• До - 50 % на продукти при стомашен дискомфорт и киселини
  Поръчай сега
 • -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  С деца на море 11.07.2017

  С деца на море

  Чували ли сте поговорката „Да идеш с деца на баня, че да ти изядат сапуна“? Е, нещо такова е и с деца на море. Особено ако наследниците ви са по-буйни, по-чувствителни или просто по-неспокойни.

  Има ли ограничения за възрастта

  Зависи от самите деца. И разбира се, от родителите им. Когато детето е спокойно и бързо се адаптира, а вие не страдате от перфекционизъм, на море можете да заведете и бебе. Важното е да знаете, че са възможни проблеми и да сте подготвени за тях. Ако слънчицето ви е капризно, трудно на хранене, чувствително към промените и неспокойно сред непознати, по-добре изчакайте да поотрасне.

  Какви са потенциалните рискове

  Най-често се проявяват стомашно-чревни проблеми. При по-чувствителните деца те може да са предизвикани от промяната на климата, водата, условията. При струпване на много хора на едно място, стомашно-чревните инфекции са по-чести. 

     •   Появи ли се гадене и повръщане, задачата ви е да не позволите да се стигне до обезводняване. Започнете веднага с даване на рехидратиращи разтвори. Можете да използвате лекарствени средства, възстановяващи солевия баланс в организма, като „Натриев цитрат плюс“. За почитателите на хомеопатията подходящ е „Вомитус-хил, капки“. С успех можете да предложите сок от кайсиев компот, който е богат на калий. Ако нямате нищо друго, чай от мента или лайка също са подходящи. Приемът трябва да е на малки глътки (с лъжичка) често – до спиране на позивите за повръщане. После следва внимателно и бавно захранване. При упорито разстройство търсете лекар.

     •   С голяма вероятност може да се стигне до слънчево изгаряне. За да не го допуснете, използвайте добри слънцезащитни продукти; опитайте се да държите детето по-дълго на сянка под чадъра, облечено с тениска. Шапката е задължителна, евентуално и очила с добра UV защита. Присъствието ви на плажа между 11 и 15 часа е забранено. Ако все пак кожата на хлапето се зачерви, дори и да ги няма характерните мехурчета, вадете от аптечката „Дефламол маз“. Мажете на тънък слой 1-2 пъти дневно и се откажете за ден-два от плажа, докато проблемът се уталожи.

     •   В най-голямата жега на морския бряг вашето съкровище е твърде вероятно да настине, да вдигне температура или да тръгне да му никне зъб. Тези състояния рядко продължават повече от 3-4 дни и не представляват сериозна опасност. Но ще сте далеч по-спокойни, ако в сака ви има „Нурофен – сироп за деца“. Той е за над 3 месечна възраст. Сваля температурата, облекчава болките и възпаленията. 

  Разбира се, могат да се случат още ред неща, които биха се случили и когато сте в къщи. Те зависят от характера и възрастта на детето, от формираните навици и умения за самостоятелност и т. н.

  Удоволствието да сте с децата на море

  Това са дни, които остават в паметта на децата за цял живот. Те се учат да плуват, трупат нови преживявания и опит, които ще разширят света им. Чувстват се големи и наистина порастват много. Водата, слънцето и високата физическа активност ги закаляват и подобряват здравето им.

  Вие можете напълно да им се посветите – без странични ангажименти и занимания, а това укрепва близостта ви.