• До - 50 % на продукти при стомашен дискомфорт и киселини
  Поръчай сега
 • -20% на козметика SEBAMED
  Поръчай сега
 • -25% на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • До - 25 % нa козметични комплекти
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Витания?

  Стягане и моделиране на тялото 14.07.2017

  Стягане и моделиране на тялото

  Замисляли ли сте се, какво значи да сте в добра форма? Ако смятате, че това е да сте максимално слаби за ръста си, лъжете се. Има хора слаби до мършавост, но никой не ги смята за красиви. Когато теглото се сваля бързо чрез полугладни диети и хапчета, остава да виси грозно неуспяла да се прибере кожа. Човекът отслабнал, но – формата му далече от перфектната. Затова специалистите твърдят, че когато искате добра фигура, важното е не само да следите кантара, но и сантиметъра.

  Защо е нужно да намаляват обиколките

  Красивото тяло е стегнато, добре оформено, пропорционално. Без да се хвърлят на очи, мускулите са здрави, активни и държат фигурата като естествен корсет. Когато те са слаби и атрофирали, подкожните мазнини – дори и да са малко – увисват от предмишниците. Бедрата и дупето са меки и отпуснати, коремът щръква напред. Обиколките са над нормата.

  Това няма как да се поправи с диети и хранителни добавки. Нужно ви е физическо натоварване. Няма значение какво е то – спорт, танци, физически труд. Важното е да кара мускулите да работят. Когато те се увеличават за сметка на мастната тъкан, се случва чудна трасформация: 

     •   талията става фино изваяна, 

     •   дупето се прибира и повдига, 

     •   бедрата се стягат и не се тресат при най-малкото движение. 

     •   Коремът става плосък.

     •   Проличават красиво заоблени бицепси.

  Понеже при еднакъв обем мускулите тежат повече от мастната тъкан, килограмите може да са в повече, но обиколките са по-малки. 

  Още ползи от повече мускули

  Мускулите правят контрола на теглото по-лесен. Те имат по-висок енергиен разход при покой от мастната тъкан. Това значи, че мускулната маса гори повече енергия – и  изразходва повече калории – дори когато почивате или спите.

  Добре работещите мускули черпят много глюкоза за енергия. С това подобряват използването на кръвната захар, намаляват вероятността от инсулинова резистентност и държат диабета далече.

  Силните мускули подкрепят работата на вените. Те подпомагат движението на  кръв нагоре. Така се преодоляват застойните процеси, подобрява се кръвообращението, предотвратява се появата на разширени вени и образуването на тромби.

  Целулитът и моделирането на тялото

  Вече се знае, че целулитът не е резултат само на натрупване на мастна тъкан, а е следствие на дистрофия в подкожните мастни слоеве. Затова той е толкова упорит и присъщ дори на слаби и много млади жени.

  Гладките бедра и задни части са задължителни за добрата фигура. И правилата са същите, като при моделирането на всяка друга телесна част – физическа активност, лек дефицит в калорийния прием и подкрепа от специализирани продукти и козметични процедури. Те повлияват директно микроциркулацията в мастните клетки. 

  Отлична за домашно приложение е комбинацията между ASAM – антицелулитен ексфолиращ душ-гел и ASAM – антицелулитен гел алмисан. Душ гелът съдържа алое, пантенол и алантоин, които действат успокояващо, подхранващо и хидратиращо. Фините пилинг частици ексфолират и подготвят кожата за нанасянето и доброто действие на антицелулитния гел. Той загрява в дълбочина, дренира задържаните течности и токсини, прави кожата гладка и стегната. Съчетанието от кофеин и карнитин, розмарин, пантенол и натурални масла осигурява подчертан ефект, оставя кожата с подобрен тонус и хидратация.

  Не се колебайте. Започнете да работите за новото си тяло и самочувствие още днес!