• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Ето как лесно да преборите кашлицата! 03.02.2015

  Ето как лесно да преборите кашлицата!

  Сезонът на гриповете може да бъде много неприятен и дразнещ. През зимата повечето от нас се разболяват, без значение колко усилия полагаме да се предпазим. Настинката и грипът са най-честата причина за кашлицата. Кашлицата е сигнал, че има дисбаланс в тялото и не бива да бъде пренебрегвана. При появата на първите симптоми на кашлицата  най-добре е веднага да започнете да я лекувате.Тя се появява вследствие възпълена лигавица на гърлото или на белите дробове, както и отделянето на секрет. Това е едно от най-неприятните състояние както за самите нас, така и за хората около нас. Има най-различни домашни методи за лекуването на кашлицата. Но преди да започнете с тях първо установите какъв вид е кашлицата.

  Кашлицата може да бъде суха и влажна. Двата вида кашлица могат да се разпознаят по това, че при сухата кашлица липсва секрет, докато влажната е придружена с отделянето на такъв.

  Сухата кашлица се появява най-често сутрин или вечер при смяна на климата и температурата, при влажно и мъгливо време и при пиенето на студени и газирани напитки.

  Този вид кашлица може да доведе до болести на дихателните пътища като например трахеит, остър бронхит и пневмония. Затова трябва да бъдете много внимателни и при първи сиптоми на тази кашлица да предприемете подходящи мерки.

  Както вече споменах при влажната кашлица се изхвърля секретно съдържание, събрано на дихателни пътища. Характерна е за болести на бронхите и белите дробове.

  Ето няколко идеи, за това как може да спрете кашлицата в домашни условия:

  • Пийте много вода. Течностите ще ви помогнат да изхвърлите вредните бактерии и ще поддържа гърлото ви влажно;

  • Друг препорачителен метод е смученето на таблетки за смучене или бомбони;

  • Пиенето на билков чай с мед, известен метод на всички ни;

  Ако сте се опитали да излекувате кашлицата в домашни условия и не сте успяли, тогава е редно да предприемете мерки с други лекарства, какъвто например е сиропът.

  Сиропът Гринтус помага при суха и влажна кашлица. Той втечнява секрецията и улеснява отхрачването. В същото време облекчава кашлицата и всичко това в резултат на ефективната комбинация от билки. Подходящ е за възрастни и деца над 12 години. Използват се само натурални съставки от сертифицирани органични растения, което помага за ефективно спиране на кашлицата.

  Съдържа живовляк, гринделия и акациев мед, което успокоява лигавицата. Този сироп ще ви помогне бързо и лесно да се отървете от упоритата кашлица.