• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия NODE
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Естествена подкрепа при стрес и напрежение 16.04.2020

  Естествена подкрепа при стрес и напрежение

  Стресът се определя като психическо или емоционално напрежение. Всеки ден се срещаме със ситуации, които излизат извън контрол и ни причиняват стрес. Всъщност, стресът е навсякъде в ежедневието ни – гоним срокове, чакаме на дълги опашки, в задръстване сме, имаме изпити, страдаме от безсъние, чуваме негативни новини по телевизията, плащаме сметки, помагаме на децата в училище, забравяме пароли, правим ремонти, бързаме. Според проучване, 33% от възрастните изпитват високи нива на стрес, а хората споделят, че най-често изпитват напрежение вкъщи и на работното място.

  Стресът може да засегне всички аспекти на живота ни, включително нашите емоции, поведение, способности за мислене и физическо здраве. Как да разберем, че имаме високи нива на стрес? Най-честите симптоми на стрес са раздразнителност, промени в настроението, проблеми със съня, намалена трудоспособност, липса на апетит, главоболие. Тези симптоми влияят негативно на качеството на живот и намаляват усещането за удовлетвореност в ежедневието. Затова е важно да се научим да се справяме със стреса.

  Можем ли да овладеем ситуацията и да се успокоим?

  Важно е да открием положителни и здравословни начини за овладяване на стреса. Всеки човек използва различна стратегия, за да намали напрежението, което изпитва. Някои хора практикуват йога и спортуват активно, други се занимават с арт терапия и творчески дейности, а трети намаляват стреса в ежедневието като прекарват повече време със семейството и домашния си любимец.

  За да осигурим естествена подкрепа на организма страдащ от нервно напрежение и раздразнение, можем да се обърнем и към природата. Има различни растителни екстракти, които влияят положително на организма, намалявайки нивата на стрес. Например, екстрактът от маточина спомага за поддържане на добро настроение и намаляване на напрежението. Освен това,  той улеснява релаксацията и стимулира здравословния сън. Екстрактът от цветове на хмел има успокояващ ефект и спомага за спокоен сън. Шафрановият минзухар пък допринася за емоционалното равновесие и за поддържане на добро настроение.

  Тези натурални растителни екстракти се съдържат в успокояващите таблетки Позитивум. Оптималният състав на продукта улеснява релаксацията, възстановява емоционалния баланс и спомага за спокоен сън. Благодарение на състава си, Позитивум намалява по естествен начин последиците от вредния стрес.

  Позитивум – Успокой се!