'
 • до -50% на продукти при гадене и повръщане
  Поръчай сега
 • -20% на продукти при косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • -20% на продукти при целулит, стрии и белези
  Поръчай сега
 • до 20% нa слънцезащита EUCERIN
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Какво знаем за шуслеровите соли под формата на крем 04.04.2019

  Какво знаем за шуслеровите соли под формата на крем

  Шуслеровите соли са създадени в края на 19ти век от доктор Вилхелм Шуслер. Те целят възстановяване на минералния баланс на клетъчно и тъканно ниво и от там – възстановяване на оптималните функции на клетките, тъканите и органите. Оттогава е изминал повече от век и четвърт, а солите продължават да печелят все повече привърженици.

  Форми на шуслеровите соли

  Знаете ли, че лечебните соли съвсем не са само под формата на таблетки? Немският хомеопатичен съюз (DHU) произвежда също:

  Мази (мехлеми)

  Шуслеровите соли се оказали много подходящи за локална употреба. Под формата на мехлеми те се произвеждат от 1923 година. Изработват се по правилата на хомеопатията. Не съдържат оцветители, ароматизатори и стабилизатори. Предлагат се в потенция D4 – ще рече – четирикратно децимално (1:10) разреждане. Мазите се нанасят тънко до 2 пъти дневно и мястото се масажира до попиване. Могат да се прилагат и като компреси.

  Гелове

  Те попиват бързо и действат ефективно, като охлаждат кожата. В тях няма минерални масла, не се влагат силикони, синтетични вещества, парабени. Прилагат се върху здрава кожа до максимум 5 г на ден, като се пазят очите и лигавиците. По-добре е да не се използват върху суха и сърбяща кожа.

  Лосиони

  Лосионите са създадени за приложение върху зони с голяма площ и носят много ползи за кожата и тъканите под нея. Нанасят се върху проблемното място с лек масаж до 2 пъти дневно. Много икономични са.

  Шуслеровите соли за локално приложение могат да се използват в комбинация с тези на таблетки. За точните комбинации и дозировки се консултирайте с вашия лекар.

  Защо да използвате мехлеми с шуслерови соли

  Предимството на средствата за локално приложение е, че проникват бързо до проблемните тъкани и помагат ефективно.

  Дори да успявате да си набавите от храната необходимите вещества, поради проблеми на обмяната и/или на разпределението им, те може да не достигат (или да са в излишък) за периферните тъкани. Мазите на базата на шуслеровите соли са предназначени да доставят минералите на точното място. Като достигат бързо до прицелните тъкани, те попълват дефицита в клетките, стимулират преразпределението на хранителните вещества, възстановяват баланса и оптималните жизнени функции.

  За какво се използват мазилата с шуслерови соли

  Принципно – всяка сол под формата на маз, макар и локално, има същото действие, като това на таблетките:

  Шуслеровите мехлеми могат да се комбинират не само с таблетките, но и помежду си. Но за правилното им съчетание при всеки конкретен случай е необходима лекарска консултация.