• до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Ликвидирайте гъбичките за две седмици 15.07.2016

  Ликвидирайте гъбичките за две седмици

  Гъбичките са сред най-упоритите и досадни заразни заболявания, които могат да ви се случат. Появяват се неочаквано и незабелязано. Могат да са безсимптомни, което ги прави още по-коварни. Когато възпалението напредне, получи се разраняване, оток, сърбеж или се стигне до бактериално заразяване, разбирате, че сте ги подценявали неоправдано.

  Как се заразявате

  Начините са толкова много, че няма как да бъдат описани, дори не е възможно да се сетите за всички. Може да се появят след лечение с антибиотик по лигавиците и нежните, влажни и топли гънки на тялото. Споделяне на бельо, обувки, чехли е сред другата масова причина за заразяване. Може да си ги вземете за спомен от обществения басейн. Или спорите, които са навсякъде, да попаднат в чорапите ви и да се размножат бързо в топлите, влажни обувки.

  Ако за тези причини все пак се досещате, сигурно ще сте изключително изненадани, когато след няколкодневна работа в цветната леха с промазани с латекс ръкавици, забележите промени в кожата около ноктите и в самите нокти. Започне ли кожата да се люпи на пластове, да загрубява и почервенява, а ноктите – да  променят цвета си и да се обезцветяват, най-вероятно сте с гъбички.

  Как се лекуват

  Най-общо казано – трудно. На пазара има изобилие от лечебни продукти – скъпи и евтини, с различен начин на приложение, с различен препоръчителен срок за употреба (от една седмица до повече от девет месеца), с различно активно вещество. Съществуват и безброй рецепти с билки и подръчни вещества.

  Въпреки това, заразата с гъбички е безкрайно упорита и трудна за лечение. В момента, в който мястото заздравее, кожата започне да ви изглежда нормална, а нокътят израсне здрав и престанете да се мажете, откривате, че се започва отначало. Това действа твърде угнетително и обезкуражаващо и може да продължи с години.

  Трудно е да разберете, дали се заразявате отново и отново, или някъде остава спяща спора, която при отслабване на натиска на лекарството и първата благоприятна ситуация отново се активира.

  Ако разпознавате в описанието своите патила, време е да потърсите лекар. При продължителна и тежка борба, при повече или по-големи засегнати места, е добре да си направите изследване – какъв е причинителят, какво е най-доброто лечебно средство за него, трябва ли да се приема антимикотик и вътрешно? Отговорите на тези въпроси ще ви даде най-добре специалист, след внимателен преглед и необходимите изследвания.

  „Фунгофин” крем

  Когато току-що сте забелязали вашия проблем и той е още съвсем в началото си, заемете се сериозно с него. Използвайте „Фунгофин” – крем 1%. Продуктът е с активно вещество тербинафинов хидрохлорид. То уврежда непоправимо клетъчната мембрана на различните видове гъби и дрожди, причиняващи упоритите микози.

  Тербинафиновият хидрохлорид е предназначен за третиране на
  •   повърхностно заразяване с различните видове Trichophyton,
  •   микози по ходилата, (Tines pedis, Microsporum canis)
  •   по слабините (Tinea cruris, Tinea corporis),
  •   по тялото (Epidermaphyton floccosum),
  •   инфектиране на кожата с дрожди (Candida albicans),
  •   разноцветни лишеи (Pytirosporum orbiculare).

  Успехът на лечението с „Фунгофин” – крем 1%, зависи от доброто почистване и подсушаване на болното място, както и от правилната дозировка и постоянното намазване. Лечението е разчетено за две седмици и има различно приложение за различните заболявания. Четете внимателно листовката и ако след изтичането на 14те дни нямате съществено подобрение, потърсете лекаря си.

  Поръчайте сега при нас „Фунгофин” – крем 1%, 15 г, с 20% намаление.