• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия NODE
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Често срещани болести по ноктите и лечението им 30.04.2020

  Често срещани болести по ноктите и лечението им

  Красивите и добре оформени, ноктите придават финес и изящество на всяка ръка. Но по една или друга причина често се случва да бъдат с променен цвят, деформирани, неприятни за гледане. Тогава неволно крием ръце, притесняваме се, избягваме да се ръкуваме.

  Най-често срещани болести по ноктите

  Те се наричат онихопатии и най-разпространените са:

  Онихомикози

  Онихомикозата представлява инфектиране с гъбички. То винаги настъпва едва след като са заразени околните тъкани на пръстите – на ръцете и краката. Постепенно заразената нокътна плочка променя цвета си, като според вида на фунгите се оцветява от жълто до черно. Освен това се деформира – става неравна, много дебела или пък много тънка, чуплива.

  Ониходистрофии

  Ониходистрофиите се разпознават по промените във формата ѝ. Повърхността ѝ може да  хлътне (като лъжица) или да изпъкне (като стъкло на часовник), да се деформира и да заприлича на нокът на граблива птица. Характерни са надлъжните и напречни релефни набраздявания, също точковидните хлътини върху нея.

  Хронична паронихия

  Това е постоянното възпаление на меката тъкан около нокътната плочка. Може да е предизвикано както от контактен дерматит и токсични химикали, така и от онкологични заболявания.

  Увреждане може да настъпи по още много причини – злоупотреба с лак и лакочистители, работа във вредна среда, дефицити на витамини и минерали, болести, травми, гризане и т. н.

  Последици от болестите на ноктите

  Всяко неблагополучие се отразява върху външния вид на нокътните плочки. Те:

  Изглеждат зле, променят цвета си, скъсяват се;

  Чупят се и се цепят;

  Деформират се, стават груби, удебелени, отблъскващи;

  Нокътната плочка се отлепя и пада или се разрушава постепенно.

  Онихопатиите се лекуват бавно и трудно, често рецидивират. Резултатите са толкова по-добри, колкото по-рано започне лечението. Едно от модерните средства за терапия, профилактика и поддръжката им в добро здраве е „Оникофикс, лак за нокти“. Той:

  Прониква навътре, спира растежа на гъбичките, осигурява бариерна защита срещу външните влияния;

  Помага за преодоляване на оцветяване, чупливост и удебеляване на нокътната плочка, настъпили като следствие на гъбични инфекции или причинени от хранителни дефицити, увреждащи вещества, козметични грешки;

  Укрепва я, прави структурата ѝ по-стабилна, подхранва, стимулира възстановителните процеси и растежа на здрави, красиви и защитени нокти.

  „Оникофикс, лак за нокти“ е предназначен за

  Защита и превенция на гъбичните инфекции, като се прилага самостоятелно или в съчетание с терапия, назначена от лекаря ви;

  Лечение на ониходистрофии с различни причинители;

  Приложение при хронични паронихии.

  Как лекува „Оникофикс, лак за нокти“ 

  Основните му активни съставки са климбазол – едно от най-силните противомикотични средства, и пироктон оламин, който проявява широкоспектърна активност срещу дрожди, гъбички и плесени. Те притежават и бактериостатично действие.

  За възстановяване и защита на нокътната плочка във формулата е добавен ретинил ацетат (витамин А). Той има отговорна роля за оптималната структура и функционалност на епителната тъкан, както и за локания имунитет.

  Локалната терапия е много по-безопасна и надеждна от пероралната, която натоварва излишно целия организъм и често не осигурява желаните резултати.

  „Оникофикс, лак за нокти“ се полага лесно и икономично с четчица по подобие на декоративния лак. Нанасяйте върху почистената и подсушена нокътна плочка (без изпиляване) два пъти на ден минимум две седмици – най-добре до цялостното ѝ възстановяване.

  Поръчайте сега своя „Оникофикс“ и ще се радвате скоро на здрави и красиви нокти!