• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Погрижете се за кожата на вашето бебе! 04.02.2015

  Погрижете се за кожата на вашето бебе!

  Няма нищо така хубаво и нежно като меката, копринена и гладка кожа на новороденото. Тъй като кожата на бебетата е изключително нежна, важно e да знаете как да се грижите за нея. Убедена съм, че всяка майка знае от кaкво значение е правилната грижа за кожата на бебето, тя да бъде гладка и най-важното да може да диша. Кожата на новородените е деликатна. Най-различни химикали, препрати за пране, дрехи, аромати и пр. може да предизвикат дразнене на кожата на бебето, сухота или обриви. Затова целта на всяка майка е да предпази кожата на бебето от различните видове раздразнения.

  Има най-различни методи и продукти, с които може да защитите и да предпазите кожата на вашето мъниче. Тук ще ви предложим няколко съветa и примери, за това как да се справите с проблема раздразнена кожа. 

  Една от най-важните стъпки за идеална бебешка кожа е, тя да не е мокра. Всъщност една от най-трудните задачи на майките е да намерят баланс помежду прекаленото овлажняване и прекаленото изсушаване на бебешката кожа.

  Също така е важно кожата на бебето да бъде предпазена и от други раздразнения, каквито например са вълнените материали, освен това трябва да се внимава и с излагането на бебето на слънце. Въпреки нуждата за набавяне на витамин Д важно е кожата да се предпази от евентуално слънчево изгаряне. Според специалисти едно бебе може да изгори на слънце за по-малко от 10-15 минути, дори в облачно време. Поради тази причина е най-добре да не излагате бебето на слънце в периода 10-15 часа, понеже тогава слънчевото греене е най-силно. Също така когато е топло навън е желателно да обличате бебето с леки памучни дрешки, които покриват ръцете и краката, и задължително слагайте шапка.

  На пазара изобилства с различни производители и продукти за поддържане на здрава бебешка кожа, но ние бихме препоръчали, ако искате да изберете най-доброто за вашето съкровище, да използвате Лосион Мустела Хидра Бебе.

  Лосионът Мустела Хидра Бебе се използва при новородените и бебета, който дълготрайно хидратира и омекотява кожата. Съдържа масло от жожоба и карите, което му помага да възстановява хидролипидната защита и в същото време да прави кожата по-мека. Едно от най-важните неща за лосиона е, че е хипоалергенен, което всъщност означава, че снижава до минимум риска от алергични реакции. Може да го нанасяте всеки ден, след къпане и подсушаване на кожата на бебето. Добре е да се подчертае, че Мустела Хидра Бебе не съдържа парабени, фталати, феноксиетанол.

  Дайте най-доброто за грижата за кожата на вашето бебе, радвайки се на всеки миг заедно с него.