• До - 50 % на продукти при стомашен дискомфорт и киселини
  Поръчай сега
 • -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Как да се преборим със стриите 13.02.2015

  Как да се преборим със стриите

  Без значение от възрастта ви, телосложението ви или типа кожа, застраховка срещу стрии няма. Появяването им може да бъде причинено от най-различни фактори, каквито например са: бременността, драстичното отслабване или напълняване, тренировки и пр. Но освен тези фактори, стриите може да се появят и в следствие на болести, например състоянията на депресия, синдромът на Кушинг и др.

  Какво всъщност представляват стриите?

  Кожата има два слоя епидермис и дерма. Под дермата се разполага подкожие, което е изградено от мастна тъкан с различна дебелина в отделните части на тялото.

  Епидермисът се намира най-повърхностно. Еластичността е свойство на кожата, което е от огромно значение за нормалното и функциониране. Благодарение на него кожата може да се разтегне до необходимото и след това да се върне в нормалното си състояние. Но понякога при такъв случай, когато дермата се разпъне прекалено много може да възникнат разкъсвания в отделните участъци в нея и като последица от това се образуват стриите. В началото са във вид на розови и лилави линии, след време стават бели или придобиват цвета на кожата.

  Най-често стриите се срещат при жените, но появата им при мъжете също не е рядък случай.

  За съжаление няма метод или начин, който да ни помогне да се отървем от стриите на 100 %. Но има варианти, които могат да ви помогнат за тяхното намаляване, особено ако започнете да ги третирате в най-ранния им период на появяване. Също така можете да предприемете съответни мерки за защита срещу стриите. Примерно по време на бременост е хубаво още в началото да ползвате продукти, които могат да ви помогнат за еластичността на кожата и да попречат за появата на стриите. За тази цел е препоръчително използването на хидратанти, поемането на повече течности, витамини ( А, Б и Ц) и редовни упражнения.

  Лечението на стриите, както вече споменах, може да бъде с помощта на най-различни кремове или с популярната напоследък лазерна терапия.

  Но има и няколко начина за премахването на стриите, които може да предприемете в домашни условия.

  С помощта на рициново масло. То се използва за лечението на редица кожни проблеми, като бръчките, бенки, тъмни петна и пр. По същия начин може да се ползва и за премахването на стриите. Употребата му е много лесна, нанасяте от маслото върху стриите с нежни масажни кръгли движения в съответната област в продължение на 5 до 10 минути. След това увийте тази част от тялото с тънък памучен плат и с помощта на бутилка с гореща вода или електрическа възглавница приложете топлина към засегнатата област в продължение на половин час. Може да повтаряте тази процедура няколко пъти в месеца.

  Алое вера. Ефективно лечение за много кожни проблеми. Един от начините, за използването срещу стрии е с директно триене на алое вера гел върху областта със стриите и го оставете така за 15 минути след което изплакнете с вода. Другия вариант е да направите смес с една четвърт чаша алое вера гел, масло от 10 капсули витамин Е и масло от пет капсули витамин А. Втрийте сместа в кожата докато напълно се абсорбира .

  Лимонов сок. Разтрийте пресен лимонов сок нежно върху стриите използвайки кръгли движения. Оставете лимоновия сок да се накисне в кожата за най-малкото 10 минути и след това изплакнете с топла вода.

  Друго често използвано средство срещу стриите е зехтинът. Той съдържа много хранителни вещества и антиоксиданти, които помагат за подобряването на различните кожни проблеми, включително и стриите. Масажирайте леко с топъл екстракт чист зехтин в областта на стриите. Това ще помогне на кръвообращението и намаляването на стриите. Не се измивайте веднага, оставете го да действа поне половин час.  

  Ето няколко наши предложения за продукти против стрии:

  Икаров масло против стрии;

  МАМА ДОНА Олио за еластичност против стрии;

  ПАЛМЪРС Крем за масаж против стрии;

  МУСТЕЛА Олио против стрии;