• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Ползите на кокосовото масло 26.02.2015

  Ползите на кокосовото масло

  Уникалната комбинация от мастни киселини, която се съдържа в кокосовото масло, каквито са лауринова киселина, капринова киселина, каприлова киселина може да окаже положителен ефект върху здравето ни, кожата, косата, поддържането на нивото на холестеролa, подсилена имунна система, намаляване на стреса. Това включва загуба на мазнини, по-добро функциониране на мозъка и още много най-различни други ползи. Това масло има антиоксидантно, противогъбачно, антибактериално и успокояващо качество.

  Кокосовото масло е широко разпространено за ползване в тропическите страни особено Индия, Шри Ланка, Тайланд, Филипините и пр. Те имат и добро производство на маслото.

  Ето някои от най-добрите ползи, които може да извлечете благодарение на него:

  Грижа за косата

  Това е едно от най-добрите естествени хранителни вещества за косата. Помага за здравословен растеж на косата и придава блясък. Освен това помага и за възстановяване на растежа на изтощената коса и я подхранва. Научни изследвания показват, че кокосовото масло осигурява по-добра защита на косата от увреждане. Редовното масажиране на главата с кокосово масло, ще помогне за премахване на пърхота. Използва се в най-различни балсами и кремове.

  Грижа за кожата

  Кокосовото масло е отлично масажно масло за кожата. Действа като ефективен овлажнител на всички типове кожа. Помага за предотвратяване на сухотата и лющенето на кожата, също така забавя появата на бръчките и запазва еластичността на кожата. Освен това то се използва и за различни кожни проблеми, включително псориазис, дерматит, екзема и други кожни инфекции.

  Загуба на тегло

  Помага за здравословното функциониране на щитовидната жлеза и ендокринната система. Ускорява метаболизма на тялото чрез премахването на стреса на панкреаса, като по този начин изгаря повече енергия и помага за намаляване на теглото и затлъстяването.

  Имунитет

  Идеално е за усилване на имунната система, помагайки на тялото да се бори с вирусите и бактериите, които причиняват заболявания, херпес, грип и.т.н.

  Инфекции

  Когато се прилага към инфектирани области кокосовото масло образува химически слой, който предпазва инфектираната част на тялото от външния въздух, прах, бактерии и вируси. Ефективно е за синини, като ускорява процеса на за зарастване на увредените тъкани.

  Кокосовото масло освен в продуктите може да се намери и в други разновидности каквито са:

  чисто кокосово масло, реферирано, органично, ит.н.  

  При нас може да си поръчате Икаров кокосово масло на уникална цена за уникална грижа за вашата кожа.