• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Как да укрепим кръвоносните съдове с народна медицина 17.02.2015

  Как да укрепим кръвоносните съдове с народна медицина

  С напредване на възрастта, в комбинация със заседнал начин на живот и наднормено тегло, кръвоносните съдове губят своята еластичност, а това в голяма степен повишава риска от развиване на заболявания по сърдечно-съдовата система, като инсулт и инфаркт на миокарда. Специалистите съветват, че не е нужно да се „тъпчем“ с куп лекарства и да ходим навсякъде с „аптечката“. Бихме могли само с помощта на народна медицина и някои естествени природни продукти да укрепим кръвоносните стени.

  За да подобрим проходимостта на кръвоносната система е добре редовно да прилагаме очистващи процедури. За целта е добре да ползвате повече природни продукти. Подбрани по правилния начин те помагат да нормализираме дейността на сърдечно-съдовата система, да подобрим кръвообращението и да укрепим имунитета.

  Важно правило тук е да знаем кои са лековитите билки и растения, които помагат на организма да е доволен от всичко това.

  Специалистите съветват още да обръщаме внимание на всеки детайл и промяна в организма си, за да не се стига до критични моменти. С природни билки и растения можем се пречистим от холестерол, шлака, плаки, да намалим риска от инсулт и инфаркт, както и опасността от хипертония. Всичко това няма да струва много. Ето как:

  1. Смесете 500 гр. сок на цвекло с 300 гр. сок на моркови и 300 др. сок от картофи. Тази смес приемайте всеки ден по 50 гр на гладно и 3 пъти дневно.

  2. Две супени лъжици от корени на валериана се смесват с една чаша семена от копър и две чаши мед. Всичко се поставя във вряща вода и се съхранява в термос. Приема се по  с. л. на гладно и всеки ден.

  3. Тиквени семки  гр се заливат с  гр. вода и се остават да престоят 3 седмици. Пие се по една супена лъжица 3 пъти на ден в продължение на  3-4 седмици.

  4. Дафинови листа 7 гр. в се заливат с половин литър вода, варят се 5 мин и се съхраняват в термос. Настойката се приема на равни порции през целия ден и поне 3 дни, след което се почива.

  5. Зеленият чай е изключително богат, а в комбинация на мента и маточина спомага за стабилизиране на цялата кръвоносна система.

  Важно: Преди лечение, за каквото и да било, дори с билки е важно да се направи консултация с лекар.