• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Подсилете имунната система 17.02.2015

  Подсилете имунната система

  Силната имунна система е ключът за добро здраве. Предпазва ни от болести, простуди, грипове, настинки. Ако имунната ни система функционира добре, организмът ни се справя с хранителното натравяне, контролира алергиите и забавя процеса на стареене. Имунната система представлява съвкупност от голям брой жлези, органи и произвеждането от тях клетки и белтъци. Основната им функция е разпознаването и неутрализирането на всички чужди антитела, които могат да представляват заплаха за организма.

  За добра имунна система имате нужда от определени хранителни вещества. Витамин Ц, който е нужен за образуването на антителата в организма. Витамин А, който е нужен за да произведе достатъчно антибактериален ензим в сълзите и кръвта. Затова трябва задължително да набавяте нужните съставки, ако искате да имате силна имунна система и добро здраве.

  Ето няколко полезни съвета, които могат да ви помогнат за подсилването на имунната ви система:

  Пийте много вода, организмът се нуждае от вода, за да функционира добре. В това число е и имунната ви система.

  Хидротерапия. Това е редуване на топла и студена вода. Можете да направите това докато се къпете или когато сте на почивка с минерален басейн и после си вземете душ със студена вода. Това ще подсили имунната ви система, но имайте предвид, че разликата в температурата не трябва да бъде много голяма.

  Почивките и добрия сън имат положителен ефект върху имунната система. Счита се, че организмът има нужда от 8 часа сън, но това не трябва да се приема като буквално правило, все пак нуждата от сън е индивидуална. Важното е да се събудите сами и отпочинали.

  Терапия за лимфните възли. Сигурно знаете терапиите, при които се натискат възлите. Това също ще ви помогне да заздравите имунната система.

  Приемането на витамини. Тъй като витамините и минералите са много важни за доброто здраве и за подсилването на имунната система ви препоръчваме да ядете чесън, да приемате витамин Ц, витамин А, джинджифил, цинк, зехтин, желязо.

  Храни, които подпомагат имунната система. Това са цитрусови плодове, които са богати на витамини, зеленчуци, протеини, семена, ядки. Тези храни също ще ви помогнат и за предпазването от болести.

  Позитивното мислене и поддържането на активен социален живот също е важна стъпка за изграждането на имунната система. Йогата и медитацията могат да ви помогнат за освобождаване на стреса.

  Спортните занимания от своя страна повишават имунните сили на организма чрез подобряване на метаболизма и ускорява изхвърлянето на токсини. Но това може да се постигне, само ако упражненията са редовни и натоварването трябва да е умерено.

  Ако се чувствате уморени, имате болки в ставата, податливи сте към алергии и имате храносмилателни проблеми това означава, че имунната ви система е отслабнала и веднага трябва да предприемете подходящи мерки за усилването ѝ.

  А ето кои са факторите, които отслабват имунната система:

  • тютюнопушенето;
  • алкохола;
  • стреса;
  • замърсената околна среда;
  • захар;
  • недоспиване;
  • липсата на витамините;
  • недостатъчни физическа активност;


  Затова възможно най-бързо се отървете от гадните навици. Бъдете предпазливи и се уверете, че имунната система получава нужните вещества, ако искате да бъдете енергични и винаги в добро здраве.