• до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Интимната хигиена през лятото 19.07.2016

  Интимната хигиена през лятото

  Лятото е благословен сезон и ви прави щастливи. Топло, светло, зелено и цветно, с изобилие от плодове и зеленчуци, с пътувания и ваканции. Но в същото време силните горещини носят своите опасности от лесни зарази и възпаления, а посещението на обществените плажове и басейни – риска от инфектиране с гъбички и бактерии

  Бъдете особено бдителни с интимната си хигиена

  Всички болестотворни процеси в топлото се развиват много по-лесно и бързо. Патогенните микроорганизми имат много по-добра среда за живот и размножаване. Това е причина да сте нащрек и при най-леките усещания за дискомфорт в интимната зона да реагирате бързо.

  Много по-просто и безопасно е да вземете изпреварващи мерки. Направете интимната си хигиена в горещините лесна и ефективна. Ако се налага, скъсете интимната си прическа или премахнете окосмяването изцяло. Това ще изключи напълно риска от задържане на секрети, които при разпадането си осигуряват перфектна среда за вредните микроорганизми.

  Изберете си добро почистващо средство с рН, близко до това на кожата и лигавицата. Нека то да съдържа млечна киселина, която е част от естествената защитна бариера на вагината ви.

  Не прекалявайте и не се вманиачавайте, не правете чести промивки, които ще нарушат естествените ви способности за самозащита. Напълно достатъчно е щадящо външно измиване сутрин и вечер. Без сапун или сапун съдържащи продукти – той винаги има алкален характер, а това вреди на естествената киселиността на интимната ви област.

  Как да изберете подходящото средство за интимна хигиена

  Разнообразието на пазара е голямо и затова запомнете няколко определящи критерия, когато избирате своя продукт:
  •   Задължително е да има рН  около 4,5 – близко до естественото в тази зона. Това означава да не съдържа сапун.
  •   Да е композиран от вещества, повлияващи добре възпаленията и раздразненията на кожата,
  •   Формулата му да включва млечна киселина за укрепване на бариерните защитни сили на вагината и поддържане на добра среда за лактобацилите, потискащи патогенните бактерии и микроорганизми.
  •   Да е без парабени, оцветители, алкохол и т. н.
  •   Да е препоръчителен за ежедневна употреба.

  Eucerin интимен гел

  Този гел е разработен специално за поддръжка на чувствителната кожа в интимната област на жените. Той почиства меко и щадящо благодарение на включените сърфактант тензиди. Понася се добре и в случаи на възпаления и инфектиране с гъбички.

  Освен млечна киселина, съдържа бизаболол. Това е вещество, открито в лайката и белия равнец. То е с ясно изразено бактерицидно действие, потиска възпаленията и засилва оздравителните процеси в кожата.

  Eucerin интимен гел носи в себе си типичната за марката насоченост към използване и подкрепяне на естествените процеси в кожата и е създаден по принципите на дермокозметиката.

  Можете да му се доверите напълно, освен ако не сте алергични към някое от съставните му вещества. Затова изчетете внимателно състава му, преди покупка.

  Изпробвайте го и се убедете сами в качествата му. Още повече че в момента ще купите от нас Eucerin интимен гел, 250 мл, с 20% по-ниска цена.