• -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Съветите на Eucerin® за млада и свежа кожа 27.02.2015

  Съветите на Eucerin® за млада и свежа кожа


  Борбата с бръчките се води на много и различни бойни полета – от хирургичия кабинет, през козметичния салон до тоалетката на всяка взискателна към външния си вид жена. В подкрепа на дамите Eucerin® усъвършенства формулите на най-успешната си серия продукти против стареене HyaluronFiller, за да осигури по-добро проникване на активните съставки в кожата и да изглади дори дълбоките бръчки отвътре-навън. Серията включва дневни кремове (за суха и за нормална и смесена кожа), нощен крем, околоочен крем и концентрат.
  Бръчките се формират на различни нива в кожата. Тайната на Hyaluron-Filler се крие в комбинацията от високоефективни съставки, които проникват в различните слоеве на кожата: Глицин Сапонинът стимулира естествения синтез на хиалуронова киселина в клетките на дермата, където се формират най-дълбоките бръчки. Хиалуроновата киселина е естествен компонент на кожата и съединителната тъкан, която поддържа оптимален хидробаланс и повишава еластичността на кожата. С напредването на възрастта съдържанието на хиалуронова киселина значително се редуцира, вследствие на което съединителната тъкан губи поддържащата си субстанция,кожата се отпуска, губи обем и еластичност,появяват се бръчки. Когато съдържанието на хиалуронова киселина е високо, кожата възвръща еластичността си, а бръчките се изглаждат в дълбочина.Хиалуроновата киселина с ниско молекулярно тегло в продуктите HyaluronFiller запълва и изглажда бръчките в дълбочина, а хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло изглажда бръчките на повърхността на кожата.

  За да се подсили ефекта от продуктите, Eucerin предлага и съвети за подмладяващ масаж на лицето:

   • Поглезете се в домашна обстановка:

   Използвайте палците и показалците на ръцете. Поставете показалците между долната устна и брадичката, а палците под брадичката. Прекарайте така поставените пръсти по челюстта до ушите, като прилагате лек натиск. След това продължете до слепоочията, наричани „шанкара” точки в марма терапията. Упражнявайте средно силен натиск в продължение на 30 сек., като го съчетаете с лек масаж в посока отдолу-нагоре. Повторете 7 пъти.

   • Назолабиалните гънки

   Поставете показалеците и средните пръсти на назолабиалните гънки и потупвайте леко в продължение на 30 сек. Този лесен масаж стимулира специфични лицеви нерви, които подсилват мускулите в тази зона.  

   • Изгладете бръчките около очите

   Извийте показалеца и палеца на всяка ръка така, че да оформят нещо като „очила”. Поставете показалците над веждите, а палците до носа. Бавно изтеглете пръстите към външната част на окото, като прилагате лек натиск. Повторете 7 пъти, за най-добри резултати – сутрин.  

   • Изгладете бръчките на челото

   Сплетете пръсти и поставете ръцете на челото. Намръщете се и започнете да плъзгате дланите в страни, като прилагате лек натиск и провлачвате пръстите след тях. Селд това упражнете лек натиск на слепоочията с върха на пръстите за около 30 сек. Повторете 7 пъти, за предпочитане сутрин.