• до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Болката и болкоуспокояващите 05.07.2016

  Болката и болкоуспокояващите
  Сякаш всичко за болката вече е казано. Знаете, че тя е естествена реакция на организма при неблагополучия с един или друг орган, че трябва да я заведете на лекар, за да се уточни за какво точно сигнализира. Но знаете още, че се множат непрекъснато хроничните заболявания, при които причината за болезнените усещания не са съвсем изяснени, или просто няма лечение и трябва да се научите да живеете с тях.

  Болкоуспокояващите с нестероиден характер

  Когато ви боли, всичките ви знания и начетеност по въпроса не струват нищо. Молите се болката да премине по-бързо и търсите обезболяващо.

  Най-често болкоуспокояващите са с еднакво или сходно активно вещество, макар че носят различни звучни имена. Те се обединяват в голямата група на нестероидните противовъзпалителни средства (НПВС). Нямат опиатни свойства. Някои имат и по-силен, други – по-слаб температуропонижаващ характер. Обърнете внимание, кое от всичките ви помага и се придържайте към него. Така много по-лесно ще забележите, ако се появи нетипична реакция след приема му.

  Бъдете внимателни и четете старателно листовките с препоръките на производителите. Не ги приемайте в по-голяма от препоръчаната доза или за по-дълъг срок. Опасната слабост на тези лекарствени средства е увреждането на черния дроб при предозиране и дразненето на стомаха. Затова, ако ви се налага често да ги ползвате, не си позволявайте небрежност.

  Ацетилсалициловата киселина – класика в жанра

  Правилно се досетихте, по-популярна е като аспирин – търговското наименование на най-старото болкоуспокояващо хапче. Днес, както и да се нарича, тя се радва на голямо доверие сред потребителите. В повечето случаи се използва с предпочитание пред останалите болкоуспокояващи. На нея се разчита и при настинки и инфекции, съпроводени с температура.

  Безспорните ползи, които тя носи са много по-високи от потенциалните опасности. Нека това не ви успокоява и се дръжте интелигентно – четете и следвайте препоръките на лекаря си, на фармацевта или на производителя.

  „Упсарин С” – синергията на ацетилсалициловата киселина и витамин С

  Потенциалът на витамин С, прибавен към силата на ацетилсалициловата киселина дава  мощно средство срещу проявите на болка, настинка, грип, състояния с висока температура и възпаления. В случая се разчита на свойството му да подобрява собствената защита от инфекции и да стимулира стражевата роля на белите кръвни телца в подобни ситуации. От полза са и отличните му антиоксидантни качества.

  Можете да се възползвате от „Упсарин С”  още при главоболи, зъбобол, мускулни болки

  Под формата на ефервесцентни таблетки той се разтваря лесно и двете субстанции по-бързо достигат максималните си концентрации в кръвта, което означава, че и по-бързо усещате действието им. Необходимо е да изпивате таблетката веднага, щом се разтвори. Само така ще избегнете силната склонност на витамина към окисление и загуба на полезните му характеристики.

  За да сте спокойни, че няма да се стигне до проблемни странични ефекти, спазвайте стриктно дозировката:
  •   за възрастни – една или две таблетки през поне 4 часа, като не бива да приемате повече от 9 таблетки за денонощие,
  •   за деца най-добре се придържайте към 50 мг на килограм тегло за денонощие и то ако детето ви е над 30 кг.

  За да посрещнете летните неразположения и изненадите при летуването на непознато място, запасете се с „Упсарин С”, 2х10 таблетки, на цена с 20% по-ниска.