• До 50% ОТСТЪПКА на продукти при крампи и сърдечносъдова система
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация на кожата
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Специални грижи за сухата и чувствителна кожа през лятото 28.07.2020

  Специални грижи за сухата и чувствителна кожа през лятото

  В разгара на лятото сме. Продължаваме да си мием упорито и често ръцете заради коронавируса, носим маски в затворени пространства, но използваме всяка свободна минута да сме навън.

  Лятото предразполага към кожни проблеми

  Вече сте в отпуск или пък скоро ще заминете. Мокрене, прежурящо слънце, сол в морето и хлор в басейна, често къпане – условията за раздразненията са налице – особено при чувствителна или суха кожа, ако страдате от атопичен дерматит или други кожни заболявания.

  Домакинстването също е фактор за кожни проблеми. Когато чистите и перете без ръкавици, своето увреждащо влияние няма как да не окажат агресивните почистващи препарати. Дори когато избирате максимално безвредни продукти, щом едно почистващо средство разтваря наслоена мръсотия, мазнини и варовик, то няма как да не действа и върху сухата и чувствителна кожа, при наличие на атопичен дерматит. Лошото е, че дългото носене на предпазни ръкавици държи ръцете продължително време силно овлажнени и също създава условия за проблеми.

  Оставят своите следи градинарстването и другите хоби дейности, водещи до често замърсяване и влажност.

  Специални грижи за сухата и чувствителна кожа

  Ако страдате от атопичен дерматит или от чувствителна кожа, използвайте козметика с гарантирано защитно, овлажняващо и успокояващо действие. Основното в ежедневната грижа трябва да е деликатното почистване и дълбокото хидратиране, възстановяването и защитата на влагата в дълбоките слоеве и на хидро-липидната мантия.

  Всяка грешка в ежедневната грижа – агресивни почистващи, алкални сапуни, твърде топла вода, прекалено често почистване могат да превърнат нормалната кожа в чувствителна или суха. Имайте предвид обаче, че в основата на проблемите ви може да е престоят на сух въздух или пък някои медикаменти.

  Промените в хормоналния баланс, които бележат напредващите години, също често са причина за влошаване на състоянието. Според статистиката над 75% от дамите и господата, надхвърлили 64 г., страдат от суха кожа. Друга причина за проблема може да е наследствеността.

  „Авалон“ – измиващ гел с овес

  „Авалон“ е измиващ продукт, създаден за ежедневна грижа при суха и чувствителна кожа и/или за страдаща от атопичен дерматит. Създаден е на базата на специална почистваща формула с хидролизиран протеин от овес. Хидролизирането прави по-лесно усвоими чистите аминокиселини, съдържащи се в овеса. Маслото от ценното зърно е богато на естествени омекотители, есенциални масти киселини и антиоксиданти. В него се откриват различни минерали и микроелементи, витамини. То потиска възпалителните процеси и ускорява заздравяването на раните.

  „Авалон“ почиства деликатно и овлажнява. Запазва влагата, стимулира детоксикирането, омекотява и успокоява чувствителната кожа и атопичния дерматит. Забавя стареенето.

  Безвреден е. Формулата му не включва сапун, парабени и други консерванти, масла, аромати и алергени. Подходящ е за използване при деца, но не ги оставяйте насаме с измиващия гел с протеин от овес.

  Навлажнете. Нанесете с нежни масажни движения. После изплакнете с вода. Пазете очите. „Авалон“ е предназначен както за прилагане директно, така и за използване във вана.

  Нуждаете се от деликатно почистване в ежедневната си грижа за сухата и чувствителната кожа? Възползвайте се от защитното, овлажняващо и успокояващо действие на „Авалон“.