предлаганите от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) серии и продукти на „Д-р Тайс Натурварен“ (Dr Theiss Naturwaren)


  •   Д-р Тайс ехинацея форте (Dr. Theiss Echinacea Forte) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Д-р Тайс анги септ (Dr Theiss Angi Sept) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Д-р Тайс мукоплант (Dr Theiss Mucoplant) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •    Мултивитамол (Multivitamol) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Алга Сан (Allga San)от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Микровенен балсам (Microvenen) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Долива (Doliva) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Нар (Granatapfel) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Нахткерцен (Nachtkerzen) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Лакалут (Lacalut) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien).

  Продукти на „Д-р Вилмар Швабе“ (Dr . Willmar Schwabe), представяни от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien)

  Немската фармацевтична компания, която от основаването си има за свой приоритет създаването на лекарствени средства с растителен произход, е представена с едни от най-добрите си продукти.

  „Дормиплант“ (Dormiplant) е насочен срещу проблеми със съня, обусловени от нервно напрежение. Той е смес от екстракти на валериана, корен, и маточина, листа. И двете билки са известни със свойствата си да успокояват и успиват.
  Избран е от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien), защото няма никакво отрицателно въздействие върху концентрацията и вниманието, както и върху времето за реакция. Действа благотворно върху депресивни състояния, раздразнителност, главоболие, безпокойство.

  След внимателен подбор „Натурпродукт – България” (Naturprodukt Bulgarien)  препоръчва „Мемоплант“ (Memoplant). Неговите филмтаблети са изцяло съставени от екстракт от листата на гинко билоба. Препаратът е създаден да лекува симптомите на нарушения в работата на мозъка, предизвикани от органични увреждания. Става дума за главоболие и проблеми с паметта, депресивни състояния и лоша концентрация. Задължително е преди приемането му да е уточнено дали тези симптоми не съпровождат друго сериозно заболяване, което трябва да бъде лекувано с подбрана за него терапия.

   „Мемоплант“ (Memoplant) се използва още при физиотерапевтични процедури за раздвижване и за подтискане на болката при запушени периферни артерии. Намира добро приложение за облекчаване на световъртеж и шум в ушите с дегенеративен или васкуларен произход. Допустим е за деца над 12 години.

  „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien)  представят още един продукт на базата на гинко билоба и той е „Тебокан“ (Tebokan). Предназначен е за подкрепящо лечение на симптомите на леки и средни деменции от трите вида – дегенеративна, съдова и смесена. Добре се справя във физиотерапевтични порграми за раздвижване при интермитиращо накуцване, съпроводено от стесняване на периферните артерии.
  Показан е при шумове в ушите и световъртежи, предизвикани от възрастови изменения.

  „Умкалор“ (Umckalor) е много ценен с противовирусната си насоченост. С него „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) ви дава възможност за щадящо организма справяне с инфекциите на дихателните пътища. Те най-често се лекуват с антибиотици, а в същото време обикновено се причиняват от вируси, които са недосегаеми за антибиотиците. Веднага, щом усетите първите прояви на простудни заболявания, синузит или бронхит, започнете приемането на медикамента. Могат да го приемат и деца, навършили една година. Той активира антивирусния имунитет, прави възможно отхрачването, затруднява делението на бактериите. Така лекува не само симптомите, но напада и самите причинители на болестта. Съдържа екстракт от южноафрикански представител на семейство „Мушкато“, защитен със патент.

  За мъжете в „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) са се спрели на „Урогут“ (Urogutt). Препаратът е създаден за пациенти с доброкачествена хиперплазия на простата в начален стадий. Това е смес от екстрактите на сабал и коприва, които имат определящо значени за оптималното протичане на адрогенния метаболизъм в простатната жлеза. При осъществяването му двете билки осигуряват по-интензивно оттичане на урината. Облекчават оплакванията при уриниране като минимизират и поставят под контрол самите позиви – включително през нощта, не влияят връху либидото, не формират привикване и затова може да се използват продължително време. Добре е да се има предвид, че медикаментът влияе само върху симптомите и не лекува заболяването. Приемът му е добре да се осъществява след консултация с лекар.

  Листа на някои от предлаганите от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) продукти на „Д-р Вилмар Швабе“ (Dr . Willmar Schwabe)


  •   Дормиплант (Dormiplant) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Мемоплант (Memoplant) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •    Тебокан (Tebokan) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Умкалор (Umckalor) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Урогут (Urogutt) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien).

  Продукти на „Ротафарм/Мадаус“ (Rotapharm/Madaus), представяни от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien)

  „Дона“ (Dona) е лекарство за облекчаване на остеоартрит. То успокоява болките и минимизира функционалните ограничения. Предлага се като сашета с прах за перорален разтвор. Прахът е глюкозамин сулфат – сол на естествения за човешкото тяло глюкозамин. Не е изяснено още как точно глюкозамин сулфатът въздейства върху увредените стави, но вече са натрупани убедителни клинични доказателства за резултатността му – особено при заболяване от остеоартрит на колянна става. Не е установено да оказва влияние върху нервната система.

