Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за гърло
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика за бебета и деца MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти LecoVITA
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Ползите от почистването на зъбите с конец 05.10.2021

  Ползите от почистването на зъбите с конец

  Почистването на устната кухина се смята за обичайно ежедневно действие за всеки човек. Въпросът е, че поради различни причини мнозина подценяват пълния комплект дейности за поддържане на съзъбието. Затова още веднъж искаме да ви обърнем внимание върху ползите от приложението на конеца за зъби.

  Какво представлява конецът за зъби

  Той може да е копринен, тефлонов или найлонов. Предлага се обмазан с восък или без восъчно покритие. Според ширината на разстоянието между зъбите можете да изберете тъничка нишка или тясна лентичка.

  На пазара има помощни средства – държачи, с чиято помощ употребата му става по-лесна – особено ако трябва да го използвате за деца или болни. Разбира се, конецът, използван върху държача, трябва да си изхвърля след употреба, защото върху него ще има наслоени голям брой бактерии.

  Приложението на това хигиенизиращо средство веднъж дневно е напълно достатъчно. Конецът може да бъде заменен с интердентална четка. Въпреки че проучванията кога да се извършва почистването на зъбите с конец – преди или след миенето с паста и четка са малко, препоръчително е да го правите преди изчеткването. Така не рискувате изкараната от междузъбието плака да си остане в устата ви.

  Ползи от употребата на конеца за зъби

  Те се осигуряват от почистването на принципно недостъпните странични стени на зъба – тези,  които граничат със съседните. Като разрушавате бактериалния биофилм и отстранявате по-голямата част от формираната плака, вие си осигурявате няколко важни ползи:

 •   Предотвратявате натрупването на зъбен камък. Отлаганата и непочиствана плака постепенно се втвърдява и образува твърд жълто-кафеникав налеп – зъбен камък. Той  е в основата на проблемите със здравето на съзъбието и венците и може да бъде премахнат само в зъболекарския кабинет.
 •   Предпазвате се от възпалителни заболявания на венците. Плаката и зъбният камък дразнят венците, предизвикват възпаляването им и образуването на гнойни „джобове“. Ако не обърнете навреме внимание и не ги лекувате, лечимият гингивит преминава в нелечим пародонтит, който е причина за загубата на зъбите.
 •   Спестявате си кариеси – киселинната среда, която създават бактериите при жизнената си дейност, разрушава зъбния емайл и води до кариеси и увреждане на съзъбието.
 •   Пазите общото си здраве – възпалителните процеси в устната кухина и болните зъби са рисков фактор и за други сериозни заболявания – както инфекциозни, така и хронични.
 •   Гарантирате си свеж дъх и блестяща усмивка – качественото почистване прави усмивката ви искрящо бяла и защитава от лош дъх.
 • Създава ли конецът за зъби проблеми при използване

  Принципно, след като свикнете, употребата му не би трябвало да ви създава каквито и да е проблеми. Когато след първите приложения венците ви кървят, това означава, че те вече имат нужда от по-сериозно почистване. Бъдете по-внимателни при използването на конеца, но не се отказвайте и скоро ще видите първите добри резултати.

  Ако все пак той не е вашият начин за осигуряване на максимална хигиена, можете да опитате с дентална четка или с така наречения зъбен душ. Това е устройство, което изстрелва под налягане много тънка струйка вода, която успешно почиства съзъбието ви.

  Разгледайте продуктите, които ви предлагаме ние, изберете своя вариант и започнете да го прилагате веднага! Пазете зъбите си здрави!