• До 40% ОТСТЪПКА на продукти при оток и разширени вени
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Можете да настинете и в топлото 28.08.2020

  Можете да настинете и в топлото

  Свикнали сме да мислим за настинките и вирусните инфекции като за заболявания, характерни за студения сезон. Но не е изключено те да ви връхлетят в горещите дни край морския бряг или в мекото, приятно време на септември. Течащият, зачервен нос, насълзените очи, болезненото гърло, кихането и кашлицата, която не ви дава да спите нощем и да намерите покой денем, евентуалното гадене и повръщане, температурата и мъчителната отпадналост ви изкарват от строя от няколко дни до седмица. И през цялото това време ви тормози мисълта – ами ако е коронавирус? 

  Настинка, алергия или КОВИД 19 

  На практика летните настинки могат да са причинени от стотици вируси, но най-често се дължат на ентеровируси, които поразяват предимно горните дихателни пътища и причиняват стомашни проблеми. Инкубационният период е по-кратък от този на КОВИД 19 – 2-3 дни за настинката срещу 5-6 за коронавируса. При летните настинки няма загуба на обоняние и вкус и преминават бързо. 

  Но пък предстоящите есенни алергии също могат да доведат до липса на вкус и усещане за миризма. Само че при тях не вдигате температура, много рядко изпитвате отпадналост и умора, както и мускулни болки, характерни за вирусните инфекции. Освен това те се повлияват от антихистаминови продукти, докато вирусните заболявания – не. 

  Когато страдате от лятна настинка, премислете добре с кого сте се срещали, кога и има ли вероятност да сте се заразили с КОВИД 19. Наблюдавайте се внимателно, ако симптомите и неразположението се задълбочат, говорете с личния си лекар. 

  Лечение на настинките и вирусните инфекции

  Все още няма лекарства, които да унищожават вирусите и организмът разчита изцяло на имунната си система. Въпреки това са на разположение широка гама средства, с които можете да облекчите симптомите на настинки и да скъсите продължителността им. Някои от тях – като „Авирон рапид“  са предназначени точно за това – да подкрепят имунната ви система в извънредни ситуации: 

  Когато имунитетът е атакуван едновременно от много вируси – това се случва при пряк контакт с болен. Внезапното претоварване затруднява успешната му реакция и вероятността да се разболеете е по-голяма. „Авирон рапид“, приет при първите симптоми, може да спести развитието на болестта, или чувствително ще скъси времетраенето ѝ. 

  Ако оздравявате от продължително инфекциозно заболяване с антибиотична терапия, имунитетът е слаб и лесно можете да се разболеете отново. Приемът на „Авирон рапид“ ще подкрепи бързото възстановяване на имунната ви система и пълноценните ѝ защитни свойства. 

  Със застудяването вирусите се активират и вероятността от простуди и вирусни инфекции става все по-голяма. За да отговори вашата имунна система на повишените изисквания – помогнете ѝ с „Авирон рапид“  – таблетки. 

  За всеки от случаите, при които ви е необходима тази хранителна добавка, има приложена схема за прием. 

  Как действа „Авирон рапид“ 

  Той разчита на три мощни съставки – хумусна киселина, апоген (извлечен от специални синьозелени микроводорасли) и андрографолид – биоактивно вещество от лечебното растение андрографис. 

  Съставките с натурален произход пречат на вирусите да се закрепят върху клетките на дихателните пътища, да проникнат в тях и съответно – да се размножават. Това прави работата на имунната система доста по-лесна и резултатна, симптомите – по-леки, а боледуването по-кратко. 

  Поръчайте „Авирон рапид“! Той ще ви донесе бързо облекчение при летни настинки и вирусни инфекции по всяко време и ще укрепи имунитета ви.