Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти срещу болки в гърлото
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти LECOVITA
  Поръчай сега
 • До 20% ОТСТЪПКА на подаръчни комплекти
  Поръчай сега
 • Защо Витания?

  Какво трябва да знаем за маските за лице и как да изберем подходяща?

  15.11.2023
  Какво трябва да знаем за маските за лице и как да изберем подходяща?

  Маските за лице са козметично средство за пълноценна грижа за кожата. Те са тежката артилерия на козметиката и не могат да бъдат заменени от никой друг козметичен продукт. Кое е това, което им придава характер и специфика? 

  Какви са предимствата на маските за лице? 

  Съдържат силно концентрирани активни съставки 

  В тях се включват разнообразни хранителни вещества - витамини, минерали, масла, биоактивни формули, антиоксиданти, пептиди, аминокиселини, липиди и т. н. 

  Оклузивни са 

  След нанасянето си маските формират физически защитен слой, който предоставя време и възможност на епидермиса да абсорбира полезните им съставки максимално. Те навлизат в пластовете му по-дълбоко за по-кратко време, сравнено с другите продукти. 

  Действат незабавно 

  Високата концентрация на хранителни съставки и създадените максимални условия за проникването им в епидермиса правят маските за лице много ефективни. Резултатите от действието им се виждат веднага след внимателното им премахване. Кожата е подхранена, хидратирана, освежена. Въпреки това по-добре е маските за лице да са част от вашата обичайна грижа, а не единствено средство за спешна помощ. 

  Какви видове има? 

  Класификацията им протича по различни критерии. Те се различават по формата си - могат да са кремообразни или гелове. Все по-популярни са листовите, които се прикрепват към лицето, отдават живителните си съставки и се свалят след определеното време. Могат да са дневни и нощни според времето на използване, или да се групират според основните си активни вещества - глинени, с въглен, витаминни. 

  Най-важно за потребителите е групирането им според функцията, която изпълняват: 

  • измиващи, почистващи и ексфолиращи; 
  • овлажняващи - осигуряват дълбока и трайна хидратация; 
  • подхранващи - внасят в кожните пластове всички важни хранителни вещества, особено ефикасни са нощем; 
  • разглаждащи фините линии и бръчките; 
  • стягащи порите и подобряващи текстурата на кожата; 
  • подобряващи еластичността и плътността; 
  • успокояващи раздразнената и чувствителна кожа; 
  • облекчаващи пъпките и акнето чрез дълбоко почистване и контрол върху себума; 
  • изсветляващи хиперпигментацията, петната и белезите; 
  • комбинирани - решават няколко проблема едновременно и т. н. 

  По пътя на проба-грешка ще намерите своята честота за прилагане на маските за лице, но все пак помнете, че и в тази сфера повече не винаги е по-добре. За оптимално се смята използването им 1 до 3 пъти седмично. 

  Как да изберете лесно подходяща за кожата си? 

  Основни критерии при избора на маска за лице трябва да са типът на кожата ви и проблемът, заради който ви е необходима помощ. 

  Така за суха, дехидратирана и застаряваща са подходящи кремообразните, а за мазната до нормална - геловете. Глинените са отлични за кожни заболявания, акне, прекомерно омазняване и възпаления, можете да ги прилагате и само върху проблемните зони. Различни маски за третиране на различните зони ще са ви необходими при комбинирана кожа. 

  Подбирайте продукти, подходящи за възрастта си. За по-възрастните те обикновено са с по-богат състав, а в повечето случаи на опаковката им има означение за коя възрастова група са подходящи. 

  Не пропускайте да се поглезите с маски за очи и устни, не забравяйте деколтето и шията. 

  От значение е дали искате да се погрижите за лицето си през лятото или през зимата. Зимата е време за избелващи, лятото - за хидратиращи и възстановяващи. 

  Дневните изискват време от 5 до 15 минути за моментално подхранване, хидратация и освежаване. Нощните можете да оставите да действат цяла нощ за постигане на максимални ползи. Нанасяйте ги върху почистено лице, а след премахването им използвайте овлажнител за запечатване на активните съставки и успокояване, ако усещате кожата си суха или раздразнена. 

  Четете съставките. Сред задължителните са хиалуроновата киселина, витамин C, ниацинамид (B3), коджикова киселина при тъмни петна и салицилова киселина при акне. И помнете, че не винаги скъпите формули са по-добри от бюджетните. 

  Следвайте внимателно указанията за употреба на опаковката на вашата маска за лице, за да се възползвате напълно от предимствата ѝ. 

  Защо да се доверите на онлайн аптека Vitania.bg? 

  Една от основните групи продукти, за чиято продажба е лицензирана Vitania.bg, е точно козметиката. Маските за лице, разбираемо, се радват както на професионалния ни, така и на личния ни интерес и ние следим с любопитство както новостите в сферата, така и предпочитанията на нашите клиенти. 

  Огромното разнообразие от формули понякога е объркващо за непрофесионалиста, затова сме готови във всеки момент да ви отделим внимание и заедно с вас да изберем най-подходящата за вашите нужди. Обадете ни се и ще го направим. 

  В онлайн аптека “Витания” ще откриете както продукти, вписващи се в избраната от вас рутинна грижа, така и новости, които ще събудят любопитството ви и желанието ви да ги пробвате на разумни цени и при гарантирано качество. Очакваме ви!