• До 40% ОТСТЪПКА на продукти при алергии
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ONICOFIX
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия IMMUN AGE
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на REUMADEP гел
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Спешна помощ при ставни проблеми 10.03.2020

  Спешна помощ при ставни проблеми

  Опорно-двигателният апарат осигурява свободното ви придвижване в пространството. Всяко негово неблагополучие ви причинява болка и ограничава движението. Дали става дума за артрит, за ревматизъм и проблеми в ставите или за болката в ставите и мускулите, причинена от травми, необходимо е сигурно средство, което загрява, успокоява, намалява напрежението и действа релаксиращо. 

  Кой страда от проблеми в ставите

  На практика няма застраховани. Свикнали сме да смятаме, че спортуващите,  младите и активните са най-застрашени от неблагополучия и болка в ставите и мускулите, причинени от травми и свръхнапрежение, и това е донякъде така. Но не са пощадени и водещите застоял живот, без физическа активност и движение. Ставната структура се храни и смазва от синовиалната течност, която пък се отделя само при движение. Колкото по-малко се движите, толкова по-зле поддържана е тя, и толкова по-голям е рискът от  възпаления.  

  Лекарите говорят за артрит и за ревматизъм във все по-млада възраст и те вече съвсем не са типични само за най-възрастните. Това определя непрекъснатото нарастване на употребата на нестероидните противовъзпалителни средства. Особено приемани често  вътрешно, те носят повече или по-малко сериозни рискове за здравето. Така на преден план излизат продуктите за локално приложение с натурални съставки като „Ревмадеп“, гелът за стави на „Ербозета“.  

  „Ревмадеп“, масажен гел

  „Ревмадеп“ е гел за стави на базата на растителни екстракти. Предназначен е за масажи. Той е създаден за бързо облекчаване

  • при артрит, остеоартрит и артроза;
  • при ревматизъм, при нощни ставни болки;
  • при хронични заболявания, остри възпаления и тендинити;
  • приконтузии, навяхвания, костни и ставнинарушения;
  • при лумбаго, болки и напрежение в гърба и т. н.  

  Активните съставки на Reumadep emulgel му осигуряват обезболяващо, противооточно действие и противовъзпалителна мощ. Формулата му загрява, намалява напрежението, успокоява и действа релаксиращо. Достатъчно е да нанасяте мазилото няколко пъти дневно върху болезнената област и да масажирате нежно, докато напълно попие в кожата.

  Кои билки са включени в „Ревмадеп“, масажен гел

  Арника

  Арниката е с отлични противовъзпалителни и антибактериални свойства. Това я прави подходяща при различни нарушения на целостта на кожата, изгаряния и рани. Повлиява резултатно травми, кръвоизливи, кожни проблеми като екземи и е добър избор за облекчаване при артрит, при ревматизъм, ишиас и различни болести на опорно-двигателния апарат.

  Карамфил

  Карамфилът притежава качеството да съдейства за оптимална костна плътност и подобряване устойчивостта на костите при остеопороза. С това подкрепя силата на действие на „Ревмадеп“ като гел за стави.

  Розмарин

  Розмаринът подобрява кръвообращението, което е благоприятно за артрита, за ревматизма и други ставни заболявания. Намалява също мускулните спазми, задържането на течностите и т. н.

  Джинджифил

  Джинджифилът подкрепя инхибирането на възпалителните процеси и болката и затова е подходящ при артрити, артрози и при  ревматизъм. Активира възстановяването.

  Смирна

  Смирната е добро кръвоспиращо средство. Прилага се при различни рани и контузии. Препоръчва се за намаляване на болката при подагра.

  Ашваганда

  Ашваганда или индийският женшен е добър адаптоген. Подпомага адаптирането към променените условия, преодоляването на стреса и възстановяването при боледуване и физическо изтощение.

  Синергичното действие на шестте билки превръща „Ревмадеп“ в надеждно средство за облекчение при артрит, при ревматизъм и болки, добър избор е при нужда от гел за ставни проблеми.

  Поръчайте сега „Ревмадеп“, масажен гел на базата на растителни екстракти, и посрещнете спокойно смяната на сезоните, които изострят хроничните заболявания като ревматизъм и артрит!