• До - 50 % на продукти при стомашен дискомфорт и киселини
  Поръчай сега
 • -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Летни неразположения и настинки 17.07.2017

  Летни неразположения и настинки

  Лятото е символ на пътуване, забавления, ваканции. Но колкото и да не ни се иска, то има и друга страна. Това са стомашно-чревните разтройства, летните настинки и вирусни заболявания.

  Горещините и храната

  Температура около 40те градуса е истински рай за бактериите. Те се размножават със светкавична скорост и могат да направят опасни някои храни, оставени дори за малко извън хладилника. Особено рискови са яйцата, млечните, месото и месните продукти, рибата. Дори само докато изпиете едно кафе след пазаруване качествените и пресни хранителни стоки могат да се окажат опасни, ако ви чакат в превърната в пещ кола.

  Хигиената

  Въпросът не е, че внезапно сте влошили хигиената си. Просто обилното потене и благоприятните за размножаване на микроорганизмите условия изискват повишено внимание. Често миене на ръцете с вода и сапун – поне 20 секунди (особено преди хранене) – и вземане на хигиенен душ са задължителни. Опитайте се да не докосвате очите, носа и устата си с мръсни ръце, защото това е един от начините за заразяване.

  Ако все пак с вашата хигиена сте наясно, никога не знаете как е с чистотата продавачът на плодове, сладолед и сандвичи от съседната сергия. Да не говорим за тези, които разнасят закуски по плажа. И дори съвсем няма да коментираме какво става с храната навън под слънцето в обкръжението на безброй мухи.

  Обществените басейни и масови мероприятия от всякакъв род

  От обществената къпалня или плажа можете да се приберете не само с гъбички, но и със стомашно-чревни неразположения. Риновируси (причиняващи заболявания на горните дихателни пътища) и ентеровируси (гадене, повръщане, разстройства и диарии) често се разпространяват в комплект и струпването на много хора в горещините лесно дава началото на взрив от вирусни заболявания.

  Климатикът вкъщи и в офиса

  Смятате го за спасител в летните месеци. Но ако го чистите по-рядко от два пъти месечно, той може да се окаже най-големият ви враг, ставайки инкубатор на опасни микроорганизми.

  Климатиците носят още една опасност, която обикновено се подценява. Разликите в температурите в климатизираното помещение и навън не бива да надхвърлят 5-7 градуса. Организмът трудно успява да преодолее разлики от 10-15, че и повече градуса. Натоварва се сърцето. Преохлаждането или претоплянето са еднакво трудно поносими и отслабват общия тонус.

  Особеностите на лятната аптечка

  Има още много начини да се разболеете сред лято – ледени напитки, мокри бански, прегряване и т. н. Важното е да имате под ръка средства, които бързо и със сигурност ще ви помогнат.

  „Стоперан“ – капсули

  Той е с активно вещество лоперамид хидрохлорид и потиска моториката на червата. Така симптоматично облекчава острото разстройство. 

  Lactacare stop – сашета

  Това е последно поколение синбиотик. Обединява пребиотик (хранителна среда) и пробиотик (полезни бактерии). В него са съчетани магнезий с два и половина милиарда живи и четири милиарда тиндализирани бактерии. Топлинно обработените и умъртвени микроорганизми образуват бактериоцини, които бързо и ефикасно се справят с болестотворните бактерии, причиняващи диарията. Живите пробиотици укрепват работата на стомашно-чревния тракт и подсилват имунната система.

  „Био баланс“ – сашета 

  Този синбиотик съдържа пет различни щама живи добри бактерии заедно с подходящ пребиотик. Те повлияват благоприятно не само стомашните разстройства, но цялостното състояние на стомашно-чревния тракт, подобряват храносмилането и усилват имунитета. Което пък прави по-резултатно противопоставянето на организма на всякакви болестотворни микроорганизми.

  „Терафлу – простуда и грип“, усилена формула

  Познатият ви продукт от зимата ще ви свърши отлична работа и през лятото. С него бързо ще се справите с грип и настинка.

  Не позволявайте на летните неразположения и настинки да ви изненадат и да ви свалят на легло. Все пак – лятото е време за пътувания, ваканции и забавления.