• До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Преодоляването на косопада става по-лесно 02.06.2020

  Преодоляването на косопада става по-лесно

  Косопадът изисква специални грижи. Дори когато се налага лекарствена терапия, като съпровождащо лечение се препоръчват специализирани козметични продукти. Те са иновативни, включват във формулите си последните открития на дерматологията и трихологията (дисциплината, която се занимава с изучаването на скалпа и косъма). Най-често са под формата на лосион или серум против косопад.

  На какви активни съставки залагат лосионите и серумите против косопад

  Имитиращи растежни фактори (GFm)

  Те имитират човешките фактори на растежа, които контролират цикъла на живот на косъма (VEGF, EGF, IGF 1). Когато по различни причини естествено синтезираните фактори на растежа са недостатъчни или не работят добре, фазата на растежа – анаген – силно се скъсява. Косъмът  умира бързо, периодът на покой се удължава, косменият фоликул загива. Налице е загуба на коса.

  Намесата на имитиращите фактори (GFm)

  • връща жизнеността на космените фоликули и ги активира;
  • спира косопада;
  • стимулира растежа на косата;
  • заздравява изтънялата коса и т. н.

  Полипептиди

  Това са структурните единици, които изграждат протеините (и в частност растежните фактори). Те са важни за комуникацията между клетките и са определящи за клетъчното делене и програмираната клетъчна смърт, диференцирането и пролиферацията им и  т. н.

  Нанозоми

  Макар че са по-скоро средството, което осигурява проникването на активните съставки в дълбочина, микрокапсулите са отговорни за ефективността на лосионите и серумите против косопад. Те освобождават бавно избраните активни съставки, снабдяват клетките с тях продължително време и оптимизират работата им.

  Ценни аминокиселини

  Такива са тауринът и глицинът.

  Глицинът се среща най-много в кожата, където подкрепя синтеза на колаген и подобрява състоянието и работата на клетките. В същото време подтиква отделянето на хормоните на растежа. Намалява косопада и подкрепя възстановяването на изтънялата коса, като участва в обмяната, протичаща в космените лукувици.

  Тауринът изпълнява различни функции в тялото. Стимулира жизнената дейност на клетките, има добър антиоксидантен ефект, включва се в контрола на осмотичното налягане, проявява съдоразширяващо и анти-фиброзно действие.

  „Аденозил Джи Еф Ем“ – лосион за растеж на косата

  Това е модерно средство за борба срещу загубата на коса. „Аденозил Джи Еф Ем“ осигурява  комплекс имитиращи растежни фактори (GFm), които при нужда успешно заместват естествените човешки растежни хормони. Високите нива на пептидни комплекси в него достигат в дълбоките слоеве на скалпа посредством нанозоми. Разработен е за прилагане при:

  • физиологичен и сезонен косопад;
  • телогенен и анагенен ефлувиум;
  • разнообразните форми на алопеция (андрогенна, ареата) и др.

  Аденозил Джи Еф Ем – лосион за растеж на косата подкрепя преодоляването на загубата ѝ. Пази я здрава и предотвратява изтъняването ѝ.

  Създаден е за локална употреба. Няма противопоказания и нежелани странични ефекти. Натрупаният опит при употребата му сочи, че първите резултати при преодоляване на косопада се забелязват между 5 и 8 месеца.

  Приложението му е изключително улеснено от двата апликатора, които прецизно дозират лосиона върху скалпа. Единият е оразмерен капкомер и е създаден за нанасяне на по-малки участъци. Другият е пулверизатор, с който разпределяте лосиона върху по-големи зони от скалпа. Много важно е да следвате стриктно дозировката. Разклащайте енергично преди нанасяне. Използвайте върху суха коса и измивайте не по-рано от 3 часа.

  Поръчайте своята опаковка Аденозил Джи Еф Ем – лосион за растеж на косата и се радвайте на здрава и красива грива.