• До - 50 % на продукти при хрема и запушен нос
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Погрижете се за разширените вени и хемороидите преди лятото 08.05.2019

  Погрижете се за разширените вени и хемороидите преди лятото

  Какво е общото между разширените вени и хемороидите ли? Ами всъщност хемороидите са разширени вени в самия край на дебелото черво (ректума). Когато загубилите еластичността си кръвоносни съдове се комбинират със слабост на съединителната тъкан, се появяват хемороидите.

  Какво представляват разширените вени

  Накратко – разширените вени са кръвоносни съдове, чийто клапи и стени са загубили еластичността си и не могат да се справят с връщането на кръвта обратно към сърцето. Като не успяват да изтласкат кръвта нагоре, тя се застоява.

  Самите вени от една страна се отпускат и разширяват, стават видими. От друга, поради застоялата кръв и отлаганията по стените им, светлият отвор и пропускливостта им намаляват, създават се условия за тромби и запушвания. Формират се отоци, възникват възпаления, зачестяват оплакванията от сърбеж и болка. Критичните места могат да се разранят.

  Това се случва най-често с вените в краката. Горещините ускоряват и задълбочават процесите.

  Опасностите, които крият хемороидите

  Вътрешните хемороиди кървят и ако не обърнете внимание навреме, може да се стигне до анемия. В по-напредналите стадии пролабират и от един момент нататък не могат да бъдат върнати обратно. Възникват възпаления, които водят до опасни състояния. Външните болят и не ви дават миг покой.

  Лечението на занемарените разширени вени и хемороиди е трудно, стига се до усложнения и оперативна намеса.

  Какво да направите за себе си в началните стадии на заболяванията

  На първо място да промените храненето си – приемайте повече растителна храна с достатъчно фибри, по-малко сол, изключете напълно люто, пикантно, пържено, както и преработени продукти. Движете се повече – особено ако работата ви е свързана със заседяване и обездвижване. Дори не става дума за постоянни тренировки и сериозни натоварвания, а за ходене пеш, разходки, използването на стълбищата, вместо на асансьора. Това ще стимулира движението на кръвта, ще тонизира мускулите и ще им позволи да са по-ефективни и да подкрепят функциите на вените.

  Още в началните етапи приемайте след консултация с лекаря си венотонични препарати, които имат за цел да укрепят стените на кръвоносните съдове, да им върнат еластичността, гъвкавостта и способността да си вършат добре работата. Това ще намали застойните процеси и ще облекчи чувствително разширените вени и хемороидите.

  „Венокод“ на „Долеран фарма“

  Това са два продукта, които имат допълващо се действие. Формулата на „Венокод, таблетки“ съдържа три активни съставки – диосмин, есцин и хеспередин. Те са с признато полезно действие върху стените на капилярите и вените – включително на вените, които достигат до ануса. Осигуряват добър антиоксидантен ефект, минимизират възпаленията, заздравяват съдовете, подобряват работата им и допринасят за качествената циркулация на лимфата и венозната кръв.

  „Венокод хемоактив гел“ е композиран от алое вера, хамамелис, ментол, див чемшир, хиалуронова киселина. Всички съставки преминават с лекота през кожата, достигат капилярите и стените на вените и подкрепят работата им. Намаляват усещането за тежест в крайниците и охлаждат.

  Венокод хемоактив гел“ се втрива с лек масаж на болното място два пъти на ден и е особено ефективен в съчетание с „Венокод, таблетки“.