  „Легалон 140“ (Legalon 140), предлаган у нас от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien), е създаден за поддържащо лечение при цирози и хронифицирали чернодробни възпаления. Добър е също за приложение при увреждания на черния дроб от токсини. Приемът му, съпроводен с въздържание от алкохол и други, увреждащи органа вещества, дава отлични резултати. Основното активно вещество в него се изолира от плодовете на белия трън.
  Медикаментът не само връща нормалната функция на черния дроб, но предпазва клетките му от токсини и дори подкрепя регенерирането им. Много добре поносим е. Не се препоръчва за деца под 12 години.

  Сред предложенията на „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) е „Репарил айс-спрей“ (Reparil Ice-Spray). Той е от продуктите, специално разработени за спортуващите. Съдържа камфор и ментол. Охлажда дори когато навън е много горещо.  Прилагането му има превантивно действие при подкожни кръвоизливи и образуването на хематоми. Компактен е, лесен за носене при пътувания.

  „Репарил-гел  N“ (Reparil-Gel N) е още едно средство, което „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) ви предоставя за облекчаване на спортни и битови травми, разтяжения, контузии, изкълчвания, навяхвания и възможни хематоми. С успех можете да го прилагате при болезнени състояния на гръбнака – лумбални и шийни  невралгии, радикулити, дископатии. Въздейства добре на варици и повърхностни тромбофлебити.
  Съставките от конски кестен засилват устойчивостта на капилярните стени,  оптимизират пропускливостта им, намаляват вероятността за възпаления. Другият му компонент – диетиламинсалицилат – бързо обезболява засегнатия участък в дълбочина и подтиква болния да продължи приема.

  Листа на някои от предлаганите от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) продукти на „Ротафарм/Мадаус“ (Rotapharm/Madaus)


  •   Дона (Dona)  от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Легалон 140 (Legalon 140) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Репарил айс-спрей (Reparil Ice-Spray) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Репарил-гел N (Reparil-Gel N)  от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Спазмо-лит (Spasmo-lyt) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien).

  Продукти на „НП Фарма“ (NP Pharma), представяни от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien)

  Най-популярните и търсени продукти на полската компания са много харесвани и у нас. Ако още не сте ги използвали, потърсете ги!
  „Бестифлекс“ (Bestiflex) – стави е създаден за активно спортуващите професионалисти и любители; за страдащите от различни видове ставни заболявания; за здравите, прехвърлили 40те години, които искат да съхранят добрата си форма и подвижните си стави по-дълго. Той е качествен и безопасен. Състои се от колаген хидролизат и от витамин С. Като възбужда собствения синтез на колагеновите структури на хрущяла, той го възстановява, укрепва ставите и помага при ревматоидни заболявания. В допълнение забавя дегенеративните процеси.

  Срещу масово и много болезнено явление е приложим внасяният от „Натурпродукт – България” (Naturprodukt Bulgarien) „Магнум“ (Magnum) – антиспазми. Мускулните спазми или така наречените крампи могат да ви събудят от болка посред нощ и няма как да ги успокоите, освен с внасянето в организма на нужните минерали – магнезий, калий, витамини Е и В6. Съвместното им действие подобрява йонният обмен в мускулите и бързо намалява болезнените контракции. По-продължителната употреба на медикамента може напълно да реши проблема. Приемайте го особено около смяната на сезоните.

  „Уронат“ (Uronat) следва вече създадени традиции в лечението на хронифицирани и остри уроинфекции. У нас и той се разпространява от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien). Представлява комбинация от фитосъставки, изолирани от енчец, брезови листа и коприва. Прилага се при хронични и остри цистити, уретрити, пиелонефрити, както и при камъни в бъбреците, придобити или вродени увреждания, предизвикащи задържане на урина и т. н. Много добър е при съвместно приемане с химиотерапевтици и антибиотици, като усилва действието им. Понася се добре, без странични явления и привикване и затова е подходящ за дълговременна употреба. Предлага се като капсули или напитка.

  „Хидролесс“ (Hydroless) възбуди активния интерес на дамите още с промотирането му от „Натурпродукт – България” (Naturprodukt Bulgarien). Свойството му да освобождава задържаната в тялото вода, като с това дренира и детоксикира организма и го поддържа в добра кондиция и със здравословно тегло, му печелят все повече почитатели. Той се състои от изсушена американска боровинка, екстракт от коприва, изсушен ябълков оцет и цинк. Предназначен е за възрастни и не бива до него да имат достъп деца.

  Листа на някои от предлаганите от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) продукти на „НП Фарма“ (NP Pharma)


  •   Бестифлекс (Bestiflex) – стави от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Магнум антиспазъм (Magnum) –  от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Уронат (Uronat) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Хидролесс (Hydroless) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien);

  •   Феминост (Feminost) от „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien).

  „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) внася у нас още марката немски разтворими мултивитамини „Адитива“ (Aditiva), продукти за женско здраве на австрийската компания „Мелброзин“ (Melbrosin) и др.
  Професионалният опит и високата квалификация на екипа на „Натурпродукт – България”  (Naturprodukt Bulgarien) са гаранция за качествената подборка на лекарствените препарати, които компанията предлага на пазара. Трайните партньорски взаимоотношения с признати световни производители са предпоставка за добрите условия, при които техните продукти влизат у нас и са достъпни за българския потребител.