• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия NODE
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Козметика с масло от ему 12.08.2019

  Козметика с масло от ему

  Забелязвате ли как  в козметиката (пък и не само в тази сфера) се очертават две направления. Едното се развива благодарение на последните открития на науката, другото пречупва през новите знания достиженията и опита на традицията. Така традиционно използваните билки и субстанции от цял свят стават достъпни за всеки от нас. Продуктите, които ви представяме сега,  са разработени на базата на масло от ему – австралийската птица, втора по едрина след щрауса, достигаща до около 190 см височина и 60 кг. Ему се отглежда в специални ферми за месо и като вторичен продукт се отделя мазнината.

  Какво представлява маслото от ему

  Пречистеното масло от ему съдържа около 70% мастни киселини. Сред тях в отлично съотношение и с добра концентрация са есенциалните Омега 3, 6 и 9. А те са известни с  противовъзпалителните си и обезболяващи свойства, със способността си да облекчават сковаността на ставите и оточните места, да релаксират мускулите при преумора и претоварване.

  Високото мастно съдържание оптимизира оползотворяването на мастноразтворимите витамини и засилва антиоксидантните им функции. Осигурява овлажняване и подхранване на кожата в дълбочина. Подобрява плътността ѝ.

  Модерната преработка на птичата мазнина гарантира високата ѝ степен на чистота, хипоалергенност и безопасност. Към нея не се добавят синтетични съставки.

  За какво се използва маслото от ему

  Маслото от австралийската птица се препоръчва при:

  • контузии и травми, ожулвания, порязвания;
  • артрити и артрози, ставни заболявания;
  • кожни заболявания (екзема, дерматит, псориазис, акне);
  • суха, напукана и възпалена кожа;
  • изтощена коса и косопад;
  • всякакъв вид изгаряния до втора степен – слънчеви, термични, химични, радиационни;
  • наличие на сравнително пресни белези от рани и изгаряния.

  Козметика с масло от ему

  Серията е на Difa Cooper и се състои от крем и липогел (гел на мастна основа). Комплексът мастни киселини, които се съдържат в маслото, наподобява напълно липидната мантия на кожата и допринася за добрите резултати при използването на продуктите.

  Difa Cooper Emutopic крем

  Той е създаден на базата на масло от ему с добавени витамини А, С и Е. Кремът достига в дълбочина, действа бързо, успокоява, подобрява регенерацията на кожата, има противовъзпалителен ефект.

  Дифа Купър емутопик крем“ е предназначен за допълнителна грижа през спокойните периоди на атопичния дерматит. Препоръчителен е като поддържащо лечение след активното лечение на псориазис и екземи.

  Difa Cooper Emutopic липогел

  Това е иновативен продукт с включени патентовани съставки. За силата и резултатността си разчита на масло от ему, растителни масла, витамини А, С и Е. Той е формулиран като допълваща терапия при лечението на атопичния дерматит в остра фаза. Подходящ е за поддържащо лечение след лекарствените терапии на екземи и псориазис.

  Дифа Купър емутопик липогел“ е с високи хидратиращи и антиоксидантни свойства и подкрепя синтеза на собствен колаген, като намалява склонността на кожата и тъканите към атрофиране. При използването му намалява потребността от силни медикаменти при дерматологичните заболявания – примерно кортизонови.

  Ако ви измъчват упорити кожни проблеми, продуктите от серията Emutopic на Difa Cooper ще ви помогнат. Опитайте!