• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Погрижете се за ходилата си 06.02.2015

  Погрижете се за ходилата си

  Грижата за ходилата често бива пренебрегвана. За разлика от останалите части на тялото тях не ги възприемаме като орган, който също заслужава специално внимание. Но това трябва да се промени. Важно е да вземете мерки за грижата на кожата на стъпалата, особено сега когато лятото наближава. Ако през зимата си мислите, че може да минат само с едно измиване, по време на горещите дни, когато предимно ходите с отворени обувки този номер няма да мине. Грубата кожа на стъпалата създава усещане за нехигиеничност. Затова предпазете кожата на стъпалата си от изсушаване и загрубяване с ето тези няколко лесни варианта:

  Напуканите пети са един от най-неприятните и чести проблеми при грижата за ходилата. Те могат да се получат в следствие на неудобни обувки, недостиг или излишък на витамини, активно ходене пеш, нарушение в обмяната на веществата или диабет. Носенето на джапанки и ходенето бос също така наранява кожата на петите. Ако искате да предпазите петите си от напукване, или пък искате да се отървете от вече напуканите ходила ето няколко полезни съвета за вас:

  • Когато си взимате душ насапунисайте стъпалата си и ги оставете така възможно най-дълго, опитайте се да ги изплаквате последни.

  • Другия вариант е да накисвате краката си във вода с шампоан, морска сол или друг продукт, който ползвате. Използвайте пила за пети, за да почистите мъртвата кожа. След това ги намажете с крем за крака.

  • От голямо значение е да подсушавате добре краката си, особено местата между пръстите. Това ще предотврати появата на гъбички на краката.

  • Също така да не забравяме за редовното изрязване на ноктите на краката. Не ги оставяйте да пораснат много дълги, тъй като там се събира най-голямата мръсотия и по този начин краката ви може да се вмирисват.

  • Колкото и странно да ви звучи бананите също помагат за напукани пети. Намачкайте два банана, докато не получите хубава смес, след това я нанесете върху напуканата кожа. Изчакайте около 20 минути и измийте хубаво краката. Може да прилагате този метод два пъти в седмицата.

  Отделяте време за грижата на краката и може да попречите на напуканите пети да станат реалност. Хидратирайте краката си редовно. Ние ви препоръчваме Себамед възстановяващ крем за ходила с 10% урея 75мл. Подпомага възстановяването на естествения воден баланс на кожата. Ползвайте го всеки ден, ако кожата е суха, група и опъната. Кремът премахва чувството за сърбеж, успокоява и омекотява кожата. Може да го нанасяте повече от веднъж на ден, в зависимост от това колко наранена е кожата на краката ви.