• До 40% ОТСТЪПКА на продукти при алергии
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ONICOFIX
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия IMMUN AGE
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на REUMADEP гел
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Как да облекчите затрудненото уриниране 21.03.2020

  Как да облекчите затрудненото уриниране

  Най-големият мъжки страх е да не би някой да се усъмни в мъжествеността на господата. Така те се стараят да запазят в тайна затрудненото уриниране и зачестилите позиви за нощно уриниране. Не търсят лекар, но в главите им витаят ужасяващи мисли за страшни болести. А най-често става дума за нормалната доброкачествена простатна  хиперплазия (ДПХ) – уголемена простата, типична при мъжете над 60те.

  ДПХ не е болест, а физиологично състояния

  Проблемите, които се дължат на уголемена простата са масови за мъжката половина на света в зряла възраст, но това не ги прави по-малко плашещи за всеки мъж, който се сблъсква с тях. Те са следствие на естествените физиологични процеси и хормонални промени в организма и в изключително редки случаи може да са сигнал на злокачествено заболяване. За сметка на това влошават сериозно качеството на живот и занемаряването им може да е наистина опасно.

  Вместо да живеете в страх и да страдате от затруднено уриниране, идете на лекар, поговорете с него, при нужда ще ви направят изследвания.

  Защо се стига до уголемена простата

  С възрастта мъжкият полов хормон тестостерон все по-ускорено се превръща в дихидротестостерон. Той пък се свързва с клетъчните рецептори на простатните клетки и ускорява размножаването им. Това предизвиква разрастването им около уретрата, те я притискат и пречат на доброто отвеждане на урината. С времето натискът на уголемената простата притиска уретрата по-силно, появява се усещане за затруднено уриниране. Изпразването на пикочния мехур става по-трудно. В него се задържа урина. Заради това позивите са по-чести, зачестява и нощното уриниране. Увеличават се рисковете както от увреждането на пикочния мехур, така и от възпаления, които могат да обхванат и други части на отделителната система – особено бъбреците.

  Как да помогнете на своята простата при проблеми

  Сао палмето

  Една от най-препоръчваните добавки за простатата е екстракт от плодовете на Сао палмето. Това е ендемичен вид ниска палма, която вирее по югоизточното крайбрежие на Северна Америка и по брега на Персийския залив.

  Поради съдържащите се в него разнообразни фитохимикали, извлекът от зрелите плодове на Сао палмето има няколко важни свойства:

  ·  забавя трансформацията на тестостерона в дихидротестостерон;

  ·  възпрепятства контакта на дихидротестостерона с клетъчните рецептори, а с това намалява вероятността за доброкачествена простатна хиперплазия.

  ·  облекчава затрудненото уриниране и намалява позивите за нощно уриниране.

  На пазара ще откриете много хранителни добавки за простата, но сред най-добрите е „Простадеп“, който се произвежда от „Ербозета“, компания от Сан Марино.

  „Простадеп“ – препоръчителна добавка за простатата

  Освен екстракт от Сао палмето, формулата на „Простадеп“ съдържа извлек от Ортосифон. Билката може би сте срещали и като Ява чай. Ролята му в добавката е да облекчава възпалителните процеси и да потиска развитието на инфекциите. Освен това има отлични диуретични свойства и подкрепя работата на цялата отделителна система дори при затруднено уриниране. Извлекът от Ортосифон  успешно усилва действието на добавката за простата Prostadep.

  Към екстрактите от Сао палмето и Ортосифон е добавен селен, известен с имуномодулиращите си и антиоксидантни свойства. Той подкрепя уродинамичните показатели при уголемена простата. 

  Така „Простадеп“ се оказва изключително полезен при доброкачествена простатна хиперплазия. Достатъчно е да приемате по една капсула на ден, за предпочитане сутрин. Поръчайте своята опаковка сега и се наслаждавайте на резултатите!