• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия NODE
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Модерен начин за избелване на зъбите 19.02.2018

  Модерен начин за избелване на зъбите

  Искрящите бели зъби все повече се превръщат в стандарт. И това кара хората да търсят какви ли не варианти, за да го постигнат. Истината е, че без консултация от зъболекар, е рисково да ползвате дори домашните „безвредни“ средства. Ако едно средство е наистина безвредно при продължителна всекидневна употреба, то най-вероятно не действа. А ако действа, то не приемайте неговата безвредност на доверие.

  Всички зъби ли могат да бъдат избелени

  Промяната в цвета на зъбите е естествен процес, който се развива с годините. Под влиянието на оцветяващи храни и напитки като вино и кафе, също тютюнопушене и прием на някои лекарства, потъмняването им става още по-видимо. Според специалистите оцветяването към жълто има много по-добри шансове да бъде премахнато спрямо оцветяването към сиво.

  Освен от характера на потъмняването, степента на избелване зависи и от поведението ви – от стриктната устна хигиена и избягването на храни и напитки с пигментиращи свойства.

  Как се избелват зъбите

  При избелване на зъбите в зъболекарски кабинет се използва най-често водороден пероксид. При активирането му отделяните кислородни радикали проникват в структурата на зъбите, свързват се с пигментите и по щадящ начин ги извеждат навън, без да разрушават емайла и дентина. Венците и меките тъкани се защитават предварително. Разработени са методи за избелване от вътре навън и на умъртвените зъби.

  Най-често процедурата от зъболекарския кабинет продължава вкъщи със специално изработени за вас шини, напълнени с избелващ гел. Те могат да се използват многократно – достатъчно е да се снабдите с гел и шприц за пълненето им.

  На пазара се предлагат продукти със сходно действие под формата на лентички, които се прилепват към зъбите и изчистват петната им, на пасти, разтвори и шини, запълнени с гел.  Някои от тях действат мигновено, други изискват постоянство.

  „АйУайт Дарк Стейнс“ – гел-шини за незабавно избелване на зъбите с активен въглен 

  Това са прозрачни шини, изработени от еластичен мек материал. Пасват добре на зъбите и не създават неудобства. Съдържат специален гел с микроперлички активен въглен. Те адсорбират (привличат и задържат на повърхността си) напластените пигменти, имат изключителното свойство да неутрализират лошия дъх. Срещу иновативната технология Dark Pigment Adsorption Technology петната от цигарите, виното, кафето и чая нямат никакъв шанс.

  Измийте добре зъбите с паста и четка. С чисти и сухи ръце извадете две шини и ги поставете в устата си. Притиснете леко със зъби, за да активирате гела. Затворете уста. Избелват се едновременно долните и горните зъби, предната, задната и горната им повърхност. Изчакайте 20 минути. Изхвърлете шините и внимателно изплакнете уста. Ако усещате останали между зъбите си микроперлички, използвайте конец, за да ги отстраните. Ефектът е видим веднага. 

  В една опаковка разполагате с десет гел-шини. Използвайте ги при специални поводи или пък 5 дни поред – за зашеметяващо блестяща усмивка. 

  До четвърти март ви предлагаме „АйУайт Дарк Стейнс“ – гел-шини за незабавно избелване на зъбите с активен въглен, с 20% по-изгодно.

  Може ли избелването да увреди зъбите и меките тъкани

  Това не би трябвало да се случи, ако употребявате продукти с официален произход. Когато имате оплаквания или нелекувани кариеси, попитайте предварително зъболекаря си, дали да ползвате избрания от вас продукт