• До 50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Есента е подходящо време за премахване на белези 07.10.2020

  Есента е подходящо време за премахване на белези

  На всички ни се случва да се нараняваме и да остават белези след заздравяване. Дребните, повърхностни ранички изчезват бързо, но по-дълбоките и по-големите заздравяват по-трудно и ни оставят следа за цял живот. Особено забележими са белезите от хирургически операции и изгаряния. 

  Белезите и самочувствието 

  Макар че е имало времена, в които следите от нараняване по лицата на господата се смятали за доказателство за мъжественост и смелост, те по-скоро будят нездравия интерес на околните и/или ги отблъскват. Колкото по-видим е белегът, толкова по-често забелязвате, как ви гледат втренчено и бързо, гузно отместват очи, ако се опитате да срещнете погледа им. Когато околните ви третират като различни, това не насърчава желанието ви за общуване. 

  Хората постепенно започват да избягват контакти дори с близките си, затварят се в себе си, самочувствието им намалява, чувстват се отхвърлени и непълноценни, качеството им на живот силно се влошава. 

  Затова не е нужно да се примирявате с обезобразяващите следи от минали рани. Те могат да бъдат повлияни с различни методи и дори изобщо да не се формират, ако вземете мерки навреме. 

  Как се осъществява профилактиката и премахването на белезите 

  Колкото по-пресни са, толкова по-лесно е премахването им. Лекарите съветват да започнете да нанасяте подходящия продукт десетина дни, след като раната се затвори или ви свалят конците от оперативния разрез. 

  Активното вещество в подобни продукти обикновено е диметикон – органично вещество на базата на силиция, отличаващо се със своите реологични свойства (отнасящи се до визкозността, еластичността и пластичността на веществото). Той е първи избор за премахване на белези, защото

  • пречи на формирането на хипертрофични и келоиди (най-видимите, надигнати и излизащи извън очертанията на раната следи), намалява ги и ги заличава; 

  • предпазва заздравяващото място от мокрене и от влиянието на външната среда; 

  • осигурява заздравяване с минимум дискомфорт, без зачервявания и обезцветяване на кожата. 

  Сред най-модерните средства за премахване на белези е „Викутикс гел“ на „Дифа Купър“, а това е една от най-реномираните европейски компании. 

  „Викутикс гел“ 

  Продуктът е предназначен за избягване формирането на белези, за намаляването и лечението им. Той е с патентован състав и технология на производство и се прилага при рани от изгаряния, при различни кожни травми и така наречената малка хирургия. Данни от изследвания доказват, че формулата осигурява превенция дори след стернотомия (отваряне на гърдите).

  Служи за защитен слой на раната и я предпазва от външни влияния. Предназначен е за приложение както при хора с чувствителна кожа, така и за деца. Подходящ е за всяка зона по тялото, за различни повърхности и размери на нараняването. Преминал е дерматологични тестове. 

  Току-що заздравялото място е фоточувствително и затова „Викутикс гел“ се произвежда и със слънцезащитен фактор SPF30. Така той пази следите от нараняване от ултравиолетовите излъчвания и защитава от хиперпигментация и допълнителни увреждания. 

  Защо есента е най-подходящият сезон за премахването им 

  Дори за продуктите със слънцезащитен фактор е трудно да защитят за продължително време увредената кожа от UV лъчите. Към това се прибавят високите температури, потенето. Специалистите препоръчват прохладната есен с намалено слънцегреене като подходящ сезон за различни процедури и манипулации върху кожата. Ако имате стар белег, който искате да премахнете, сега е времето да започнете. Нанасяйте два пъти на ден тънък слой „Викутикс гел“. Без да го втривате, го изчакайте да изсъхне. Няма проблем върху филма, формиран от гела, да нанасяте козметика и да сложите прилепнали дрехи. 

  Есен е – най-доброто време за премахване на белези. Поръчайте “Викутикс гел“ и започвайте!