• до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Как да се радваме на слънцето без риск – десет златни правила 05.07.2016

  Как да се радваме на слънцето без риск – десет златни правила

  UV защита в дълбочина през цялата година: така Eucerin препоръчва да се радваме на слънцето. Тези ЗЛАТНИ ПРАВИЛА напомнят какво е важно преди и докато сме изложени на слънце, особено за кожата на лицето.

  Радвайте се на слънцето: Слънчевите лъчи активират и стимулират голяма част от важните механизми в тялото. UV радиацията кара организма да произвежда витамин Д, който регулира нивата на калция, подпомага растежа на костите, стимулира имунната система и благоприятства опорно-двигателната и нервната система. Но имаме нужда от съвсем малко количество слънце, за да се осъществят тези полезни за тялото ни процеси.

  Отнесете се сериозно към рисковете: Естественият механизъм на кожата ни за предпазване от UV лъчите действа за съвсем кратко време. Ако сме изложени на слънце по-продължително без слънцезащита, кожата ни изгаря. Запомнете – облаците и прозорците спират само една част от UV радиацията.

  Ежедневна употреба: Лицето и деколтето са най-изложени на UV радиация. Ежедневната им защита със слънцезащитен продукт е инвестиция в бъдещето, която си заслужава. Тя ще запази кожата ни здрава и красива.

  Изберете по-висок SPF: Днес повечето дневни кремове за лице имат слънцезащитен фактор 15 или по-висок. Но болшинството от дерматолозите препоръчват ежедневна употреба на висок слънцезащитен фактор 30 или дори 50+, особено ако кожата е чувствителна към слънцето. Затова е добре да включите в ежедневната грижа за кожата си продукт с висок слънцезащитен фактор, в допълнение към основната грижа. Ако кожата ви е чувствителна към слънцето или е по-светла, тогава винаги нанасяйте продукт с факто 50+ на лицето. Ако кожата ви не е чувствителна към слънцето или е по-тъмна – тогава фактор 30 е достатъчен, освен ако не сте засегнати от хиперпигментация.

  Използвайте продукти за цялостна защита: Слънцезащитният фактор (SPF) показва единствено каква защита осигурява продуктът от UVB лъчите, които водят до слънчеви изгаряния. За да предпазят кожата от дългосрочни увреждания, продуктите трябва да осигуряват защита и от UVA лъчите. От 2006г. Европа се придържа към критериите, установени от Cosmetics Europe, по-рано известна като COLIPA (браншовата организация в козметиката), за минимална ефикасност на слънцезащитните продукти срещу UVA и UVB радиацията. Според този стандарт UVA защитата трябва да е около 1/3 от означения слънцезащитен фактор.

  Обичайте я: Открийте слънцезащитен продукт, който наистина ползвате с удоволствие. Специалните слънцезащитни продукти за лице на Eucerin няма да оставят кожата ви с усещането, че е мазна или лепкава. Те се комбинират отлично с други кремове за лице и грим. Леките формули са удобни за нанасяне, попиват бързо и матират кожата. Има продукти с различни текстури и всички те съдържат активни съставки, съобразени със специфичните потребности на различните типове кожа.

  Разгледайте слънцезащитните продукти на Eucerin и се възползвайте от 20% отстъпка сега.

  Най-доброто време: UV защитата в продуктите на Eucerin действа веднага след нанасяне – не е нужно да се изчаква. Всички слънцезащитни продукти за лице на Eucerin могат да се комбинират с другите продукти на марката и да се използват като основа за грим. Започнете деня с почистване на лицето като първа стъпка. От научна гледна точка можете да нанесете слънцезащитния продукт преди или след крема за лице. И в двата случая филтрите ще предпазват кожата надеждно.

  Обръщайте внимание: Една от най-честите грешки е да се пропускат някои части на тялото, които трябва да бъдат защитени. Eucerin препоръчва в ежедневната грижа за кожата да не пропускате ушните миди, скалпа, врата и деколтето. Това са частите на тялото, които са най-изложени на слънце, също както и ръцете.

  Бъдете внимателни: Излагането на слънце е забранено след микродермоабразио и лазерни процедури. Други фактори, които могат да повишат фоточувствителността са приема на противозачатъчни таблетки, бременността и менопаузата. Ако приемате някакви лекарства, прочетете листовката, за да видите дали повишават фоточувствителността. Обикновено жените  с много светла кожа, руса или червена коса и много лунички са най-податливи на фотоувреждания.

  Бъдете щедри: Количеството слънцезащитен продукт, който нанасяте, е от голямо значение за реалната фотозащита, която получавате. Eucerin препоръчва следните правила за нанасяне: Изстискайте една дебела линия от продукта от върха на средния пръст до края на дланта. Това количество трябва да се нанесе на всяка от зоните – лице, деколте, врат и ушни миди. Препоръчително е да се носят шапка и очила.