'
 • до -50% на продукти при гадене и повръщане
  Поръчай сега
 • -20% на продукти при косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • -20% на продукти при целулит, стрии и белези
  Поръчай сега
 • до 20% нa слънцезащита EUCERIN
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Проблемната кожа 10.04.2019

  Проблемната кожа

  Значението на кожата за здравето на организма е толкова голямо, че фразата „чувствам се като в своя кожа“ е станала символ на комфорт и благополучие. Освен това тя е видима и отговорна за добрия ни външен вид. Затова всяко нарушение на състоянието и функциите ѝ водят до страдания – физически като сърбеж и болка, но често и психически – поради дефекти по лицето, ръцете и други видими части, поради превръщането ни в различни от нормата.

  Коя кожа е проблемна

  Най-честите проблеми, свързани с кожата, са обусловени от нарушение на водно-липидната ѝ мантия и компрометиране на бариерните ѝ функции, от повишено или недостатъчно отделяне на себум.

  Като проблемна се определя кожата с акне (акнеична), но и кожата с атопичен дерматит (атопична); както тази, страдаща от екземи, така и тази с псориазис или  розацея, ксероза и хиперкератоза. Характерното е, че тези заболявания не са заразни, не са опасни за общото здраве, но се преживяват тежко от болните и често влошават самочувствието им. Труднолечими са или са нелечими – като псориазисът и атопичният дерматит. Накратко – проблемна е всяка кожа, чието състояние се отклонява чувствително от нормалното, причинява дискомфорт, възпалява се често и е застрашена от инфекции.

  Кожата може да се превърне в проблемна под влияние на външни причини – вятър, сух въздух, замърсявания, често миене с агресивни препарати и лошо подсушаване, но състоянието може да е генетично предопределено или следствие на алергична реакция на организма.

  Чувствителна кожа

  На пръв поглед тя е здрава, но проявява нетолерантност към използването на козметични продукти. Усещате сърбеж, опъване, парене. Понякога изглежда суха, леко излющваща се и/или слабо зачервена. Чувствителната кожа е силно податлива на външните влияния – студ, вятър, сух въздух, горещини, алергени. Може да е от всеки тип и е все по-разпространена – особено сред жените.

  Много често до повишена чувствителност водят вече съществуващи проблеми като себореен дерматит, акнеична или атопична кожа, продължителен прием на медикаменти.

  Грижа за проблемна и чувствителна кожа

  Независимо дали става дума за суха кожа (в преобладаващите случаи) или за мазна (като при акнето) основната грижа трябва да е свързана с почистването, овлажняването и подхранването ѝ. Много важно е в козметичните продукти, които използвате, да има успокояващи съставки като алантоина и антиоксиданти (витамини А, С, Е). Задължителна е защитата от ултравиолетовите лъчения на слънцето.

  Специализирани продукти на „Дифа Купър“ за проблемна и чувствителна кожа

  Difa Cooper е известен производител на лекарствени средства за разрешаване на дерматологични проблеми, добавки и козметични продукти за кожата и придатъците ѝ (нокти, коса). Козметиката е насочена преимуществено към облекчаване на сухата и чувствителна кожа.

  Почистваща течност AVALON

  Формулата на почистваща течност „Авалон“ е разработена на основата на хидролизиран овесен протеин с добавка на важни минерали и витамини. Тя е с активно антибиотично действие, тушира възпаленията и подкрепя заздравяването на раздразненията. Успокоява и пази кожата влажна, гъвкава и мека. Подобрява защитните ѝ и обновителни способности, детоксикира. Нанася се върху влажна кожа и след нежен масаж се отмива внимателно с вода.

  Серията „Пол“

  Тя се състои от Дифа Купър Пол възстановяваща емулсия за суха и напукана кожа“ и „Дифа Купър Пол емолиентен защитен крем“. Продуктите бързо възстановяват доброто състояние на проблемната кожа и заедно с това подобряват бариерните ѝ характеристики. Противовъзпалителните и антимикробни съставки съдействат за лечението на множество кожни заболявания – от акне до атопичен дерматит и розацея.

  Действието на „Пол емолиентен защитен крем“ и „Пол възстановяваща емулсия за суха и напукана кожа“ води до дълбоко хидратиране и ускорени регенеративни процеси. Антиоксидантната защита пази клетките от стареене и забавя формирането на бръчки.

  Специализираната козметика на италианската компания Difa Cooper не само оздравява проблемната кожа, но и видимо я подмладява.