• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Отслабнете само с 10 минути упражнения на ден 27.02.2015

  Отслабнете само с 10 минути упражнения на ден

  Ако искате да отслабнете или да поддържате определена форма, физическите упражнения трябва да станат част от ежедневието ви. Все повече изследвания показват, че редовните тренировки се отразяват положително върху здравето ви. Освен това е добре и за мозъкът ви.

  Затова е желателно спорта или тренировките да станат част от ежедневието ви. По този начин ще се разтоварите и от стреса и това ще доведе до по- здрав и спокоен сън.

  Ако нямате много време да ходите във фитнеса или да се занимавате с някои друг спорт, тогава тези 10 минути упражнения са перфектни за вас. Тъй като това е много кратко време ще трябва да се възползвате от всяка секунда максимално. Тези тренировки са характерни с натоварването на мускулите до крайност и са доказали своята ефективност при изгарянето на калориите.

  Първа стъпка

  Започнете с две минутно бързо ходене, за да затоплите мускулите.

  Втора стъпка

  Следва интензивно упражнение за една минута. Изберете си какво да е то: спринт, колоездене, тичане нагоре-надолу по стълбите или използването на велоергометър. Постарайте се да дадете максимума от себе си за интезнивността на това упражнение.

  Стъпка три

  Следващата една минута забавете движението и по-ходете пеша. Ако карате велосипед забавете темповете.

  Стъпка четири

  Повторете упражненията последователно още два пъти с еди и същи интензитет и една минута за почивка.

  Стъпка пет

  Ходете бързо за около две минути, за да подпомогнете сърдечната честото и дишането да се върнат към нормата си.

  Трябва да знаете, че редовните упражнения или физическа активност помага на организма ви да функционира по-добре, поддържа сърдечно-съдовите заболявания, диабет, както и множество други. Освен това подобрява шансовете ви за по-дълъг и здравословен живот, предпазва ви от развитието на някои видове рак, помага за предотвратяване на диабета, предотвратява и остеопорзата, облекчава симптомите на депресия и подобрява настроението, както казахме вече предотвратява наддаването на тегло. Нашият съвет към вас е да намерите спорта или тренировките, които да прилагате с удоволствие и в същото време да се грижите за здравето си, не само за перфектната фигура.