• до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Облекчение за алергичните пристъпи 03.07.2016

  Облекчение за алергичните пристъпи
  За алергиите се носят легенди и се разказват вицове – как един бил алергичен към косата на жена си, друга – към чорапите на мъжа си, а каръците във филмите все ги ухапва пчела и се подуват в най-неподходящия момент. На тези неща едва ли се смее някой, който поне веднъж е изпитвал неистов сърбеж от внезапно появил се обрив, не може да диша без капки или е преживявал ужаса на анафилактичния шок. Но пък те са показателни за масовостта и обществената значимост на алергиите.

  Дали това е едно общо заболяване или много различни

  Ако се съди по разнообразните симптоми и по поразените системи на организма, човек е склонен да реши, че става дума за отделни заболявания. Какво му е общото на кожния обрив, предизвикан от контакт с алерген, с астмата, кихането и запушения нос.

  Общото наистина се оказва доста надълбоко в жизнената дейност на организма и за откриването му са били необходими продължителни изследвания. За да се случи алергичната реакция, трябва да съвпаднат поне две неща – натрупване на хормона хистамин в по-големи от поносимите от тялото количества и свързването му с така наречените рецептори Н1 и проникване на външни агенти, които имунната система вече веднъж е срещала и е разпознала като неприятели. Когато това стане, се развихрят алергиите.

  Те могат да намерят израз по различен начин. Най-типични са обривите и сърбежът, възпаленията на очите (конюнктивити), отоците, хремата, астматичните пристъпи, коликите и стомашно-чревните разстройства, анафилактичният шок, който е много опасен и може да се окаже фатален.

  Защо окончателното излекуване е трудно

  Защото и хистаминът, и имунната система са много чувствителни на манипулиране и влияние. Хормонът се включва в множество жизнени функции на организма и проявяването му като спусък за алергии е само в случай на натрупване поради недостиг на ензима, който го разгражда. Когато антихистаминовите препарати (които в интерес на истината стават все по-добри с времето) го изместват от рецепторите Н1, според дозата и продължителността на приема се повлиява и участието му в обменните реакции, в които участва. Вредите в един момент могат да се окажат по-големи от ползите.

  Имунната система е фино балансирана. Всяка неособено премерена или недостатъчно точна намеса може да я дисбалансира. Както отслабеният, така и твърде силният имунитет са много опасни за здравето. В единия случаи зачестяват и стават все по-тежки инфекциозните боледувания и възпаленията. В другия се проявяват автоимунни реакции, които се отнасят към клетки и процеси в самото тяло като към враг и се отключват автоимунните заболявания.

  Да не говорим, че твърде често е изключително трудно и несигурно разпознаването на конкретния алерген.

  Няма нищо по-трайно от временното решение

  Понякога, за съжаление, това се отнася и до здравето – като в случая с алергиите. Ако лекарите не ви предлагат начин за окончателното им преодоляване, необходимо ви е нещо, което можете да използвате при нужда и винаги да ви е под ръка.

  Вашето решение може да се казва „Алегра” – филмирани таблетки с активно вещество fexofenadine hydrochloride. Това е антихистаминов препарат, създаден в края на миналия век. Той е граничен за второ-трето поколение антихистамини. Не е кардиотоксичен. В дозировка от 120 мг е с много малка вероятност за странични ефекти.

  „Алегра” се препоръчва при алергични ринити, съпроводени със сърбеж, запушен нос, кихане, сълзящи зачервени очи и т. н. Разрешена е за деца над 12 години и възрастни.

  Сега ви осигуряваме „Алегра”, 120 мг по 10 таблетки с 30% отстъпка от цената.