'
 • до -50% на продукти против гъбички
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • -20% на хранителни добавки Vital Concept
  Поръчай сега
 • -15% нa козметика Bioderma AbcDerm
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Как да се предпазим от грипа? 07.01.2019

  Как да се предпазим от грипа?

  С настъпване на поредният есенно- зимен сезон неизбежно зачестяват и вирусните заболявания. В последните, години по данни на  Центъра за контрол на заболяванията в Атланта, се наблюдава все по често и непредсказуемо мутиране на грипните вируси, поради което ще се разболяват повече хора, включително ваксинирани срещу грип и има повече тежко протичащи случаи.

  Как да се предпазим от грипните вируси?

  Личните лекари предупреждават, че за да се предпазим има доста продукти, но през последната година в България вече може да бъде намерен и английския продукт на базата на черен бъз Sambucol с AntiVirin ®. Sambucol дълги години заобикаляше българския пазар, но вече може да бъде открит и в нашите аптеки. Повече от 15 години в ЕС, САЩ и над 85 страни в света, този продукт заема първо място в профилактиката и противогрипната защита.

  Самбукол с Антивирин - дори за бебета и деца

  Поради доказаната му безопасност дори за бебета и деца, както и предотвратяване на възможните усложнения от грипа, ежегодно по света се употребяват повече от 900 млн. дози. Sambucol беше продуктът, утвърдил се по време на световните епидемии от свински и птичи грип в предишните години. Това е продукт за първи избор в ЕС, а отскоро и за българските лекари и фармацевти, поради липса на странични ефекти и съставки, натоварващи черния дроб, алергични и диабетични състояния. Самбукол с Антивирин е изключително подходящ за бременни жени поради липсата на странични ефекти и клинично доказаната безопасност

  Противовирусното действие на Самбукол с Антивирин

  Лекарите напомнят колко неправилно е при вирусни инфекции да се използват антибиотици и категорично да се възползваме от противовирусното действие на Sambucol с AntiVirin®. Продуктът блокира хемаглутинините и предотвратява прикрепянето и навлизането на вируса в клетките. Това деактивира и унищожава вируса и спира развитието на грипни и други ОВИ състояния, причинени от вируси, спира инфекцията и възможните последващи усложнения в рамките на 12 часа след първия прием.

  Самбукол с Антивирин - защо е препоръчван от лекарите?

  Водещите специалисти от Медицинска Академия, Военна Болница и Педиатрията наблягат на ефикасността на този продукт, която се дължи на рибозомен дезактивиращ протеин – Nigritin f2, което му дава възможността да преодолява както основни, така и мутирали щамове на A/Beijing 32/92 H3N2; A/Shangdong 9/93 H3N2; A/Singapore 6/86 H1N1; A/Texas 36/91 H1N1; B/Panama 45/90; B/ Yamagata 16/88; B/Ann Arbor 1/86; A/SW/Ger 2/81 H1N1; A/Tur/Ger 3/91 H 1N1; A/SW/Ger 8533/91 H1N1. Съставката AntiVirin ® в Sambucol показва висока ефективност срещу респираторния синцитиален вирус: RSV, причиняващ голям брой грипоподобни инфекции, Западно-нилски вирус, различни щамове на HSV1 херпесни вируси, включително устойчиви на ацикловир щамове.

  Самбукол с Антивирин - безопасен и ефикасен продукт

  Лекарите ни предупреждават, че трябва да направим своя разумен и информиран избор на имуностимулант и противогрипен продукт сред многообразието от противовирусни препарати на пазара. Ефикасността и безопасността на Sambucol с AntiVirin® е доказана в много клинични проучвания срещу вирусни щамове - 1995 – Грипен вирус B; 2004– Грипен вирус A ; 2006 – Птичи грип в Германия и Великобритания и е довела до регистрацията на  Sambucol с AntiVirin®  като “Active Ingredient In a Natural Fruit Extract, Product For Medicinal Purposes ” Лондон, Reg No 2508312, като единствения продукт на базата на черен бъз гарантиращ  бърз противовирусен ефект.