• до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Saccharomyces boulardii против диария 08.07.2016

  Saccharomyces boulardii против диария
  Вероятно знаете за пробиотиците и ползите от тях – „добри” бактерии, потискащи „лошите” бактерии, лактобацилус булгарикус, кисело мляко, бифидус бактерия и т. н. Това е вече информация, влизаща в базовите познания за здравето.

  Знаете ли, че Saccharomyces boulardii

  са дрожди с пробиотични функции. Носят името на Анри Болард, френски микробиолог, който през първата половина на двайсти век проявил интерес как местните в Югоизточна Азия спират диария с плодовете личи. А „сахаромицес” буквално преведено означава „сладка плесен”.

  Основното им свойство, правещо ги полезни за човека, е потискане развитието и размножаването на патогенни микроорганизми като Клостридиум дифициле, Ешерихия коли, Вибрио холере, Златист стафилокок, Салмонела ентерика, Кандида албиканс, ротавируса при децата, паразити  и др, както и неутрализиране на токсините, произвеждани от тях. В същото време те подкрепят възстановяването и стабилизирането на нормалната чревна флора и особено на колониите бифидобактерии.

  Другата им силна страна е високата им устойчивост. Saccharomyces boulardii не се повлияват от храносмилателните ензими и условията в червата – по-скоро ги оптимизират, и не се боят от антибиотиците.

  За какво са препоръчителни Сахаромицес боларди

  Повлиявайки патогенните организми в стомашно-чревния тракт, дрождите укрепват здравето му и подобряват храносмилателните функции. Повишават локалния имунитет и ограничават инфекциите, допринасят за овладяване състоянията на диарии.

  Използват се за преодоляване на щетите, нанесени от антибиотичното лечение на стомашно-чревната флора и за лечение на последващите диарии. Приемани като съпровождащо средство заедно с антибиотиците, те предотвратяват тези рискове.

  Препоръчителни са при различни възпаления на червата, при Синдром на раздразненото черво и болестта на Крон, рекурентен колит, проблеми в отделителната система и пикочните пътища и т. н. При това в повечето случаи на приложение на Saccharomyces boulardii се предотвратява рецидивиране на лекуваните състояния.

  Допълнителни ползи от Saccharomyces boulardii

  Дрождите показват добри резултати при лечение на акне.

  Ако често пътувате и това ви причинява стомашни неразположения, потърсете помощ от сладката плесен. Тя ще стабилизира стомашно-чревната ви флора и ще ви направи по-издръжливи към климатичните промени, промените в храната, чуждите микроорганизми, водата; към така наречената „диария на пътника”.

  Как да си набавите Сахаромицес боларди

  Лиофилизираните дрожди са активно вещество на „Ентерол” – продукт, разработен за профилактика и овладяване на остри диарии, причинени от инфекции, от антибиотици, или при болни, хранени със сонда. „Ентерол” е препоръчителен срещу колити, раздразнени черва, като допълващо лечение за минимизиране на рецидивите при заразяване с Клостридиум дифициле.

  Има няколко важни особености при приема на „Ентерол”. Помнете, че той съдържа живи микроорганизми и за да останат такива, не ги попарвайте с вряла вода, не ги заливайте с ледена. Не ги третирайте с алкохол. Вземайте капсулата с чаша вода, разтваряйте сашетата в топла напитка или поръсвайте праха върху храната. По същото време не приемайте противогъбични лекарства.

  Въпреки че „Ентерол” е достъпен без рецепта и няма сериозни странични ефекти, добре е да се консултирате с лекаря си дали и как да го приемате. Ако ситуацията е спешна, прочетете внимателно листовката и следвайте стриктно инструкциите.

  Лятото е сезон, в който стомашните неразположения, инфекциите и диариите са често явление. Предлагаме ви за домашната аптечка „Ентерол”, 250 мг, 10 капсули с 25% отстъпка.